Rijst met zalm en avocado-mangosalsa

Hallloooooo MANGO! Kunnen jullie je mijn mangoverhaal van de vorige keer nog herinneren? Hah, ik moet nog iedere keer lachen als ik eraan terugdenk. Anywho, het is vandaag alweer tijd voor een recept met mango. Alweer ja. Ik weet niet wat het is, maar deze zomer gebruik ik mango veelvuldig. En dat terwijl ik het tot een jaar geleden vrijwel nooit in huis haalde. Dat is toch bijzonder. Ik deelde laatst al die heerlijke kokosrijst met mangokip, de mango smoothiebowl en nu dus deze rijst met zalm en avocado-mangosalsa. Ik kwam het recept tegen op Pinterest en was gelijk verkocht. Het ziet er zo intens gezellig, vrolijk en zomers uit. Kan bijna niet anders of je moet dit recept gewoon nog een keer proberen deze zomer.

Rijst met zalm en avocado-mangosalsa

Wel grappig: omdat ik nu regelmatig mango verwerk ik (warme) gerechten, lijkt het zo te zijn dat Tim steeds meer gecharmeerd raakt van warm fruit. Hij wil het zelf nog niet toegeven hoor, maar iedere keer dat ik de laatste tijd fruit heb verwerkt in het avondeten vond hij het lekker. Dat geldt overigens ook voor mezelf trouwens. Ik moest niets weten van warm fruit en nog steeds word ik er niet héél gelukkig van. Warme appeltaart? Brr, nee bedankt. Pannenkoeken met banaan en/of appel hoef ik ook niet. Mango daarentegen: YES! En zelfs Pizza Hawaï vind ik lekker, terwijl dat juist weer iets is dat veel mensen niet snappen. Misschien moet ik gewoon meer experimenteren met zomerfruit, al lijken warme aardbeien me dan weer helemaal niets?

In ieder geval, de avocado-mangosalsa die ik maakte voor dit gerecht is echt een toppertje. En die hoef je echt niet alleen te maken in combinatie met rijst en gegrilde zalm. Ook met een stukje kip is de salsa heerlijk. Of zet gewoon een kom vol op tafel tijdens de barbecue. Ik weet zeker dat ‘ie op komt. Of gebruik de salsa als topping voor taco’s of wraps. Of…

Rijst met zalm en avocado-mangosalsa

Wil je nog meer recepten met rijst maken? Ik heb ze op één pagina verzameld.

No ratings yet

Rijst met zalm en avocado-mangosalsa

Porties2 personen

Ingrediënten

Voor de avocado-mangosalsa

 • 1 mango
 • 1 rode paprika
 • 1 avocado
 • 1 rode ui
 • 1/2 bosje verse peterselie
 • 1 teentje knoflook
 • sap van een halve limoen
 • peper en zout

En verder:

 • 1 kopje pandan rijst
 • 2 verse zalmfilets
 • sap van een halve limoen
 • peper en zout

Instructies

 • Snijd de mango, rode paprika en avocado in blokjes. Snijd de ui, knoflook en verse peterselie fijn. Schep alles samen met het limoensap, peper en zout om en zet de avocado-mangosalsa in de koelkast.
 • Doe het kopje rijst in de pan en voeg hier anderhalf kopje water aan toe. Breng het water aan de kook, doe deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook de rijst in ongeveer 8 minuten gaar.
 • Kruid ondertussen de zalmfilets met peper en zout en bak de zalm in de koekenpan in 4 - 5 minuten gaar. Knijp het limoensap over de zalm uit.
 • Schep de rijst in kommen en leg de zalmfilet daar bovenop. Schep vervolgens de avocado-limoensalsa over de zalm en serveer het eten direct.

Join the Conversation

 1. Mijn moeder maakt wel eens gele rijst met garnalen en mango chutney, heerlijk! Ik vind mango heerlijk bij rijst

 2. Britt says:

  Oh man, dit recept roept mijn naam! Komt op de planning, en dan te bedenken dat ik tot ongeveer een jaar geleden zalm haast uitspuugde!

 3. Wat een Geweldige ervaring. De mango salsa liet ons de realiteit in meerdere lagen ervaren. Met 1 woord “heel lekker”.

  Alleen begrepen we niet geheel hoe we de pompoen moesten verwerken in dit gerecht, dus die hebben we er maar uit gelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close