Rijst recepten

Het is inmiddels allang geen geheim meer dat ik dol ben op Aziatische gerechten. En laat je in de Aziatische keuken nu vaak rijst recepten vinden. Vrijwel alle rijst recepten vind ik mega lekker. Allereerst kies je het type rijst dat bij je recept past. En vervolgens kies je het merk uit. En dat kan, naar mijn mening, een groot verschil maken. Mijn favoriete rijst merken uit de supermarkt zijn: Tilda en Alesie. Bij de toko koop ik graag rijst van Golden Diamond en Dynasty. En wat het grootste verschil maakt is je rijst op smaak brengen. Dat is super makkelijk!

Welke rijst soorten zijn er allemaal?

 

  • Witte rijst: Witte rijst is een veelzijdige rijstsoort die in verschillende gerechten over de hele wereld wordt gebruikt. Het heeft een neutrale smaak en een zachte textuur. En kan daardoor bij heel veel recepten gebruikt worden.
  • Bruine rijst: Bruine rijst, ook bekend als volkoren rijst, wordt gewaardeerd vanwege zijn voedingswaarde. Aangezien het de volledige graankorrel behoudt, inclusief het buitenste vlies en de kiem. Het geeft gerechten een stevige, vullende basis en voegt een nootachtige smaak toe. 
  • Basmatirijst: Basmatirijst wordt voornamelijk gebruikt in de Indiase, Pakistaanse en Midden-Oosterse keuken. Het heeft een kenmerkende bloemige geur en een nootachtige smaak. Deze rijst wordt gebruikt voor biryani gerechten, zoals onze kip biryani. Verder kun je het gebruiken in pilav en pulao gerechten, korma’s en currys. 
  • Pandanrijst: Pandanrijst heeft een subtiele pandanaroma en een zachte textuur, waardoor het goed samengaat met heel veel gerechten. Denk aan curry’s, roerbakgerechten, stoofschotels, gegrilde gerechten, salades en zelfs desserst. 
  • Jasmijnrijst: Jasmijnrijst wordt vaak gebruikt voor Aziatische gerechten zoals curry’s, roerbakgerechten, stoofschotels en gegrilde gerechten. Jasmijnrijst kan ook worden gebruikt in zoete gerechten, zoals rijstpudding, rijstballetjes of andere rijstgebakjes. 
  • Kleefrijst: Kleefrijst heeft een hoog zetmeelgehalte en kleeft daardoor goed. Het wordt veel gebruikt in sushi, rijstballetjes en desserts. 

Welke rijst recepten lijken jou het lekkerst? Mis je nog een gerecht op deze overzichtspagina? Laat het mij vooral weten! Dan ga ik ‘m binnenkort proberen te maken!

Terug naar alle recepten.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close