Pokebowl met pittige zalm

Een pokebowl gaat er bij mij altijd wel in. Of het nou warm is buiten of juist hartstikke koud, met een pokebowl zit je gewoon altijd goed. Deze pokebowl met pittige zalm is afgetopt met tal van ingrediënten die ik lekker vind. Een goede rijpe avocado, wat plakjes mango voor het frisse, knapperige nori, bosuitjes…

Nu ik er zo over schrijf krijg ik er onmiddellijk zin in, dus wellicht moet ik deze pokebowl met pittige zalm snel weer op mijn eigen eetlijstje zetten.

spicy zalm bowls

Zalm pokebowl

Jaren geleden bestelde ik nog wel eens een pokébowl als avondeten, maar op een of andere manier heb ik dat al heel lang niet meer gedaan. En hoe lekker ik het recept hieronder ook vind, gek genoeg koos ik bij het bestellen nooit voor een zalm pokebowl. Misschien omdat het een recept is dat je heel snel zelf maakt? Als ik eten ga bestellen wil ik altijd iets wat ik zelf niet zo snel kan of wil maken namelijk.

Ik koos altijd voor een pokebowl met krokante garnalen, wasabi, lekker veel mais… Heerlijk!

Maar een zalm pokebowl is wel een stukje makkelijker om zelf te maken. Waar je met name op moet letten is dat de zalm heel vers is, want voor dit recept eet je de zalm rauw. Ga dus even langs de visboer en koop daar een mooie zalmmoot. Gebruik hem bij voorkeur dezelfde dag nog, dan zit je sowieso goed!

Ben jij ook dol op een zalm pokebowl maar wil je bij voorkeur niet iets pittigs eten? Deze Groene pokébowl met gemarineerde zalm is ook een topper!

Pokebowl zalm mango

Omdat ik voor dit pokebowl recept een pittige marinade voor de vis heb gebruikt, had ik zin om daar wat frisse tegenhangers bij te serveren. Het romige van de avocado countert in dit recept de pittige smaak van de vis al enigszins, maar de mango doet dat des te meer.

Sowieso: een pokebowl met zalm en mango… HEERLIJK vind ik dat. Mango vind ik sowieso een goede toevoeging aan een pokebowl. Normaal gesproken ben ik totaal niet van fruit toevoegen aan mijn avondeten, maar in dit soort gerechten vind ik het top. De zoete smaak van de mango gaat echt heel goed bij de vis.

En eigenlijk top ik mijn pokebowls steevast af met wakame (zeewiersalade) en een fijngesneden bosuitje. Twee ingrediënten die ik vrijwel onmisbaar vind in een lekkere pokebowl. Ik ben er namelijk echt dol op!

Tegenwoordig kun je bij de grotere supermarkten vaak ook pokebowl-toppings kopen. Zoals furikake, een kruidenmix met zeewier. Super lekker om over je Japanse gerechten te strooien, dus neem zeker een potje mee als je er een tegenkomt.

spicy zalm bowls

Pokebowl zalm marinade

De pittige zalm marinade voor deze pokebowl is heel eenvoudig, je hebt er geen spannende ingrediënten voor nodig. Ik gok zelfs dat je het meeste al wel in huis hebt. Mijn pokebowl zalm marinade bestaat uit:

 • 1 tl chilivlokken
 • 1 el sojasaus
 • 1 bosui – in ringetjes
 • 1/2 el honing
 • 1 tl sesamzaadjes

Natuurlijk geldt: hoe meer chilivlokken je toevoegt, hoe pittiger de zalm wordt. 1 tl is al vrij fors vind ik hoor. Maar goed, je mag er natuurlijk wel wat van proeven!

De chilivlokken in combinatie met de honing maakt dit een waanzinnige zalm marinade.

Liever een ander pokebowl recept?

Ben je niet zo van de pittige zalm maar ben je juist wel weer op zoek naar een lekker pokebowl recept? Op OMF hebben we meer variaties staan. De Groene pokébowl met gemarineerde zalm is echt zo’n recept waar je heel weinig moeite voor hoeft te doen. Zelfs aan snijwerk ben je niet heel veel tijd kwijt en dat maakt dat pokebowl recept erg geschikt voor een doordeweekse dag.

Ben je niet zo van de zalm maar wel van de tonijn, dan moet je de Pokébowl met mango en tonijn echt eens proberen. Zomer op een bordje met dat pokebowl recept!

Wil je graag in het weekend een pokebowl op tafel zetten of heb je net iets meer tijd om te koken, dan vind je de Pokébowl met krokante garnalen wellicht een topper. De garnalen in dat recept zijn zó lekker. Sinds ik dat recept zelf heb gemaakt, bestel ik geen pokebowls meer maar ga ik gewoon lekker zelf aan de slag.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

pokebowl met pittige zalm
5 van 3 stemmen

Spicy zalm bowls

Ik ben dol op bowl-food, ook al is die trend al een paar jaar passé. Pokébowls zijn mijn favoriet en deze spicy zalm bowls zijn de perfecte snelle en lichte maaltijd voor doordeweeks. Op en top lente als je het mij vraagt!
Porties2 bowls
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 28 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 33 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1/2 dag

Ingrediënten

Gemarineerde zalm

 • 1 tl chilivlokken
 • 1 el sojasaus
 • 1 bosui – in ringetjes
 • 1/2 el honing
 • 1 tl sesamzaadjes
 • 400 g zalmfilet – in blokjes

En verder

 • 250 g sushirijst
 • 350 ml water
 • 3 el rijstazijn
 • 1 tl kristalsuiker
 • 1 tl zout
 • 1 el (geroosterde) sesamolie
 • 1 avocado – in plakjes
 • 1 mango – in plakjes
 • 125 g zeewiersalade
 • 1 el furikake
 • 30 g krokante zeewier bites

Instructies

 • Meng de ingrediënten voor de gemarineerde zalm door elkaar en zet de vis in de koelkast terwijl je de rest van bowls klaarmaakt.
 • Doe de sushirijst met het water in een pan. Breng het geheel aan de kook en kook de rijst 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
 • Draai na 10 minuten het vuur uit en laat de rijst nog 15 minuten met deksel op de pan stomen.
 • Verwarm in een steelpannetje de rijstazijn met de suiker en het zout, tot je geen suikerkristallen meer ziet.
 • Meng de rijstazijn samen met de sesamolie door de sushi rijst en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
 • Schep de afgekoelde rijst in kommen en verdeel hier de gemarineerde zalm, avocado, mango, zeewiersalade, furikake en krokante zeewier snacks overheen.
 • Serveer direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hawaiaans, Japans
Trefwoord: bowl food, pokebowl, vis recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close