Spicy zalm bowls
Ik ben dol op bowl-food, ook al is die trend al een paar jaar passé. Pokébowls zijn mijn favoriet en deze spicy zalm bowls zijn de perfecte snelle en lichte maaltijd voor doordeweeks. Op en top lente als je het mij vraagt!
Voorbereidingstijd28 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd33 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hawaiaans, Japans
Trefwoord: bowl food, pokebowl, vis recept
Servings: 2 bowls
Gemarineerde zalm
- 1 tl chilivlokken
- 1 el sojasaus
- 1 bosui - in ringetjes
- 1/2 el honing
- 1 tl sesamzaadjes
- 400 g zalmfilet - in blokjes
En verder
- 250 g sushirijst
- 350 ml water
- 3 el rijstazijn
- 1 tl kristalsuiker
- 1 tl zout
- 1 el (geroosterde) sesamolie
- 1 avocado - in plakjes
- 1 mango - in plakjes
- 125 g zeewiersalade
- 1 el furikake
- 30 g krokante zeewier bites
Meng de ingrediënten voor de gemarineerde zalm door elkaar en zet de vis in de koelkast terwijl je de rest van bowls klaarmaakt.
Doe de sushirijst met het water in een pan. Breng het geheel aan de kook en kook de rijst 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Draai na 10 minuten het vuur uit en laat de rijst nog 15 minuten met deksel op de pan stomen.
Verwarm in een steelpannetje de rijstazijn met de suiker en het zout, tot je geen suikerkristallen meer ziet.
Meng de rijstazijn samen met de sesamolie door de sushi rijst en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Schep de afgekoelde rijst in kommen en verdeel hier de gemarineerde zalm, avocado, mango, zeewiersalade, furikake en krokante zeewier snacks overheen.
Serveer direct.