Gewokte aubergine met miso

Ik ben al een hele poos fan van miso. Net als Viv trouwens, die overigens al behoorlijk wat recepten met miso heeft gedeeld hier op OMF! Maar laatst at ik bij Restaurant Bloei Flora Batava en één van de gerechten die ik daar at was aubergine met miso. Nouuuu, ik was echt blown away. Ik wist dat aubergine en miso een gouden combinatie zijn hoor, Viv maakte al eens auberginespiesjes met miso en honing namelijk. Maar ik ben helemaal niet zo’n aubergine fan, vind de groente altijd weinig spannends. Van dit gerecht had ik echter rustig nog veel meer kunnen eten. Ik besloot de smaakcombinatie dus te onthouden en maakte onlangs mijn eigen variant: gewokte aubergine met miso.

Dit bijgerecht staat in no-time op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is namelijk de aubergine in grove stukken te snijden, te wokken en vervolgens nog even door te verhitten in het miso sausje. Afgetopt met een beetje bosui en (geroosterde) sesamzaadjes is het echt perféct.

Ik zou deze gewokte aubergine met miso als bijgerecht eten, geserveerd met een beetje rijst en eventueel een vleesgerecht bijvoorbeeld. Zelf at ik het als onderdeel van een hele simpele en snelle lunch. Bij de aubergine kookte ik wat udon noedels die ik op smaak bracht met zwarte azijn en sesamolie. Ongelooflijk makkelijk maar ook echt heel lekker.

Mocht je wat meer tijd hebben dan kun je er eventueel ook voor kiezen om de aubergine te grillen. Dan ben je wel iets langer bezig, maar de aubergine krijgt er een diepbruine kleur en nóg meer smaak van.

gewokte aubergine met miso

5 van 1 stem

Gewokte aubergine met miso

Stel nou dat je een Aziatisch dinertje host en nog op zoek bent naar een lekker bijgerecht: denk dan aan deze gewokte aubergine met miso. Súper simpel om te maken en ongelooflijk lekker.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • wok

Ingrediënten

  • 1 aubergine - in grove stukken
  • 1 el mirin
  • 2 el sake
  • 1 el misopasta
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl sojasaus

En verder

  • 1 bosui - in dunne ringetjes
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een wokpan en wok hierin de aubergine op hoog vuur 5 minuten.
  • Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en schenk de misosaus bij de aubergine in de wok.
  • Wok nog even 5 minuten op middelhoog vuur tot alle aubergine voorzien is van een laagje saus.
  • Garneer de gewokte aubergine met miso met bosui en sesamzaadjes.
Gang: bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: aubergine, bijgerecht, gegrilde aubergine, groenten, japans, miso, wokgerecht

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

gewokte aubergine met miso

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close