Gewokte aubergine met miso
Stel nou dat je een Aziatisch dinertje host en nog op zoek bent naar een lekker bijgerecht: denk dan aan deze gewokte aubergine met miso. Súper simpel om te maken en ongelooflijk lekker.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: aubergine, bijgerecht, gegrilde aubergine, groenten, japans, miso, wokgerecht
Servings: 2 personen
- 1 aubergine - in grove stukken
- 1 el mirin
- 2 el sake
- 1 el misopasta
- 1 tl sesamolie
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 tl sojasaus
En verder
- 1 bosui - in dunne ringetjes
- sesamzaadjes
Verhit een beetje olie in een wokpan en wok hierin de aubergine op hoog vuur 5 minuten.
Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en schenk de misosaus bij de aubergine in de wok.
Wok nog even 5 minuten op middelhoog vuur tot alle aubergine voorzien is van een laagje saus.
Garneer de gewokte aubergine met miso met bosui en sesamzaadjes.