Hartige taart met gehakt

Deze hartige taart met gehakt vormt de perfecte makkelijke maaltijd of uitgebreide lunch.

In tegenstelling tot andere hartige taarten vind je hier niet een vulling op basis van ei, maar zijn juist het vlees en de groenten overheersend. Precies hoe ik het lekker vind want hoewel ik hartige taarten echt wel kan waarderen, vind ik de smaak vaak veel te veel van het zelfde.

Bij dit hartige taart recept met gehakt is dat dus anders!

Oh en mocht je denken wat is nou dat witte sausje bovenop? Dat is mijn zelfgemaakte knoflooksaus. En geloof mij: die gaat perféct samen met de taart.

hartige taart met gehakt

Hartige taart maken

Hartige taart maken is helemaal niet zo lastig en je kunt er natuurlijk naar hartenlust mee variëren.

Ik vertel je zometeen wat meer over het hartige taart deeg dat ik heb gebruikt, maar wat ik zo fijn vind aan het maken van hartige taart is dat het zo lang houdbaar blijft.

Deze gehakttaart bleef zeker 4-5 dagen goed in de koelkast. Even een kwartiertje opwarmen in de oven of Airfryer en hij smaakte weer fantastisch.

Mocht je nou veel te veel hebben gemaakt, dan kun je deze hartige taart ook perfect invriezen. Het makkelijkste is om de taart vast in stukken te snijden en de stukken afzonderlijk in te vriezen. Zo gaat het ontdooien een stukje makkelijker en kun je steeds de benodigde portie uithalen.

hartige taart deeg

Hartige taart deeg

Ik moet bekennen dat ik vaak vals speel als het aankomt op het maken van hartige taarten. Als ik een hartige taart wil maken dan heb ik vooral vrij weinig zin om heel lang in de keuken te staan, dus ik kies altijd voor kant-en-klaar quiche & taartdeeg.

Als het even kan kies ik trouwens voor koelvers taartdeeg; dat werkt vele malen sneller en fijner dan plakjes deeg uit de vriezer. Bovendien is zo’n koelverse, ronde plak deeg ook perfect als je gebruikt maakt van een quichevorm zoals ik.

Hoewel het niet noodzakelijk is, leg ik altijd nog een bakpapiertje onder de hartige taart. Ik gebruik dan wel een quichevorm met losse bodem, het is me te vaak gebeurd dat het deeg aan de randen van de vorm bleef plakken en de halve taart ineen stortte. Toch een beetje zonde!

hartige taart maken

Meer hartige taarten recepten

Denk je alles leuk en aardig, maar deze hartige taart met gehakt is het nèt niet. Geen paniek! Op OMF staan nog veel meer hartige taart recepten. Dit zijn een paar van mijn favorieten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

hartige taart gehakt
4 van 3 stemmen

Hartige taart met gehakt

Deze hartige taart met gehakt is een topper als je op zoek bent naar een makkelijke avondmaaltijd of een uitgebreidere lunch. Bewaar 'm in de koelkast of vries de taart in stukken in.
Porties1 taart (30cm)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 5 dagen of 3 maanden

Benodigdheden

  • quichevorm (30 cm)

Ingrediënten

  • 2 uien – in halve ringen
  • 500 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook – fijngehakt
  • 1 rode paprika – in blokjes
  • 200 g doperwten – diepvries
  • 1 el bloem
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 tl Worcestershiresauce
  • 1 vel koelvers quichedeeg
  • 3 eieren – losgeklopt

Instructies

  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de uien tot ze gekarameliseerd zijn. Oftewel: helemaal zacht en een mooie karamel kleur hebben. Dit kan rustig een half uur duren!
  • Smelt een klontje boter in een andere pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de knoflook, ui, paprika en doperwten toe en bak dit mee tot de groenten zacht zijn.
  • Doe dan de bloem, bouillonblokje, donkere sojasaus en Worcestershiresauce in de pan. Roer alles goed door en laat de vulling 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Bekleed de quichevorm met het hartige taartdeeg.
  • Schep de gekarameliseerde uien door de gehaktvulling en schep vervolgens de hele vulling in de taartvorm.
  • Schenk de geklutste eieren over de taartvulling en bak de hartige taart 30-35 minuten in het midden van de oven op 180 graden.
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: gehakttaart, gekruid gehakt, hartige taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close