Ik heb deze hartige taart niet gewogen, maar eigenlijk had ik ‘m wel even op de weegschaal moeten zetten. Want zwaar dat ‘ie is! Het is dan ook een flinke joekel die behoorlijk gevuld is dus enigszins te verklaren ;-)
Er zit pak verse zuurkool in, een zak gebakken aardappelschijfjes, een hele chorizoworst en nog wat meer ingrediënten. Een hele maaltijd in een taart dus eigenlijk. En dat is lekker want zo kun je gewoon een taartpunt uitserveren en daar hoeft in principe niets meer bij. Wel als je dat lekker vindt natuurlijk, dat kan altijd. Iets lichts, een (herfstige) salade bijvoorbeeld. Maar een punt van deze zuurkooltaart volstaat eigenlijk wel als avondeten.
Door de chorizo en kaas krijgt deze quiche met zuurkool een beetje een pizza-twist. Een lekkere combi, en zeker eentje die je doordeweeks op tafel kunt zetten!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Zuurkooltaart met chorizo en gebakken aardappelschijfjes
Ingrediënten
- 600 gram aardappelschijfjes
- een flinke klont roomboter
- peper
- zout
- 6 plakken hartig taartdeeg
- 500 gram verse zuurkool
- 230 gram chorizo (1 worst) in kleine blokjes
- 4 eieren
- 200 gram oude kaas geraspt
- 1 tl scherpe mosterd
- 100 gram crème fraiche
- 1 tl komijnpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de springvorm in met een beetje roomboter of olijfolie.
- Verhit in een koekenpan de klont roomboter en bak hierin de aardappelschijfjes gaar en goudbruin. Dit heeft even wat tijd nodig dus laat de schijfjes lekker doorbakken terwijl je de rest doet.
- Bekleed de springvorm met de vellen hartig taartdeeg.
- Meng de eieren met de helft van de chorizoblokjes, mosterd, 100 gram oude kaas, crème fraîche en komijnpoeder.
- Bouw de taart op wanneer de aardappelschijfjes klaar zijn. Verdeel de schijfjes over de bodem van de taart. Laat ze elkaar telkens iets overlappen.
- Verdeel daarover gelijkmatig de zuurkool en op de zuurkool verdeel je de andere helft van de blokjes chorizo.
- Giet nu het ei-mengsel in de taart en strooi de overige 100 gram oude kaas over de bovenkant. Druk de rand iets naar beneden als deze nog boven de vulling uitkomt en schuif de taart in de oven voor ongeveer 20 minuten. Klaar wanneer de taart mooi goudbruin gekleurd is.