Hartige uientaart

Ik denk dat de hartige taart die ik vandaag met jullie ga delen een van de makkelijkste is die ik ooit heb gemaakt. Ik heb even geteld en je hebt slechts 4 ingrediënten nodig voor deze hartige taart, peper en zout niet meegerekend. Hoe top is dat! De uien geven natuurlijk al ontzéttend veel smaak waardoor je verder eigenlijk niets nodig hebt. Geen spekjes, geen kaas… Mag je natuurlijk wel altijd toevoegen als je het niet laten kunt, maar het hoéft niet. Eet deze hartige taart met een groene salade en je hebt genoeg voor een lichte maaltijd. Het fijne aan deze taart is dat ‘ie zich goed laat bewaren dus je kunt hem ook de volgende dag of zelfs twee dagen later nog eten.

Hartige uientaart

5 van 1 stem

Hartige uientaart

Porties1 taart (30cm)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden

  • quichevorm (30 cm doorsnede)

Ingrediënten

  • 5 middelgrote uien - in halve ringen
  • 1 vel koelvers hartig taartdeeg
  • 2 eieren
  • 200 g crème fraîche
  • klont boter
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht en vet de quichevorm in.
  • Smelt een klontje boter in de koekenpan en sauteer hierin de uien tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Bekleed ondertussen de quichevorm met het taartdeeg. Duw de randen goed aan en snijd overtollig deeg weg.
  • Klop de eieren met de crème fraîche op.
  • Voeg de zachte uien aan de eieren toe en schep alles even goed om. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Schep de taartvulling in de quichevorm; zorg ervoor dat de uien goed verspreid worden.
  • Bak de hartige taart in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Hartige uientaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close