Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.59
van
17
stemmen
Hartige uientaart
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Servings:
1
taart (30cm)
Equipment
quichevorm (30 cm doorsnede)
Ingredients
5
middelgrote
uien
- in halve ringen
1
vel
koelvers hartig taartdeeg
2
eieren
200
g
crème fraîche
klont boter
peper en zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht en vet de quichevorm in.
Smelt een klontje boter in de koekenpan en sauteer hierin de uien tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Bekleed ondertussen de quichevorm met het taartdeeg. Duw de randen goed aan en snijd overtollig deeg weg.
Klop de eieren met de crème fraîche op.
Voeg de zachte uien aan de eieren toe en schep alles even goed om. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de taartvulling in de quichevorm; zorg ervoor dat de uien goed verspreid worden.
Bak de hartige taart in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.