Hartige zuurkooltaart met zoete aardappel en shoarma

Van kinds af aan ben ik al dol op zuurkool en ik durf wel te zeggen dat het een van mijn favoriete stamppotten is. Inmiddels weten jullie denk ik ook wel dat Tim een gruwelijke hekel heeft aan zuurkool, en mijn kind blijkt het tot nu toe ook niet te lusten – shit!, dus maak ik het nooit. Als de gelegenheid zich echter voordoet dat Tim buiten de deur eet grijp ik in de wintermaanden vaak een pakje zuurkool uit de schappen in de supermarkt. Hoewel ik me iedere keer voorneem zuurkoolstamppot te maken, wordt het uiteindelijk toch iets heel anders, iets dat ik kan gebruiken voor OMF. Deze keer maakte ik hartige zuurkooltaart met zoete aardappel en shoarma. En dat was me toch een goede combinatie, hemels! Ik heb een flink stuk gegeten als avondeten, súper lekker met een dot knoflooksaus – geloof mij!, en de rest heb ik ingevroren. Kan ik er later nog eens van genieten.

Hartige zuurkooltaart met zoete aardappel en shoarma

Hartige zuurkooltaart met zoete aardappel en shoarma

5 van 1 stem

Hartige zuurkooltaart met zoete aardappel en shoarma

Porties4 personen

Ingrediënten

 • 8 plakjes hartig taartdeeg
 • 400 gr zuurkool
 • 1 middelgrote zoete aardappel in blokjes
 • 300 gr shoarma
 • 1 ui in halve ringen
 • 3 eieren
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1/2 tl knoflookpoeder
 • peper en zout
 • 75 gr geraspte kaas

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een spring- of taartvorm van 24/26cm doorsnede goed in.
 • Laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien en verdeel ze over de bodem van de taartvorm.
 • Leg de zuurkool in een zeef en laat deze uitlekken.
 • Bak ondertussen de ui samen met de shoarma en blokjes zoete aardappel op in een pan tot de zoete aardappel zacht is.
 • Verdeel de zuurkool over de hartige taartbodem en stort hier de ingrediënten uit de koekenpan bovenop.
 • Klop de eieren samen met het paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout op en schenk het mengsel over de hartige taart.
 • Strooi vervolgens de geraspte kaas over de taart en bak de zuurkooltaart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Join the Conversation

 1. Chantal says:

  Boven aan de ingrediënten lijst staat dat het om zuurkooltaart gaat met kip gehakt! Afgezien daarvan klinkt het heerlijk met shoarma ga ik zeker eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close