Pindakaas-chocoladebrownies (WW-proof!)

gesponsord

In principe past alles binnen het WW-freestyle programma. Ook al is je uiteindelijke doel om af te vallen, zolang jij je aan je dag- en weektotaal houdt wat SmartPoints betreft kun je prima iedere week een stuk taart of een brownie eten. Dat doe ik namelijk ook! Sinds ik per 1 januari weer volop deelneem aan het WW-programma heb ik echt niet alleen op sla en groenten geleefd. In tegendeel, in mijn wekelijkse eetoverzichten kun je zien dat ik ook gewoon nog koolhydraten, friet en af en toe zelfs pizza eet. Wanneer het op snacks aankomt ben ik toch altijd wat voorzichtiger. Niet omdat ik bang ben dat ik anders geen kilo’s kwijtraak, meer omdat bij mij nogal gauw het einde zoek is als ik begin met snacken. Ik kan het bijvoorbeeld nooit bij ‘slechts’ één bakje chips houden. Of één stukje chocolade. Om tegemoet te komen aan mijn snaai-zin af en toe probeer ik steeds vaker favoriete recepten om te bouwen tot een WW-proof recept. Zo maakte ik eerder al een skinny citroencheesecake die echt bijzonder goed was gelukt; vandaag is het de beurt aan brownies. Normaal gesproken zijn brownies een caloriebom, bij deze pindakaas-chocoladebrownies is dat een stuk minder. Ja er zit nog steeds chocolade in en ja er zit ook échte pindakaas in, maar in plaats van boter en bloem te gebruiken als basis voor de brownies, maakte ik ze van witte bonen.

Witte bonen?! IEL?! Nee, nee – geloof mij! Ik durf te wedden dat wanneer je deze brownies serveert en er niet bij vertelt dat ze op basis van bonen zijn gemaakt, niemand het verschil merkt met the real deal. Deze WW-proof brownies zijn namelijk nog steeds een chocoladebommetje. En smeuïg, precies zoals ik graag mijn brownies heb. Snijd de plak in 12 stukken en je geniet voor 3SP van een flinke brownie bij de thee – hoera! Mocht je nou nog veel punten over hebben of niet aan WW doen, lepel dan nog wat extra pindakaas op de brownies, juuuhummm. Oja, en lauwwarm zijn ze het allerlekkerst!

Meer WW-proof recepten van mijn hand, de nodige tips en andere relevante artikelen lezen? Ik heb een eigen pagina op de website van WW. Meer informatie over het WW-programma vind je hier.

Pindakaas-chocoladebrownies

Pindakaas-chocoladebrownies

Pindakaas-chocoladebrownies

In samenwerking met WW

4.50 van 6 stemmen

Pindakaas-chocoladebrownies (WW-proof!)

Porties12 stuks

Ingrediënten

 • 500 gr witte bonen - uit blik, afgespoeld
 • 3 el pindakaas - zonder toevoegingen
 • 100 gr SPLENDA kristalpoeder*
 • 1 ei
 • 30 gr cacaopoeder - ongezoet
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl vanille-aroma
 • 75 gr pure chocolate chips

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) en vet een vierkante of rechthoekige bakvorm in. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier.
 • Doe de afgespoelde en uitgelekte witte bonen in de kom van een foodprocessor en voeg hier alle andere ingrediënten m.u.v. de chocolate chips aan toe.
 • Maal het geheel fijn tot een smeuïge pasta.
 • Schep de chocolatechips door het browniebeslag en stort het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.
 • Bak de pindakaas-chocoladebrownies in het midden van de oven in 35 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd vervolgens in 12 stukken.
 • Serveer de brownies direct of bewaar ze maximaal 3 dagen in de koelkast of langer in de vriezer.

Notities

*De zoetstof die ik gebruik heeft een verhouding van 1:1 met kristalsuiker. Gebruik je een ander soort zoetstof dan SPLENDA kristalpoeder, check dan goed de verpakking voor de juiste verhoudingen!

Join the Conversation

 1. Annemieke says:

  Ook fijn… gluten- en lactosevrij.. ik doe nml niet aan WW, maar moet tijdelijk wel gluten en lactose laten staan. Deze ga ik dus maken. Wel eerst even witte bonen in huis halen.

 2. Rachel says:

  Door de witte bonen krijg ik een beetje kippenvel maar ze zien er echt mega lekker uit! Ik ga het toch een keer proberen.

 3. skincarebynaomi says:

  Oee deze ga ik eens maken.. Lekker!

 4. Vivian says:

  Vandaag gemaakt, maar ze blijven bij mij wel erg zacht/smeuïg. Ze zouden van mij iets steviger mogen zijn. Buiten dat smaken ze alsnog wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close