Bulgur met Avocado, Cottage Cheese en Bacon

Ik maakte weer een nieuw lijstje met ‘te maken recepten’, en ik belandde deze keer al vrij snel in de gezonde vibe. Waarschijnlijk omdat ik daar zelf heel erg behoefte aan had na de kerstdagen die – hoewel ze het afgelopen jaar erg rustig waren – vol vreterijen zaten. Chocolade kerstkransjes, veel borrelhapjes, een verdwaalde chocoladeletter van Sinterklaas, nog meer borrelhapjes en gewoon een overvolle koelkast met allemaal lekkere dingen. En dan ook nog eens een voorraadkast die uitpuilde, want ik haalde niet alleen van alles in huis, we kregen ook erg veel. Nou ja, je kunt je wel voorstellen dat toen alle restjes weggewerkt waren ik erg behoefte had aan wat lichtere maaltijden. Vol met groenten ook.

En omdat ik vást niet de enige ben met deze januari-gedachte, leek het me dus een strak plan deze gerechten op de foto te zetten en de recepten met jullie te delen. Deze bulgur salade bevat een gouden combi; avocado en cottage cheese. Die twee zijn op brood of een cracker hartstikke lekker samen, maar nóg lekkerder in deze salade. Want dit fijne duo vulde ik aan met o.a. knapperige bacon, walnoten, veldsla en dus bulgur. Ik zou zeggen; maken die handel en lekker van genieten. Kan als lunch, als diner, of als bijgerecht en je hebt even niet meer dat gevoel van zwaar getafeld hebben ;-)

No ratings yet

Bulgur met Avocado, Cottage Cheese en Bacon

Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren In de koelkast, maar bij voorkeur direct serveren.

Ingrediënten

  • 200 gram bulgur
  • 100 gram bacon
  • 85 gram veldsla
  • 1 avocado in plakken
  • 300 gram cottage cheese
  • een handje walnoten grof gehakt
  • peper
  • zout

Dressing

  • 4 el basilicium olijfolie
  • 4 el citroensap
  • 1 teen knoflook geraspt

Instructies

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak ondertussen de plakjes bacon in een koekenpan knapperig, en breek ze daarna in grove stukken.
  • Wanneer de bulgur gaar is, meng je deze in een grote kom met de veldsla. Verdeel het daarna over twee grote borden.
  • Verdeel vervolgens de plakken avocado over de borden, en doe hetzelfde met de cottage cheese en stukken bacon. Maak het af met een beetje peper en zout, en de grof gehakte walnoten.
  • Maak nu de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen, en verdeel de dressing over de twee borden met salade.
Gang: salade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close