Pecan Pie cakerol

I’m so excited. And I just can’t hide it. I’m about to lose control and I think I like it! Ieeee ik ben zo enthousiast over het recept dat ik vandaag met jullie ga delen! Je moet je voorstellen dat ik voor het maken van deze Pecan Pie Cakerol nog nooit eerder een cakerol had gemaakt. Ik vond het altijd maar een angstaanjagend iets. Ik ben vrij allergisch voor recepten die wat tijd kosten en die vervolgens gedoemd zijn om te mislukken. Op de een of andere manier had ik dat idee ook altijd een beetje bij cakerols. Waanzinnig zien ze er altijd uit en ik vind ze ook altijd ontzettend lekker, maar me er zelf aan waagde durfde ik niet. Maar goed, je moet jezelf af en toe ook een beetje kunnen uitdagen. Uit je comfort zone stappen om het zo te zeggen. En dus MOEST ik van mezelf een keer cakerol maken. En tja, als ik dan begin dan doe ik het ook direct goed. Ik koos er dus niet voor om een simpele cake met vanilleroom te maken maar maakte een Pecan Pie cakerol en jóngens. Niet alleen zijn die smaken bij elkaar allemaal waanzinnig lekker, hij ziet er ook nog eens perfect uit vind je niet? Ik heb bijna een half uur op de grond gezeten om foto’s te maken van deze cakerol. Het zou me niet overkomen dat we de cake hadden aangesneden en vervolgens geen perfecte foto’s zouden hebben. Stel je voor… Ik hoop in ieder geval dat jullie net zo enthousiast worden van mijn creatie als ik zelf ben. Het heeft mij in ieder geval moed gegeven om vaker cakerols te maken want zeg nou zelf, het ziet er toch iets gezelliger uit dan een standaard cake toch?

Pecan Pie Cakerol

Pecan Pie CakerolP

No ratings yet

Pecanpie cakerol

Porties1 cake*

Ingrediënten

 • 1 blik gecondenseerde melk 400 gr
 • 4 eieren
 • 100 gr kristalsuiker
 • 90 gr patentbloem
 • 30 gr maïzena
 • 100 gr mascarpone
 • 1 handvol pecannoten
 • ongezoet cacaopoeder
 • melkchocolade gesmolten

Instructies

 • Leg het blikje gecondenseerde melk in een pan met kokend water. Zorg ervoor dat het water blijft koken en kook de melk nu zo'n 3 uur tot dulce de leche. Zorg er ten alle tijde voor dat het blik onder wat blijft liggen, dus voeg tussentijds waar nodig extra water toe. Laat de dulce de leche volledig afkoelen.
 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Klop de eieren met de kristalsuiker luchtig. En met luchtig bedoel ik echt luchtig, klop gerust 10 minuten.
 • Voeg vervolgens de bloem en de maizena aan de opgeklopte eieren toe. Spatel dit tot een luchtig, klontvrij cakebeslag.
 • Stort het cakebeslag op de met bakpapier beklede bakplaat en spreid het beslag met behulp van een spatel uit tot een rechthoekige plak.
 • Bak de cake in het midden van de oven in 12 - 15 minuten gaar. Leg de cake vervolgens direct op de kop op een droge theedoek. Verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de cake direct in de theedoek op. Laat de cake in de theedoek afkoelen.
 • Klop ondertussen de dulce de leche samen met de mascarpone romig. Hak de pecannoten grof.
 • Rol de cake zodra deze is afgekoeld voorzichtig terug. Smeer de bovenkant in met de dulce de leche room en strooi de pecannoten er overheen. Rol vervolgens de cake voorzichtig weer terug op.
 • Bestrooi de Pecan Pie cakerol met het cacaopoeder en drizzle er gesmolten chocolade overheen. Bewaar de cake in de koelkast, maar eet hem 't liefst zo vers mogelijk.

Notities

*Uit 1 cake haal je 8 - 10 plakjes

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Haha, een cakerol wil ik zo graag een keer maken, maar ook hier denk ik gelijk dat hij gaat mislukken. Na dit recept wil ik het toch wel een keer gaan proberen!

 2. Freya says:

  Hehe, grappig om te weten dat je op de grond zat om foto’s te nemen. Zie je helemaal niets van, want het ziet er echt overheerlijk uit!

  1. Sabine Author says:

   Haha ja, vaste fotografiespot ;)

 3. Esmee says:

  Wat ziet dat er hemels uit! Een cakerol maken staat ook nog op mijn lijstje, maar het leek me altijd heel erg lastig… misschien moet ik het toch eens proberen!

 4. sterkindekeuken says:

  Mmm heerlijk ziet dat er uit!! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close