Sab’s Eetoverzicht #38-2020 | Cook the books: Amazing Asia

Wees welkom in dit dubbel-artikel! Zoals jullie in mijn eetoverzicht van vorige week hebben kunnen lezen, aten wij afgelopen week iedere dag Aziatsich en iedere dag uit mijn nieuwe favoriete kookboek/kookboek van het jaar: Amazing Asia van Emma de Thouars. Omdat jullie in dit eetoverzicht al zoveel gerechten voorbij gaan zien komen, leek het me een goed idee om een duo artikel te maken. Naast mijn eetoverzicht vind je vandaag in dit MEGA artikel ook wat meer informatie over Amazing Asia. In een later artikel zal ik het recept voor de pandan panna cotta nog delen want dat heb ik jullie beloofd en dat is een dessert dat iedereen ooit eens moet maken want pfoe, daar lik je echt je vingers bij af. Goed, genoeg gekletst – vlieg je met me mee naar Azië?

Amazing Asia

Amazing Asia

Ik denk dat het een jaar of drie geleden is dat ik Emma de Thouars via Instagram een berichtje stuurde met de vraag wanneer ze haar recepten eens ging bundelen in een kookboek. Na haar studie is Emma een jaar door Azië gaan reizen en lucky for us heeft ze een mega repertoire aan Aziatische recepten mee naar huis genomen. Met die recepten verblijdt ze iedereen dagelijks via Instagram en met een beetje mazzel neemt ze ons via Instagram Stories mee in een video-recept. Maar voor iedereen die net als ik de recepten graag gebundeld zou zien is daar eindelijk Amazing Asia, het allereerste kookboek van Emma dat volstaat met tal van Aziatische heerlijkheden.

Het is geen standaard voor- hoofd- en nagerechten boek, Emma heeft ervoor gekozen om de recepten in te delen op hoofdingrediënt. Denk aan: rijst, noedels, bosui, maar ook aubergine, vlees en gevogelte. Dit maakt het hele boek lekker overzichtelijk en op deze manier kun je snel jouw favoriete recepten terugvinden.

Extra pluspunten krijgt Emma voor het feit dat ze een aantal menusuggesties geeft voorin het boek. Ik kreeg via Instagram de vraag of ik ooit eens een artikel wil schrijven over hoe ik binnen één maaltijden verschillende recepten combineer, maar Emma heeft die taak dus al voor je gedaan. Ook fijn is de lijst met productsuggesties. Je ontkomt er niet aan om een tripje (of meerdere) naar een toko in te plannen als je wilt koken uit Amazing Asia, maar het is dan wel heel fijn dat Emma je precies vertelt welke sojasaus je moet hebben en wat haar favoriete merk zwarte azijn is.

Ik ben gek op de Aziatische keuken en ben dan ook echt heel blij met Amazing Asia. Nog nooit eerder kookte ik een hele week uit hetzelfde boek dus eigenlijk zegt dat al genoeg. De smaken zijn fantastisch, de gerechten alles behalve ingewikkeld en het liefst kook ik ALLES uit het boek. Favoriete van afgelopen week waren in ieder geval: het gekarameliseerde buikspek, de pandan panna cotta en de noedels met gekarameliseerde bosui.

Amazing Asia is een musthave voor iedereen die wegwijs wil worden in de Aziatische keuken. Oh en voor iedereen die het niet erg vindt dat het hele huis naar toko ruikt want dat krijgt je er gratis bij.

Amazing Asia is voor €29,99 verkrijgbaar bij o.a. Bol.com

zaterdag 1

zaterdag 2

Zaterdag

Ik pak hem nog even terug op vorige week zaterdag. Aangezien we toen begonnen met onze Aziatische week, lijkt het me goed om nog een keer te laten zien wat we toen aten. Het was Japanse rijst met ei, Taiwanees gefrituurde kip en als dessert: pandan panna cotta met kokoskaramel. Het recept van die laatste volgt dus nog want dat MOET je gegeten hebben.

zondag 3

zondag 2

Zondag

Zondag op het menu, wederom een twee-gangen diner want hallo toetjes. We eten nooit een toetje maar dit weekend maakte ik een uitzondering. Als warme gerechten maakte ik Vietnamese Pho, deze bouillon had al een poosje staan pruttelen en was zo lekker. Erbij saté kambing. Alhoewel, eigenlijk saté ayam want in plaats van lams- of geitenvlees gebruikte ik kippendijen als vlees. De pindasaus is ook zelf gemaakt en was erg lekker. Voor het toetje deed ik weinig zelf: spekkoek van de toko in twee smaken, kokosijs en ik schepte er nog wat van de kokoskaramel van zaterdag overheen want die was nog over en te lekker om weg te doen.

maandag 2

Maandag

Uiteraard moesten er een keer dumplings op tafel komen. Hiermee heb ik wel een beetje vals gespeeld. In plaats van dumplings nog een keer helemaal zelf te maken, gebruikte ik zelfgemaakte dumplings die ik op kantoor nog in de vriezer had liggen. Net zo makkelijk en een stuk sneller voor een doordeweekse dag! De saus was inderdaad lekker pittig en daarom maakte ik er geplette komkommersalade bij. Die zorgde voor een zeer welkome frisse smaak. We hadden nog wat sateetjes liggen van het weekend, dus die warmde ik er ook maar bij op. Zo lekker was dit!

dinsdag 2

Dinsdag

Noedels met gekarameliseerde bosui, zo ongelofelijk lekker. Met de Koreaanse groentepannenkoek ging het niet helemaal goed. Ik weet niet waar dat precies aan heeft gelegen, maar ik kreeg de pannenkoekjes maar niet krokant. De randjes werden op zich wel wat harder, maar van binnen bleven de pancakes sompig. Lekker waren ze nog wel hoor, met name dankzij de dipsaus, maar ze werden niet helemaal zoals zou moeten. Cody vond de pannenkoek overigens ook heel lekker. Net als eigenlijk alles deze week… De kindjes hebben alles meegegeten. Soms heb ik hun eten iets eerder uit de pan gehaald voordat er chili’s bij gingen bijvoorbeeld, maar in de basis aten ze exact hetzelfde als wij. En dat viel goed in de smaak bij ze!

woensdag 2

Woensdag

Szechuaans sizzling beef, dat is wat we woensdag aten. Het vlees war heerlijk mals en goed op smaak en ook de toevoeging van kool en paddenstoelen was fijn. Het was echt een eenpans-gerecht en daar houd ik van. Wel gebruikte ik szechuan peperkorrels en dat vond ik niet zo’n succes. Het was me niet helemaal duidelijk of Emma fijngemalen peper of peperkorrels gebruikte, maar hier in Apeldoorn kon ik in ieder geval alleen de korrels vinden. Zo’n korrel doorbijten is echt heel vies en dus was het vissen geblazen tijdens het eten. Daar zijn we stiekem niet zo’n fan van dus daar knapten we een klein beetje op af. Ook maakte ik dit gerecht iets minder pittig dan de bedoeling was. Ik had de hele middag al een beetje last van mijn buik en wilde hem niet nog meer geweld aan doen – haha.

donderdag 2

Donderdag

Mijn favoriete gerecht stond absoluut donderdag op tafel: gekarameliseerd buikspek. Oooh man dit was zo ongelofelijk lekker. Plakkerig, zoet en toch die stevige smaak van vissaus – echt héél erg lekker. Het was de bedoeling om er scallion pancakes bij te maken maar daar had ik echt geen tijd meer voor. Ook had ik nog een behoorlijke hoeveelheid aan leftover groenten op kantoor liggen dus die besloot ik erbij te wokken met een beetje vissaus. Prima combinatie!

vrijdag 1

Vrijdag

Omdat de koelkast vol stond met leftovers van gerechten die ik op kantoor kookte afgelopen week, eindigden we onze Aziatische week iets eerder. Het is natuurlijk zonde om nieuwe dingen te koken als er nog zoveel staat. Ik at Kip Madras. Die moest ik afgelopen maandag opnieuw maken omdat de foto’s ineens waren verdwenen en het artikel voor gisteren stond ingepland. Op mijn bord uiteindelijk iets minder mooi dan in het artikel van gisteren want tja, bij elkaar in één bak en in een pan moeten opwarmen. Smaakte nog wel erg goed!

zaterdag

Zaterdag

Gisteren was een scharrelmaaltje, we hadden nog altijd leftovers in de koelkast. Op mijn bord: een punt spaghetti bolognese-taart (recept komt binnenkort online), nog wat gekarameliseerd buikspek en kippendijen in hoisin.

En nu weer over naar normaal! Het kostte me bijna moeite om de eetplanning van aankomende week te maken na zoveel Aziatisch te hebben gekookt afgelopen week – haha. Ik denk stiekem dat ik het ook nog best ga missen. Het staat ons natuurlijk vrij om iedere dag Aziatisch te eten als we dat willen, maar al met al kostte het nog behoorlijk wat tijd iedere dag en daar heb ik simpelweg niet altijd zin in of tijd voor. We hebben wel echt van alle gerechten genoten afgelopen week, voor ons was het absoluut geen straf om zo lekker, en uitgebreid voor ons gevoel, te eten iedere dag. En die geuren in huis, alleen daar wil je het al voor doen. Dus dank Emma, voor je prachtige boek en heerlijke gerechten!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Karlijn says:

    O pff, ik wil bij jullie wonen! Wat ziet het er allemaal lekker uit, heb je nog een oppas nodig? ;)

  2. Klinkt heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close