Viv’s Eetoverzicht #38-2020

Al een tijdje wilde ik graag wat meer recepten uit het boek ‘Simple’ van Ottolenghi proberen, maar omdat ik dat meestal alleen op momenten doe wanneer ik er wat meer tijd voor heb, kwam het er maar niet van. Maar nu is er tijd. Want ik heb vakantie. We zitten in een prachtig huisje op een nog prachtigere plek in Zwitserland en uiteraard hebben we boodschappen meegenomen. Vooraf moest ik dus globaal bedenken wat ik allemaal wilde gaan maken, en dat konden dus net zo goed alleen maar recepten uit Simple zijn. Ja toch? Vond het een goed idee en het werkte ook makkelijk met het samenstellen van de zeg maar gerust, enórme boodschappenlijst. Voordeel is dat Ottolenghi qua basis veel dezelfde ingrediënten gebruikt dus wat dat betreft viel het mee. Naast de boodschappen voor deze recepten heb ik ook wat andere dingen in mijn kar gegooid zodat we daar ook wel iets mee konden maken. Gnocchi bijvoorbeeld, en een paar courgettes.

Ik kan inmiddels zeggen dat we er een paar favorieten bij hebben. Er zijn ook een paar momenten geweest dat er even behoefte was aan een simpele maaltijd – pizzaaaaaaa – en toen heb ik het boek er niet bij gepakt. Hoe dan ook, lekker gegeten en de komende week volgen er mogelijk nog een paar Ottolenghi’s!

Eetoverzicht Vivian Week38 1

Zondag & Maandag

Zondag maakte ik een couscous-gerecht met geroosterde tomaatjes bovenop. In de couscous zat onder andere knoflook, komijn, koriander, munt, citroen en ui. Maar vooral die ui was er heel erg lekker in want die moet je dun snijden en vervolgens in veel olijfolie even bakken. Net niet gefrituurd. Heel lekker samen met gebakken aardappeltjes, met rozemarijn en tijm.

Omdat dit allebei gerechten waren voor vier personen, konden we er de volgende dag met gemak nog een keer van eten. Heb het koken toen dus even overgeslagen.

Eetoverzicht Vivian Week38 2

Dinsdag

Dit gerecht had veel tijd nodig omdat de saus behoorlijk moest inkoken. En dat duurde even. Die saus is wel hemels, en bestaat uit heel veel cherrytomaatjes en veel knoflook. Vrij simpel in de basis dus, erg lekker.

Eetoverzicht Vivian Week38 3

Woensdag

Dit was een leuke want ik moest voor dit gerecht aubergines roosteren in de oven en dat had ik nog niet eerder gedaan. Roosteren in de oven op een hoge temperatuur zodat de buitenkant van de aubergines hard wordt, en de binnenkant heel zacht. De binnenkant is ook het enige wat je gebruikt. Dit meng je samen met linzen, geroosterde cherrytomaatjes (en ik voegde nog wat kastanjechampignons toe), en onder andere knoflook, citroen en peper en zout. Daarna wat yoghurt er overheen en klaar. Ik voegde nog wat munt toe. Héél lekker dit. En wederom voor drie tot vier personen dus we hadden de volgende dag lunch.

Eetoverzicht Vivian Week38 4

Donderdag

Of ik een pastaatje wilde maken. Gewoon met rode saus. Is goed Tobias, doen we. Zie hier, penne met zelfgemaakte rode saus. Met wat Parmezaan en een stokbroodje met zeezoutboter.

Eetoverzicht Vivian Week38 5

Vrijdag

In het buitenland naar een grote supermarkt gaan is een van mijn favoriete bezigheden tijdens een vakantie. Ik kan er uren rondlopen en uitgebreid de tijd nemen om de lekkerste dingen uit te zoeken. We waren vrijdag in een kleinere supermarkt omdat we daar toevallig langs liepen en hebben toen enkel de hoognodige dingen meegenomen. Zoals deze pizza. Al was dat helemaal niet nodig want we hadden genoeg in huis maar we hadden wél zin in het gemak ervan. Bijzonder was ‘ie overigens niet, wel goed getopt met veel kaas.

Eetoverzicht Vivian Week38 6

Zaterdag

Dit gerecht had ik uitgekozen, en ik had er eerlijk gezegd een beetje mijn twijfels bij. Ik kon de smaak namelijk niet goed plaatsen maar wilde het wél graag uitproberen. Het is een pasta met een vulling van kikkererwten en een super smaakvolle saus/bouillon bestaande uit onder andere knoflook, ui, ansjovis, komijn, citroenrasp en -sap, kippenbouillon, peper en zout. Kort gebakken spinazie erdoor en ik brokkelde er nog een blok witte kaas door – hoorde niet volgens het recept. Het was verrassend lekker. Deze gaan we vaker maken.

We hebben nog het een en ander waar we wat lekkers mee kunnen maken, maar een bezoek aan een grote supermarkt gaat zeker nog gebeuren. Later deze week gaan we naar huis dus dan eten we weer thuis. We zien wel even hoe het loopt allemaal.

Fijne zondag!

 

Join the Conversation

 1. Freya says:

  Gaan er van de Ottolenghi-gerechten nog (aangepaste) recepten op OMF komen? Vooral diegene met aubergine lijkt me superlekker!

 2. Narska says:

  Ik heb vandaag het recept van zaterdag gekookt. Tenminste wat ik uit de ingrediënten haalde….Was lekker! Hier is dezelfde vraag :) mocht jij de volgende keer dit gerecht koken, is het mogelijk om het recept voor de site uit te werken?

 3. Vivian Author says:

  Hi Freya en Narska!
  Ik heb allebei de gerechten op de planning gezet en zal ze uitwerken voor OMF. Dan komen ze over een aantal weken online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close