Viv’s Eetoverzicht #43-2020

Het was een behoorlijke pizza/pasta-week hier in huis. Met een uitzondering op woensdag want toen maakten we een lekkere courgettesoep. Balans noemen we dat. En hoewel mijn planning er oorspronkelijk anders uitzag, en ik dus eigenlijk nog wat andere leuke gerechten had bedacht om te maken, hadden we een paar keer gewoon veel over van de vorige avond. En dan ga ik niet opnieuw koken, maar dan eten we eerst op wat er nog is. Alhoewel, daar moeten we dan wel zin in hebben natuurlijk, want anders duik ik alsnog de keuken in. Hoe dan ook, dat is niet gebeurd de afgelopen week en het werd dus een beetje veel van hetzelfde, en een beetje veel herhaling. Ach ja, die weken zitten er ook tussen!

Eetoverzicht Vivian week43 1

Zondag

Door de nieuwe Corona-maatregelen liep ons weekend heel anders dan we hadden gepland. Daardoor had ik dus wat tijd over en besloot ik voor OMF een snel gerecht te maken die ik na het fotograferen, gelijk aan kon snijden voor ons als maaltijd. Heel lekker was het, en super makkelijk om te maken. Recept volgt vlak voor Sinterklaas ;-)

Eetoverzicht Vivian week43 2

Maandag

Het eerste gevalletje herhaling. Deze pasta aten we namelijk de zaterdag ervoor ook al en omdat daar nog flink wat van over was aten we dat maandagavond op. Het was eigenlijk de bedoeling om dat zondagavond al te doen, maar toen kwam daar dat idee om nog even voor OMF wat te maken. Deze pasta maakte in ieder geval nog goed; even opbakken in de pan met wat extra kaas: heer-lijk.

Eetoverzicht Vivian week43 3

Dinsdag

Ik maak risotto af en toe en dan meestal in het weekend. Vind het een heerlijk comfort food gerecht en ik kan je vertellen dat het op een dinsdag net zo lekker smaakt ;-) Ik maakte de herfstige variant met champignons en lekker veel kaas erdoor (gesmolten dus, zo lekker!) en ervoer.

Eetoverzicht Vivian week43 4

Woensdag & Vrijdag

Tobias dook de keuken in, en hij maakte deze courgettesoep met lekker veel knoflook. En zoals ik bij de meeste soepen doe, mikte ik er nog een dot kwark in. Overigens hadden we een pan vol, dus deze soep aten we vrijdag nog een keertje. Kwam goed uit die dag dat er al wat in de koelkast stond!

Eetoverzicht Vivian week43 5

Donderdag

M’n favoriete snelle gerecht. Sneller dan dit koken kan niet. Echt niet. Een pizza uit de pan met tomatenblokjes, geitenkaas, kappertjes en rucola. En hoewel ik al vele varianten van een pizza uit de pan heb gemaakt, blijft ik dit de lekkerste vinden. Staat met 5 minuten op tafel!

Eetoverzicht Vivian week43 6

Zaterdag

We hebben gisteren een drukke dag gehad en zijn bij thuiskomst lekker op de bank geploft. Ik had bedacht om nog te gaan koken, maar dat werd hem niet hoor. We haalden pizza’s, en ik koos deze keer voor de funghi, was lang geleden. En zoals je ziet; lui op de bank opgegeten.

Voor de komende week heb ik dus nog wat gerechten op de planning staan die ik deze week niet heb kunnen maken. De verse ingrediënten ervoor had ik nog niet in huis dus dat komt goed uit (zijn ze niet in weggooi-staat), enkel die nog even halen. Voor de rest van de week bedenk ik nog wat gerechten, in ieder geval even wat minder pizza en pasta.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close