Sab’s Eetoverzicht #43-2020

Soms heb ik van die momenten dat ik dit eetoverzicht zo wegtyp alsof ik alle gerechten gisteren nog heb gegeten. Dan weet ik preciés wat er allemaal op tafel heeft gestaan en hoef ik er niet eens over na te denken. Maar deze week.. ik kon er gewoon echt even niet meer opkomen. Dan is het maar goed dat ik iedere dag een foto maak van het eten en aan de hand daarvan het eetoverzicht in elkaar kan zetten. Wel moet ik je vast even waarschuwen: niet alle gerechten zien er even smakelijk uit deze week. Dat is wel vaak het ding met winterse gerechten vind ik, die zien er gewoon niet zo smakelijk uit. Ik bedoel… stamppotten, pastaschotels… Lekker allemaal, maar om op het ook smaakvol de foto te zetten is echt een ander verhaal. Maar goed, het is wat het is.

zondag 3

Zondag

We begonnen de eetweek met een recept van OMF. Ik maakte de balsamico-kip die ik maakte voor een campagne van Heinz, een méga populair gerecht onder jullie. Erbij hadden we Turks brood uit de oven en wat aioli. Dit gerecht is ook wel het lekkerst om met brood te eten vind ik, lekker dippen in de saus die overblijft.

maandag 3

Maandag

Maandag dook ik de keuken op kantoor in voor wat nieuwe gerechten voor OMF. Eén daarvan was een Fastfood Friday; deze komt aankomende vrijdag al online. Ziet er niet smakelijk uit op de foto maar was wel echt lekker. Het is een Tuna Melt pastaschotel.

dinsdag 3

Dinsdag

De award voor minst smaakvol ogend gerecht gaat toch wel naar deze: de romige pindanoedels. Het helpt ook gewoon niet mee dat het al vroeger donker is en het licht boven onze eettafel gezellig geel is. Dat is lekker om bij te eten maar alles behalve bruikbaar voor de gerechten op tafel. Maar soit. Het was gelukkig wel heel erg lekker!

woensdag 3

Woensdag

Mijn schoonzusje bleef eten en overdag had ik al een grote pan tomatensoep gemaakt. Iemand vroeg mij of ik het recept ging delen op OMF maar dat was ik eigenlijk niet van plan. Mocht iemand toch een basisrecept voor tomatensoep willen, het is echt een klassieker met vermicelli en gehaktballetjes, let me know – dan ga ik er gewoon mee aan de slag. Erbij maakte ik knoflookbrood. Helemaal vers met zelfgemaakt deeg, mijn eigen kruidenboter en mozzarella – YUM.

donderdag 3

Donderdag

Overdag had ik op kantoor al sukadelapjes gebraden en ’s avonds wilde ik daar gebakken hutspot bij maken. Ik was echter gesloopt na een volle werkdag en had echt geen zin meer in gedoe dus ik maakte er een normale hutspot bij. Voor mijn gevoel hebben we heel veel hutspot gegeten de laatste tijd dus dat is nu weer even klaar – haha. In plaats van boter en melk gebruikte ik voor het op smaak brengen van de hutspot trouwens nog wat leftover kruidenboter van woensdag. Een top idee.

vrijdag 5

Vrijdag

Van Fatima haar laatste shoot nam ik pasta mee naar huis en zelf had ik ook nog pasta in de koelkast staan die ik eerder deze week had gemaakt. Een pastadinertje dus op vrijdag.

zaterdag 5

Zaterdag

We moesten gisterochtend nog beslissen wat we dit weekend zouden gaan eten. We waren er al over uit dat we één keer McDonald’s of KFC gingen halen en we besloten uiteindelijk dit te bewaren voor vandaag. Gisteren werden het Buritto’s! Met lekker sausje en een flinke salade, heerlijk.

Mijn week is aankomende week he-le-maal volgepland dus ik denk dat ik moet zoeken naar een makkelijke eetplanning. Dinsdag kook ik in ieder geval al op kantoor dus die dag kan ik eten mee naar huis nemen. Wellicht dat ik vrijdag ook nog een kookdag inplan maar dat is een beetje afhankelijk van hoe ik me door mijn to-do lijsten heen worstel deze week. Ik duik mijn eigen receptendatabase maar eens in. Uit de meer dan 2.100 recepten die inmiddels op OMF staan kan ik vast iets kiezen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close