Wat stond er op tafel week 12 – 2014

Koken in het nieuwe huis, dat is wat ik afgelopen week voor het eerst deed. Hoewel er hier en daar nog steeds klusmaaltijden tussendoor slipten, stonden er ook wat vaker volwaardiger en zelfgemaakte maaltijden op tafel. Of althans, bijna op tafel want de eettafel hadden we namelijk nog niet. Vanaf deze week zal het zeer waarschijnlijk allemaal wat normaler gaan. De broekriem wordt wat betreft het slechte eten ook weer wat aangetrokken, we gaan we letten op de calorieën (lees: ingrediënten) en de porties mogen weer wat kleiner. Eerst nog even een terugblik op de afgelopen week: wat stond er op tafel in week 12?

salade met visZondag
Omdat ik maandag elders moest zijn draaide ik voor de verandering op zondag een avonddienst in het hotel. Ik ben geen fan van weekenddiensten omdat ze vaak enorm rustig zijn en ik dan helemaal geen weekend meer heb (ik neem die ‘verloren uren’ doordeweeks toch niet op). Vorige week zondag aten we echter wel lekker! De kok die die avond in de keuken stond fabriceerde een frisse salade met een gebakken visje, heerlijk. Eens iets anders dan friet en kilo’s vlees!

Klassieke BLTMaandag
Maandag ‘kookte’ ik voor het eerst, al stelde dit nog niet zo heel erg veel voor omdat de keuken nog een grote puinzooi was. Ik maakte de klassieke BLT’s waar je afgelopen vrijdag al een recept van hebt kunnen zien. We aten er een Oosters kerriesoepje bij. Een prima maaltijd voor dagen waarop je snel weer verder moet.

KFCDinsdag
Met een ochtenddienst van mij en ook een drukke dag voor Tim haalden we afgelopen dinsdag tussen de bedrijven door gauw wat te eten bij KFC die hier vlakbij zit. Hoewel ik geen fan ben van de patatjes (lauw, slap en niet zout genoeg), vind ik de kip altijd bijzonder smakelijk.

mammas macaroniWoensdag
Ik ging er vanuit dat Tim niet mee zou eten en dus maakte ik mamma’s macaroni weer een keer (maar dan met andere pasta), daar had ik al een poosje zin in! Macaroni met schouderham, Smac, ketchup en een berg kaas. Ik at het onder het genot van de nieuwste aflevering van The Walking Dead. In het nieuwe huis, op de nieuwe bank met eten uit de nieuwe keuken. Wat een genot.

Ah to go saladesDonderdag
Donderdag schoot het koken er weer bij in maar ik at gelukkig niet al te slecht. Van Albert Heijn kreeg ik hun nieuwste salades van AH to go opgestuurd en die besloot ik als avondeten op te eten. Ik at een Bulgursalade, Bietensalade met geitenkaas en Quinoa salade met groene groenten en gembersojadressing. Die laatste was absoluut favoriet. Fijn hoor dat Albert Heijn steeds met van die originele producten komt! Mocht je iets willen halen op het treinstation om te eten, deze salades zijn een aanrader.

sushi

Vrijdag
Vrijdag had ik het gevoel dat ik even weg moet, het huis uit. ‘Al’ drie weken zijn we nonstop bezig met klussen, werken en alles wat daarmee te maken heeft en op een gegeven moment vond ik dit wel genoeg. Even, ook al was het voor nog geen twee uur, even in een andere omgeving zijn. We gingen samen sushi eten, altijd goed en altijd lekker. Deze hierboven blijft favoriet: Nigiri met zalm en geflambeerde kaas


chicken alfredoZaterdag
Gisteren was wederom een lange dag, maar koken deed ik wel. Voor Fastfood Friday om precies te zijn. Twee keer pasta in een week is voor mij overigens geen straf, zeker nu we even niet zo drastisch op het eten letten. Ik maakte Chicken Alfredo met volkoren penne. Zo lekker, ik houd van romige pasta’s met vooral veel kaas. Aankomende vrijdag komt het recept online.

Ik ben benieuwd wat aankomende week ons gaat brengen, het is iedere dag nog steeds een beetje aanmodderen. Aankomende dinsdag mag ik in ieder geval aanschuiven bij een verjaardagsdiner in een restaurant waar ik al heel lang wil eten en dat is natuurlijk heel fijn. Voor de rest: we zien het wel. Ik heb gemerkt dat het makkelijker is om mezelf niet al teveel verplichtingen op te leggen (in de vorm van bijvoorbeeld een eetplanning), dan kruip ik op de een of andere manier sneller achter het fornuis. Anyway, jullie gaan het volgende week vanzelf weer zien!

Fijne zondag iedereen!

 

Join the Conversation

 1. Tedje says:

  Hmm die salade met gebakken visjes ziet er lekker uit!

 2. Hester says:

  Oeh die sushi! Ziet er allemaal lekker uit, met zulke hectische weken is het fijn dat je het gezond eten even iets meer los kan laten.

 3. MySimplySpecial says:

  Nu heb ik zin in sushi! :-)

 4. Susanne says:

  Die salade met de visjes zien er heerlijk uit! En grappig dat ik de macaroni hier voorbij zie komen! Als ik soms weleens vertel dat ik vroeger zo thuis macaroni at gaat het grootste deel van de mensen net niet over hun nek haha. Jeugdsentiment voor mij!

 5. Marieke says:

  Ik eet bijna nooit bij KFC maar de aardappelpartjes heb ik 1x op in plaats van hun normale friet en die waren onwijs lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close