Sab’s Eetoverzicht week 9/2019

Moesten jullie het vorige week met een dagje minder doen in het eetoverzicht, vandaag is er een extra dagje bij! Vorige week zaterdag hadden Tim en ik datenight en gingen we uit eten. We waren pas om 01.30u thuis en je kunt je vast voorstellen dat ik dan niet zoveel meer heb om het eetoverzicht af te maken. Jullie hadden het eten van die dag dus nog tegoed, dus bij deze! Het was een vrij normale week als vond ik de eetplanning achteraf ietwat rommelig. Het voelt aan alsof het een bij elkaar geraapt zootje was terwijl, als ik zo terugkijk, dat eigenlijk wel mee viel. Gevoelskwestie denk ik. Wellicht lag het ook aan het weer. Ik had direct zin om buiten te eten, de barbecue aan te steken op dagen dat het zo lekker warm was. En dan sluit je de week weer met kou en motregen af, vreemd. Goed, over tot de orde van de dag.

zaterdag1

Zaterdag

Sinds een paar maanden is er in Apeldoorn een nieuw all you can eat restaurant geopend: Green Leaf. In eerste instantie dacht ik great, nog een… We hebben er namelijk nogal wat in Apeldoorn en ik vond het weinig verassend. In de Google recensies las ik echter zó veel positieve dingen dat ik er toch nieuwsgierig naar was. Uiteindelijk zijn we hier vorige week gaan eten tijdens onze datenight en wauw, het was echt goed! Bij Green Leaf eet je Aziatische tapas maar dan niet op de all you can eat sushi-manier. Ieder gerechtje was oprecht heel lekker en je kon ook zolang blijven zitten als je wilde. Uiteindelijk aten we dingen als bao’s met buikspek, wan tan soep, crêpes met peking eend en daging roedjak. Heerlijk! – ik schreef hier al mijn weekpunten voor weg

zondafg

Zondag

De boodschappen moesten nog bezorgd worden en aan het einde van de week liggen er altijd nog wat dingen in de koelkast die op moeten. Zondag flanste ik een ovenschotel in elkaar die echt heel lekker was maar er gewoon niet zo florisant uit ziet. Het werd een ovenschotel met leftover kalkoen, dit lag nog in de vriezer, aardappelschijfjes en prei. Er overheen een roomsausje van eieren, kruidenkaas en kookroom, afgetopt met wat oude kaas. – 8 SP

maandag

Maandag

In de koelkast had ik nog een verspakket van Albert Heijn liggen voor groentequiche. Ik wilde deze maken met filodeeg maar tijdens het koken bleek dat het filodeeg in de koelkast niet goed meer was – oeps. Uiteindelijk heb ik er dus een korstloze quiche van gemaakt, ofzoiets. Gekruide ei met heel veel groenten, gerookte kip en feta kaas. Ziet er eenmaal op je bord niet uit, maar gelukkig maakte ik voor het opscheppen nog een foto – haha. – 3 SP

dinsdag

Dinsdag

Dinsdag werd de keuken geïnstalleerd op kantoor en daar moest ik de hele dag voor aanwezig zijn natuurlijk. Ik had al het vermoeden dat het nog wel eens zou kunnen uitlopen en dit bleek ook het geval, om 19.00u was ik uiteindelijk thuis. Gelukkig had ik ’s ochtends de slowcooker al aangezet voor gevulde paprika’s met rijst en gekruid gehakt. Tim en Vic konden dus eten zodra zij thuis waren en ik at later mijn paprika’s op. Die zien er na 8 uur in de slowcooker niet meer uit maar ze waren wel súper smaakvol. Fotogenieke gerechten hebben we niet echt gegeten afgelopen week… Oeps. – 13 SP

woensdag

Woensdag

Ondanks dat Vic ziek was woensdag lukte me het wel om gewoon te koken. Ik had Tjap Tjoy op de planning gezet, dat hadden we al zolang niet meer gegeten! Erbij maakte ik bami in Surinaamse stijl. Met die laatste doe ik altijd maar wat, het recept ziet er daardoor iedere keer anders uit. Deze keer verwerkte ik er wat doperwtjes, lente-ui en snijboontjes in. Hoe meer groenten hoe beter! – 7 SP

donderdag

Donderdag

Ik had donderdag even een WW-offday, als in: ik had niet zoveel zin om strak punten bij te houden. Vandaar dat ik de pasta van donderdagavond dan ook niet heb afgewogen. Lekker was het gerecht wel! Ik maakte deze bloemkoolsaus en schepte hier uiteindelijk kastanjechampignons en geroosterde paprika doorheen. Alsnog een flinke dosis aan groenten dus zo slecht was het bordje niet. – ? SP

vrijdag

Vrijdag

Hoewel ik eigenlijk helemaal geen zin had om te koken vrijdag, dook ik toch maar even de keuken in om een snelle maaltijdsalade in elkaar te zetten. Ik baseerde hem op dit recept voor Oosterse maaltijdsalade met gamba’s. Beetje mihoen, knoflookgarnalen en vooral heel veel groenten. Lekker en heel vullend. – 6 SP

zaterdag2

Zaterdag

Ik had al een paar weken zin in zo’n grote loempia van de Chinees en gisteren besloten we dat dan eindelijk te eten. Ik denk dat het al zeker twee jaar geleden is dat ik zo’n loempia had gehad. Hoewel zo’n ding best WW-proof is aangezien hij knéttervol zit met groenten, heb ik geen punten geteld gisteren – een mini cheatdagje dus. Ik at er ook nog wat balletjes Koe Loe Yuk bij (favoriet!), een stokje kipsaté die Vic niet wilde opeten en wat kroepoek. Het was lekker maar mijn trek in Chinees is voorlopig wel weer gestild. – ? SP

Wat aankomende week betreft heb ik vooral veel zin in het weekend. Vrijdag na het werk gaan we namelijk heerlijk een weekendje naar Center Parcs met zijn drietjes en ik heb besloten dan ook niet heel erg op het eten te letten. Als in: ik ga voor het avondeten geen punten tellen maar gewoon eten waar ik zin in heb. Vrijdagavond halen we hoogstwaarschijnlijk een zak friet met wat snacks, da’s een beetje traditie op de aankomstdag in zo’n park. De rest van de week doe ik daarom wel wat rustiger aan. Ik heb maaltijden ingepland die vrij licht zijn en lekker veel groenten bevatten. Balans is alles!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Joyce - SomedayTodayNL says:

    Wat heb je lekker gegeten! Vooral de quiche ziet er goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close