Sab’s Eetoverzicht week 38 -2023

Zo, hè hè, was dat even afkicken van het heerlijke Siciliaanse eten voor mij!

Afgelopen twee weken moesten jullie het even zonder eetoverzicht van mij doen in verband met mijn vakantie, maar ik ben inmiddels weer terug! Van Sicilië krijgen jullie sowieso nog een uitgebreid eetoverzicht, er was zó veel lekkers wat ik graag met jullie wil delen!

Eten uit Sicilië kun je dus zeer binnenkort van mij verwachten, voor nu blik ik even terug op afgelopen week. Een week vól met afspraken waardoor er geen kookdagen ingepland konden worden. Het was een eetweek met vooral snelle en makkelijke maaltijden, die er gelukkig bij iedereen goed in gingen.

IMG 0050

Zondag

Voor het eten van zondag deed ik een beroep op mijn vriezer en op dingen die ik lukraak meeneem van de markt. Ik maakte uiteindelijk deze sperziebonenschotel met pindasaus. In plaats van rundergehakt gebruikte ik kipgehakt. Goede vervanger!

IMG 0054

Maandag

Ik had maandag de hele dag opnames en reed daarna direct door om de kinderen op te halen van de BSO. Ik draaide een super simpele pasta in elkaar, met ingrediënten die nog in huis lagen. Restjes broodbeleg, crème fraîche, een lepel pesto… Eenvoudig, maar wel smaakvol.

IMG 0064

Dinsdag

Voor het avondeten van dinsdag hoefde ik niet al te moeilijk te doen. Ik had een shoot gepland staan met Iglo en we aten de traybake die ik daarvoor moest maken, ’s avonds als avondeten. Het was een traybake met aardappel, witlof, wortels en vissticks.

IMG 0080

Woensdag

Ook woensdag werd het avondeten een soort traybake. Een hele eenvoudige welliswaar. Ik kruidde krieltjes met olie, dille en honing en legde deze samen met broccoli en kip-boomstammetjes op de bakplaat.

IMG 0094

Donderdag

Voor donderdag en vrijdag had ik eigenlijk nog niets gepland, dus dat werd een improvisatiemaaltje. Donderdag hadden we zoete aardappelfrietjes met salade en traaggegaarde zalm uit de oven. Ik moet dat echt vaker eten, verse vis. Op Sicilië at ik vrijwel niets anders, ik ben er zo dol op! Jammer dat het zo ongelofelijk duur is hier.

IMG 0102

Vrijdag

Op vrijdag trok ik restjes uit de koelkast. We hadden nog een restje van de sperziebonenschotel met gehakt, die aten we met nog een beetje aardappelpuree dat in de vriezer lag. Ook maakte ik een pannetje met pasta met tomaat-mascarponesaus en kip met pesto. Een scharrelmaaltje, maar wel erg lekker.

Zaterdag

Omdat ik nodig de keuken in moest voor OMF, lastte ik gisteren een kookdag in. Lekker op mijn gemakje, zonder kinderen om me heen en zonder andere verplichtingen. Zes recepten werden er gemaakt en gelukkig kon ik genoeg daarvan gebruiken als avondeten! Hoewel… ik heb niet echt aan avondeten gedaan maar at de hele dag door een beetje van alles.

Waaronder het bovenstaande!

  • Beef Tataki met ponzu
  • Taco frietjes met warme cheddar dipsaus (dit recept komt in de nieuwsbrief van oktober!

De week begint morgen met nog een kookdag, super fijn – zo heb ik alle recepten voor oktober al op beeld staan en hoef ik dat alleen nog maar uit te werken. We kunnen het grootste deel van de week met alle gerechten die ik al heb gekookt vooruit, dus de eetplanning maken wordt een makkie.

P.S: met ingang van volgende week gaat het eetoverzicht er iets anders uitzien. Deze zal voortaan niet meer gaan lopen van zondag t/m zaterdag maar van zaterdag t/m vrijdag.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Salima says:

    Leuk om weer een eetoverzicht te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close