Sab’s Eetoverzicht #44-2023

Na mijn keelontsteking van afgelopen week, werd mijn ergste nachtmerrie waar op dinsdag: ik werd wakker zonder reuk en dus ook zonder smaak. Ik had een fikse bijholteontsteking die maar zeer moeizaam minder wilde worden en dus heb ik vanaf dinsdag niets meer van mijn eten geproefd.

Dat is niet alleen heel vervelend voor mijn werk, want zie maar eens een recept te ontwikkelen als je het zelf niet kunt proeven: dat kan niet!, maar direct verdwijnt ook al mijn plezier in het eten. Ik had ‘mazzel’ dat ik de keuken wel in moest om de kinderen te voorzien van fatsoenlijke maaltijden en twee keer een shoot moest doen met Iglo, anders had ik waarschijnlijk iedere avond brood met kaas gegeten.

IMG 0764

Zaterdag

De kinderen mochten afgelopen weekend kiezen wat we gingen eten en dat werd: “Pizzarestaurantje!” Het zelf maken en bakken van mini pizza’s in de Pizzarette vinden ze super leuk, dus ik haalde het apparaat tevoorschijn. Vind het zelf ook altijd heel leuk om te doen.

IMG 0768

Zondag

Ik heb een lijstje gemaakt met gerechten van OMF die we allemaal erg lekker vinden, waarop ik kan terugvallen als ik even geen inspiratie heb. Zondag was dat het geval en op mijn lijstje stond de Balsamicokip met mozzarella. Super populair recept van de website en ook gewoon erg lekker. Dus die maakte ik! Ik voegde het restant champignons dat we nog over hadden van het pizza maken eraan toe en serveerde er ciabatta bij.

IMG 0773

Maandag

Een AGV’tje op de maandagochtend. Mijn inspiratie was relatief ver te zoeken deze week, maar soms zijn zulke simpele maaltijden dan ook meer dan prima. Aardappeldobbelsteentjes met sperzieboontjes en kibbeling uit de oven werd het.

IMG 0805

Dinsdag

Dag één van niets meer kunnen proeven dus vanaf nu kan ik je niet meer vertellen of alles lekker was, maar wel wát we hebben gegeten. Dinsdag moest ik de keuken in voor een shoot met Iglo en ik maakte Mexicaanse rijst met lekkerbekjes, guacamole en maischips.

IMG 0822

Woensdag

Het maaltje van woensdag ziet er ongelofelijk oninspirerend uit. Ik had bij de boodschappen broccoli besteld om de crispy broccoli pasta te maken, maar in plaats daarvan kreeg ik bloemkool geleverd. Meh. Van de bloemkool maakte ik uiteindelijk een sausje met kippenbouillon, ui, knoflook en kruidenkaas en dat mengde ik door de pasta, samen met gerookte zalm. Vond gretig aftrek aan tafel, dus volgens mij smaakte het prima.

IMG 0832

Donderdag

Shootdag twee voor Iglo en deze keer werd het een super kleurrijke herfstsalade van parelcouscous met wortel, spruitjes en rode biet. Vissticks erbij, gebakken uitjes en tahinsaus. Ik kreeg in ieder geval wel voldoende groente binnen.

IMG 0842

Vrijdag

Vrijdag was ik de hele dag bij Eefje (Eefsfood) in Leiden om te filmen. Hierdoor zaten we pas laat aan het ontbijt cq. lunch cq. avondeten. Eind van de middag streken we neer bij Lot en de Walvis waar we kaastengels en nacho’s deelden. Aangezien ik nog steeds niet proefde, was het vooral voor de vulling en gezelligheid. ’s Avonds had ik nergens meer zin in, dus dit was in feite mijn drie maaltijden in een.

Hopelijk komt mijn reuk en smaakvermogen z.s.m. weer terug, want hoewel het goed is voor de lijn, is het alles behalve leuk.

Aankomende week ben ik niet aan het werk maar help ik mijn ouders met verhuizen. Qua eten moet ik dus echt aan de slag met het maken van een eetplanning, anders wordt het iedere dag lastminute werk en daar hou ik niet zo van.

Ik ga het archief van OMF maar eens doorspitten.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Sabine says:

  Haha een AVG’tje op de maandagOCHTEND?? Is weer es wat anders dan een bakje kwark met muesli en fruit of havermout:-)

 2. Rianne says:

  Oh hou op met me, dat je na je operatie weer een keelontsteking hebt (gehad)!

  1. Sabine Author says:

   Ja, echt hè! Maar wel op een hele andere manier. En het duurde ook maar 3/4 dagen in plaats van 3 weken. Dus nog steeds blij, haha.

 3. Ruik en proef je inmiddels weer?
  Wat een hel is dat he. Vind ik tenmiste altijd. Eten is zo genieten en dan stelt het niks voor. En helemaal met jouw werk!!

  1. Ja, godzijdank! Heeft een week geduurd maar eindelijk kan het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close