Sab’s Eetoverzicht #2-2022

Ik had hands down een van de makkelijkste eetweken ooit afgelopen week. Niet dat ik niet hoefde te koken hoor, maar ik hoefde dat vooral ’s avonds niet meer te doen. Eigenlijk per toeval was mijn kookdag op kantoor maandag gevuld met recepten voor het avondeten, dus er ging een stapel bakjes mee naar huis die dag en ik hoefde alles alleen nog maar op te warmen. Nu is dat tijd technisch op doordeweekse dagen echt ideaal, maar ik moet toch zeggen dat ik het niet altijd even lekker vind. Vers zijn de meeste gerechten toch echt het allerlekkerst. Dus hoewel ik het voor deze week wel even lekker vond, kijk ik er ook wel weer naar uit om vooral lekker vers te eten aankomende week.

zondag 1

Zondag

We begonnen de eetweek buiten de deur! Niet in een restaurant helaas, maar we hadden een date staan met Ken, Annemie en de jongens. Onze eetplannen wisselden tot het laatste moment, maar uiteindelijk bestelden we Chinees. Helemaal prima!

maandag 2

Maandag

Vanaf maandag begon het opwarmen van al het eten, haha. Alle gerechten die je nu in dit eetoverzicht gaat zien, zie je binnenkort dus hier op de blog voorbijkomen. We trapten af met een vegetarische pasta met Boursin en kalamata olijven. De saus was inmiddels in de pasta getrokken, vandaar dat we het aten met ketchup. Lekker old school.

dinsdag 2

Dinsdag

Heerlijk eten hadden we dinsdag en ook best wel ouderwets eigenlijk! Ik maakte hachee volgens een aangepast recept en daarbij aten we rode kool met appel (zó lang al niet meer gegeten, wow), aardappelpuree en appelmoes.

woensdag 2

Woensdag

Kipgehaktballetjes in een hele lekkere currysaus met rijst en augurkjes. En toen ik de foto had gemaakt bedacht ik me dat ik de toppings was vergeten, dus die voegde ik naderhand nog even toe: gebakken uitjes en geroosterde pinda’s.

donderdag 2

Donderdag

Aan het einde van de dag waren we donderdag allemaal een beetje moe. In plaats van toch de keuken in te duiken reden we even door de McDrive. Zomaar op een doordeweekse dag, haha.

vrijdag 1

Vrijdag

Op kantoor had ik maandag al risotto met miso, shiitake en doperwtjes gemaakt en die krikte ik vrijdag op. Met risotto gaat dat best aardig als je het tijdens het opwarmen een scheutje water toevoegt.

zaterdag 2

Zaterdag

De enige dag dat ik deze week thuis in de keuken stond en écht nog iets moest fabriceren was gisteren. Maar we hielden het simpel want we hadden niet zoveel trek en niet zoveel meer in huis. Ik maakte shakshuka met kapucijners en daarbij aten we ciabatta.

Met dat vers eten zit het aankomende week wel goed, mijn kookdag staat namelijk pas donderdag gepland dus ik moet in ieder geval tot die dag iedere avond zelf de keuken in. Op het moment dat ik dit stukje typ heb ik nog geen idee wat er allemaal op de eetplanning moet komen. Soms heb ik inspiratie te over, maar af en toe kom ik er gewoon niet uit. Suf he?

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Mevrouw Niekje says:

    Hoi Sabine, dat van die inspiratie ken ik. Ik heb een Excelbestand met tabbladen per jaar vanaf 2008. Zo lang houd ik al bij wat we ’s avonds eten. Als ik het echt niet meer weet klik ik daar doorheen. En zelfs dan kom ik niet altijd op een idee. Ik denk dat het te maken heeft met hoeveel trek/honger je hebt. Sommige dagen heb ik nergens echt trek in, en andere dagen juist weer wel. Als ik dan nog niets weet voor de planning weet ik altijd dat het wel weer komt. En in de tussentijd scrol ik door foodieblogs zoals die van jou!

    1. Sabine Author says:

      Wauw, wat leuk dat je dat allemaal bijhoudt! Fijn om toch iets achter de hand te hebben he. Ik scroll ook regelmatig door mijn oude eetoverzichten voor inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close