Viv’s Eetoverzicht #2-2022

Ik fabriceerde vorige week een planning in elkaar, maar de boodschappen haalde ik nog niet in huis omdat ik daar vorig weekend geen tijd voor had. Komt wel goed dacht ik. Maar dat bleek tóch wat onhandig als je ’s avonds met een kleine zit die naar bed moet, en je vervolgens het huis ook niet meer uit kan omdat manlief dan werkt. Ik bedacht me dus dat ik dan maar in de ochtend vroeg boodschappen moest doen en dat was eigenlijk ideaal. Ik sjeesde wel door de winkel heen hoor, en kon ook niet alles halen omdat ik meestal twee supermarkten achter elkaar doe en dat redde ik niet. Maar ik haalde het meeste in dat halve uurtje in huis en onze planning kon gewoon doorgaan. En gelukkig maar, want we aten hartstikke lekker de afgelopen week. Met echt wel een knaller op vrijdag die volgens Tobias nog beter is dan ‘de echte’. Nou, komt ‘ie!

Eetoverzicht Week2 Vivian 1

Zondag

Goed. We begonnen de week met een bordje gebakken zuurkool, aardappel die ik in frietjes sneed en bakte in de oven, en rookworst. Ik geloof dat ik alles hiervoor nog in huis had dus het was een simpele keuze. Dit aten we. Met ketchup overigens. Never nooit rookworst zonder ketchup.

Eetoverzicht Week2 Vivian 2

Maandag

Ik heb dit wel eens vaker gemaakt maar ik geloof in de risotto variant. Nu wilde ik geen risotto maken om wat lichter te kunnen eten, dus het werd hetzelfde verhaal maar dan op basis van couscous. Er zit tonijn doorheen, verse pesto, courgette, rode ui en ik schaafde er wat Parmezaan overheen. Heel smaakvol deze hap!

Eetoverzicht Week2 Vivian 3

Dinsdag

Een gezond uitprobeersel dit. En het was erg lekker. Gebakken aubergine met geraspte courgette, ui, rucola, buffelmozzarella en croutons. Alles met knoflook, citroen en oregano op smaak gebracht.

Eetoverzicht Week2 Vivian 4

Woensdag

Soms bedenk ik gerechten en dan heb ik wat overlap in de basis ingrediënten. Zo had ik dat eerder deze week al met de geraspte courgette, en nu met tonijn. Want ook in deze maaltijd zat (flink wat) tonijn uit blik. Deze keer met aardappel, ijsbergsla, bosui, een gekookt eitje en ik maakte er wat kerriemayo-dressing bij. Een tonijn-aardappelsalade dus, om het een naam te geven. Met kerrie!

Donderdag

Donderdag wilde ik gaan koken maar toen zag ik hoeveel kliekjes er in de koelkast stonden. Niet gedaan dus! En de kliekjes een beetje weggewerkt.

Eetoverzicht Week2 Vivian 5

Vrijdag

Ik maakte vrijdagavond een gezonde kapsalon. Althans, ik denk dat je het gewoon een verantwoorde kapsalon moet noemen. Met zoete aardappel en kaas, en een saus op basis van Griekse yoghurt. HEEL erg lekker. Het recept is van Culy, maken hoor! Echt een hit.

Eetoverzicht Week2 Vivian 6

Zaterdag

Gisteravond was ik in Amsterdam bij een vriendin die voor mij en nog een paar vrienden gekookt had. Konden we gelijk haar nieuwe mooie huisje zien. Ze maakte een lasagne bolognese, en pasta pesto met kip. Heel erg lekker en nadat de boel een beetje gezakt was, sneden we de taarten aan die ik (gebakken en) meegenomen had.

Ik heb voor vanavond nog wat lekkers op de planning staan, en voor morgen denk ik ook. Voor de rest van de week moet ik nog even aan de slag met de planning, al bedacht ik me laatst wat lekkere recepten die ik misschien wel gelijk meeneem in de planning.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close