Viv’s Eetoverzicht week 21/2017

Goedemiddag! Wat een zon! Ontzettend genieten deze dagen, en ik hoop dat je mijn eetoverzicht niet leest op het moment dat het online komt, omdat je lekker buiten zit. Mét barbecue. Bij ons was het de afgelopen week 3 keer raak en wat mij betreft doen we het de komende tijd nog veel vaker. Want van die lange zomeravonden buiten zitten vind ik toch echt wel het ultieme zomergevoel hoor (en dan is het nog niet eens écht zomer).

Ook een fijne mooi weer bijkomstigheid: salades. Niet dat ik er me ooit aan heb gehouden om salades alleen in de zomer te eten, maar het zijn van die gerechten die wel erg goed bij deze tropische temperaturen passen. Ik maakte er dan ook meerdere de afgelopen week. En zondag gingen we lekker uit eten. Lees met me mee :-)

Foto 21 05 17 19 01 51

Zondag

Prachtig weer ook deze dag dus we besloten aan het einde van de middag een biertje te gaan drinken bij Davo en daarna bij De Heks in Deventer. Niet heel slim om dit rond etenstijd te doen want dan krijg je trek op het moment dat je op het terras zit. Na  (een zeer kort) overleg met elkaar waren we het erover eens dat het tijd was voor sushi.

Foto 22 05 17 18 40 04

Maandag

Deze couscous wilde ik al een tijdje maken: met tomaten, gegrilde aubergine, paprika en witte kaas. De tomatenblokjes had ik een tijdje laten pruttelen met knoflook en basilicum. Samen met een kipburger een lekkere en makkelijke maaltijd.

Foto 23 05 17 19 19 35

Dinsdag

Zoete aardappel met paprika-kip, paprika, yoghurt (met paprikapoeder gemengd) en koriander. Dat laatste alleen voor mij want Tobias is ook niet dol op koriander.

Foto 24 05 17 18 17 52

Woensdag

Weer een salade. Deze keer met pompoen, kikkererwten, zongedroogde tomaatjes, rucola en geitenkaas. En een beetje chilisaus!

Foto 25 05 17 17 46 39

Donderdag

Yes! De eerste barbecue invite is een feit! Zelf hebben we niet bepaald een grote tuin die geschikt is voor een barbecue (en dat mis ik stiekem wel een beetje als het mooie weer zo aanhoudt). Dus zo’n gezellige uitnodiging slaan we natuurlijk niet af. Wij namen bier, fris en wijn mee. Vlees was er in overvloed. Hierboven was mijn eerste bordje met een pastasalade, een frisse salade met appel en een speklapje.

Foto 26 05 17 15 57 17

Vrijdag

Vrijdag was ik lekker druk voor OMF aan de slag totdat ik me realiseerde dat ik me moest gaan omkleden. Ik deed die avond namelijk samen met een vriendin de qualifier voor de Beach Throwdown bij CrossFit Apeldoorn. Dat betekende dat we 3 workouts moesten doen en dat betekende dus ook dat ik mijn avondeten mee moest nemen. Realiseerde ik me alleen pas een kwartier voor vertrek. Dus snel bakte ik een biefstuk en ondertussen sneed ik een komkommer en courgette klein. Samen met wat rucola, balsamicoazijn, peper en zout en een limoen in het bakkie en gaan. Voor Tobias maakte ik dit overigens ook direct klaar want hij moest die avond lesgeven in Apeldoorn.

Foto 27 05 17 20 18 59

Zaterdag

Gisteravond was het tijd voor barbecue sessie nummer drie. ’s Middags was ik op Bussloo en ook daar werd de barbecue aangestoken dus wat je ziet op de foto hierboven was officieel de derde keer. En wel bij Tim en Sabine thuis, zó gezellig. Sab maakte weer heerlijke dingen klaar. Even snel en simpel zei ze, maar juist dat is vaak het lekkerst. Meloen met ham, tomatenbrood met aioli en baba ganoush, caprese salade, Dorito’s met guacamole, fruitsalade en verschillende lekkere stukken vlees. Feest hoor.

En vanavond gaan we wéér gezellig met Tim en Sabine eten, nu al zin in! Ter ere van haar verjaardag en Reishonger heeft Sab bij de Hangar in Teuge een reservering geplaatst. Samen met haar ouders en nog een aantal vrienden gaan we er een gezellige avond van maken.

Fijne avond! 

Join the Conversation

  1. Viktor says:

    Looooks stunning, it is awesom!

  2. Britt says:

    Looks good! Laat de tijd van bbq’s maar weer lekker komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close