Sab’s Eetoverzicht week 21/2019

Ik plaatste afgelopen week wat foto’s op Instagram van mijzelf en ons eten in het zonnetje en toen bleek dat het lang niet overal in Nederland mooi weer is geweest. Ik zal mijn ‘wat was het heerlijk om veel buiten te kunnen eten deze week hè?’ opmerking dan ook voor me houden. Afgelopen eetweek was een mooie mengeling tussen zelf koken en voor me laten koken. Dat wil zeggen: met Nanda ging ik donderdag op stap in Zwolle en schoven we aan bij restaurant In den Hoofdwacht. Vorige week zondag haalde Tim McDonald’s want daar had hij stiekem al een poosje zin in en ach, mij maakte het die dag niet zoveel uit. Voor mezelf maakte ik het wel weer goed door in ieder geval op de andere dagen te koken.

zondag 2

Zondag

Zoals gezegd reed Tim op de terugweg van Tobias op zondag langs de McDonald’s om daar ons avondeten te halen. Ik blijf echt mega fan van de frietjes en de fritessaus, juuumm! Vic weet tegenwoordig trouwens ook hoe hij moet dippen dus zijn frietjes gingen ook in de fritessaus. Zo schattig om te zien.

maandag 3

Maandag

Maandag kookte ik zelf en ik maakte het mezelf makkelijk door één van de recepten die ik kookte voor een video, ’s avonds op te warmen. Ik ging eerst trainen bij de Barbell Club en uiteindelijk aten we onze Roerbakmie (zonder zakje!) op de bank op terwijl we de laatste aflevering van Game of Thrones keken. Leuk en zeer geslaagd experiment was deze Roerbakmie. Het recept staat morgen op Ohmyfoodness.

dinsdag 2

Dinsdag

Ik had nog witte asperges in de groentelade liggen en dinsdag maakte ik daar een ovenschotel mee. Ik kookte aardappeltjes en maakte hier puree van met een beetje Boursin. Deze puree ging in de ovenschaal met daar bovenop witte asperges die ik had voorgekookt. Beenham eroverheen en tot slot nog wat extra Boursin en oude kaas. Paar minuten in de oven en klaaaaar. Lekker man.

woensdag 2

Woensdag

Tim had afgelopen week zin in soep met brood en dat aten we uiteindelijk woensdag. Ik maakte mijn simpele bruschetta’s, zal hier binnenkort een video van maken – het is mijn ideale to go voor bij de soep namelijk, en daarbij aten we geroosterde tomatensoep met basilicum. Zo’n verse soep van de Albert Heijn trouwens.

donderdag1 1

donderdag2 1

Donderdag

Zoals jullie op mijn Instagram Stories hebben kunnen zien was ik donderdag en vrijdag met vriendinnetje Nanda op pad in Zwolle en Kampen. Donderdagavond aten we bij restaurant In den Hoofdwacht in Zwolle. Ik koos vooraf voor de confit de canard en als hoofdgerecht voor de kabeljauw met kokkelsaus en spinazie. Vooral mijn hoofdgerecht was érg lekker. De kokkelsaus, jummm.

vrijdag 2

Vrijdag

Vanuit Zwolle had ik gruwelijk lekkere knoflookolie (maar echt de allerlekkerste ooit) meegenomen en daar wilde ik vrijdagavond direct iets mee doen. Ik maakte spaghetti met tomaatjes, boursin, garnalen en dus deze knoflookolie. Uiteindelijk ging er nog mozzarella, verse basilicum en een beetje Parmezaan overheen want dit moest echt op. Was méga lekker. Ik schepte twee keer op en Vic at zelfs drie bordjes.

zaterdag 3

Zaterdag

Van Koopeenkip.nl hadden we nog een hele kip in de vriezer liggen en die besloten we gisteren in de oven te stoppen. Ik kreeg van Tim een extra stukje vel, lief he? Dat vind ik het allerlekkerste van de kip haha. Erbij bakte ik aardappels en kookte ik wat doperwtjes.

Vandaag gaan we naar Ken en Annemie waar de barbecue wordt aangestoken vanavond, dus we laten ons verrassen op dat gebied. Morgenavond heb ik een zakelijk etentje om iets heel moois te vieren (binnenkort meer!) en Tim gaat gezellig mee, super leuk. De rest van de dagen zien er vooralsnog normaal uit dus ik ben benieuwd hoeveel van de zeven dagen ik deze week zelf in de keuken sta.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Die pasta met garnalen Recept?

    1. Sabine Author says:

      De beschrijving bij de foto laat het recept al zien, meer heb ik er letterlijk niet aan gedaan ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close