Sab’s Eetoverzicht week 02/2018

Voor iedereen die mijn berichten op Facebook en Instagram heeft gezien: na HEEL lang proberen is het me gelukt om toch dit eetoverzicht online te zetten! Echter werkt OMF aan de achterkant nog steeds heel erg slecht dus ik kan niet garanderen dat het Viv lukt vanmiddag te publiceren of dat het mij lukt om morgen het weekoverzicht online te zetten. Mocht je traagheid ervaren op OMF: mijn excuses, we werken er heel hard aan om dit probleem z.s.m. verholpen te hebben. Dank voor je begrip! <3

Na in de eerste week van januari amper over het eten te hebben hoeven nadenken, was dat deze week een compleet ander verhaal. Ik werkte weer zoals vanouds met een eetplanning en hield me hier ook goed aan. Stiekem vind ik die structuur wel heerlijk hoor: eetplanning, boodschappen bestellen, gezond eten… I like! Zo’n Sab’s Eetoverzicht biedt jullie hopelijk ook een stuk meer inspiratie dan al die etentjes buiten de deur steeds, hoe leuk dat misschien ook is om te zien.

snackdiner

Zondag

Vorige week zondag kwamen Ken, Annemie en kleine Nick langs en bleven ze ook direct eten. In plaats van echt uitgebreid te koken voor het diner zette ik meerdere hapjes op tafel. Op de markt hadden we al kiprollade en kipkluifjes gehaald, erbij maakte ik een pizza-borrelbrood, wat gevulde eitjes en Caesar Salad on a stick.

kabeljauw met kikkererwten

Maandag

Maandag maakte ik een zó lekker gerecht! Ik kreeg er ook super veel vragen over via InstaStories maar het recept hiervoor komt eraan hoor. Ik maakte in ieder geval een soort stoof van kikkererwten met chorizo, erbij kabeljauw en zoete aardappelfriet uit de oven. Voor degenen die nieuwsgierig zijn waar het bord vandaan komt: die viste ik een paar jaar geleden al onder een stapel borden bij de kringloopwinkel vandaan, sorry!

kip cashew

Dinsdag

Voor de verandering kookte ik eens een keer uit mijn eigen boek op dinsdag, ik maakte Kip Cashew waarvan ik het recept binnenkort ook op OMF zal zetten. In plaats van er rijst bij te serveren koos ik voor noedels, daar hadden we nog een pakje van open liggen en die wilde ik graag opmaken voor de verhuizing. Was erg lekker!

zalm met spinazie

Woensdag

Hoewel het gerecht dat ik woensdag kookte totáál niet zo uitpakte als ik had gehoopt/gedacht, ik volgde een recept van een Amerikaanse blogger, vond ik het wel lekker. We aten sterk gekruide spinazie (met kurkuma, komijn, veel knoflook etc.) met cherrytomaatjes en zalm. Erbij zilvervliesrijst.

soep met slaburgers

Donderdag

Voor donderdag stond er niet echt iets op de planning. Ik had overdag weer een shootdag voor een nieuw kookboek en ik wilde afwachten wat ik van die shoot zou overhouden, vaak is dat flink wat namelijk. Uiteindelijk maakte ik van heel veel groenten een lekkere rode linzensoep met ras el hanout, erbij aten we burgertjes van rundertaar op blaadjes Romaine sla i.p.v. brood.

gebakken aardappels

Vrijdag

Ook voor vrijdag had ik nog niets op de planning staan. Ik kwam pas om 17.00u thuis uit Rotterdam, moest toen gauw Vic nog ophalen en nog voor het eten zorgen. Trots op mezelf dat ik toch de keuken in ben gedoken, ondanks dat Tim aangaf dat hij zin had in iets slechts (had ik namelijk echt niet). Ik deed een concessie en bakte wat aardappeltjes, erbij voor mij kabeljauw en salade van spinazie, tomaat, komkommer, groene paprika en mozzarella. Ik kwam er overigens na het maken van de foto pas achter dat er een stuk plastic op m’n bord lag. Eehh…

spaghetti met tonijn

Zaterdag

Tim vertrok gistermiddag naar vrienden en komt vanmiddag pas weer thuis. Ik at dus alleen! Omdat er nog steeds voldoende in de koelkast en voorraadkast lag, flanste ik daar iets mee in elkaar. Ik maakte uiteindelijk volkoren spaghetti met veel knoflook, rode ui, tonijn, tomaat en spinazie. Prima maaltje zo.

Fijne week zo toch? Ik word er blij van in ieder geval. We hebben lekker gevarieerd en gezond gegeten. Aankomende week mag ik gelukkig weer lekker vaak in de keuken staan, met uitzondering van donderdag – dan mag ik weer op pad voor Gelderse streken. Zin in!

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Malou | Blonde Blossom says:

    Ohhhhh dat eten van maandag ziet er zo goed uit! Heerlijk, chorizo en kabeljauw. Je pastaatje van zaterdag lijkt me trouwens ook helemaal niet slecht, zo fijn als je nog gewoon goede restjes hebt liggen! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close