Sab’s Eetoverzicht week 8/2019

Het is maar zeer zelden dat ik een eetoverzicht op OMF oversla, maar vorige week was het even niet anders. Een voedselvergiftiging had mij gevloerd en zorgde ervoor dat ik zeker de helft van de week niets heb gegeten. Naast dat ik te beroerd was om een artikel te tikken, was het ook een verre van inspirerend eetoverzicht geworden en daarom besloot ik hem voor een keertje over te slaan. Gelukkig was Viv er wel gewoon met haar overzicht in de middag. Maar hé, we zijn een week verder en alles is weer ok! Ik heb weer normaal gekookt en gegeten en aangezien het alweer zondagochtend is, staat mijn eetoverzicht deze week wel weer gewoon online. Ik verwerkte zoveel mogelijk groenten in mijn gerechten en ging deze week twee keer uit eten. Daarvan zie je vandaag wel maar één avond, gister hadden Tim en ik namelijk datenight en wat we toen hebben gegeten laat ik je volgende week zien. Een eetoverzicht met een dagje minder dus vandaag!

zondag 1

Zondag

Hoewel mijn buik zich iets beter voelde merkte ik dat ik nog niet heel veel eten kon verdragen zondag en daarom deed ik het rustig aan. Ik kookte courgettesoep voor mezelf aangezien ik nog twee courgettes in de koelkast had liggen die op moesten en daarbij at ik lekker old school witte bolletjes met kaas. Mijn mannen hadden ook geen zin in fancy gerechten en aten een broodje knakworst, haha. Typisch zondagvoer dus. – 12 SP

maandag 2

Maandag

Maandag was ik gelukkig weer de oude en had ik ook echt weer zin om te koken. Het was al even geleden dat ik Foe Yong Hai had gemaakt en aangezien ik er alle ingrediënten voor in huis had, besloot ik dit op maandag te maken. Heel simpel: eieren, kipfilet, champignons en veel prei met wat paprikapoeder bakken. Bij de Foe Yong Hai koop ik overigens wel steevast een zakje Babi Pangang-saus van Conimex, die saus vind ik namelijk het allerlekkerst bij dit gerecht. – 9 SP

dinsdag 2

Dinsdag

Pastaaaa! Tijdens het maken van de eetplanning vorige week kwam ik dit gerecht tegen op OMF en daar had ik zin in. Ik kookte groene asperges, doperwtjes en snijbonen en mengde dit met een beetje gekruide roomkaas en goed veel knoflook door volkoren fussili. In plaats van scholfilet aten we er kabeljauw bij en ik liet het chorizokruim achterwege omdat ik dit nog niet helemaal aandurfde met mijn buik. – 9 SP

woensdag 2

Woensdag

Samen met vriendinnetje Kevser had ik woensdagavond afgesproken in Arnhem, we gingen namelijk naar een lezing van Alexander Klöpping in het Musis Theater. Van te voren besloten we een hapje te eten en dit deden we bij Moush Moush, een Syrisch restaurant waar vooral veel vegetarische gerechten op de kaart staan. We lieten de tafel volbouwen met Mezzes, falafel, Fettoush en platbrood en hebben waanzinnig lekker gegeten. Note to self voor de driehonderdste keer: verdiep je iets meer in dit soort keukens. Het is zo lekker! – Ik schreef voor dit diner 40 SP weg; wel iets ruim genomen denk ik.

donderdag 2

Donderdag

Een kleine verandering van de plannen donderdag. Bij een perspakket zat afgelopen week een verrukkelijk zuurdesembrood. Het duurt altijd best wel lang voordat een heel brood bij ons op is en daarom besloot ik het te gebruiken voor het avondeten donderdag. Ik maakte de gekruide kipfilet-broodjes van La Place maar dan dus op plakken zuurdesembrood. Zo lekker. Ik had ’s middags al geluncht met een flinke salade waardoor ik het prima vond om ’s avonds iets minder groenten te eten. Al schroomde ik niet om lekker veel taugé te gebruiken zoals je ziet. – 13 SP

vrijdag 2

Vrijdag

Omdat ik de hele dag op kantoor te vinden was leek het mij wel handig om de slowcooker aan te zetten voor het avondeten. Het meeste gooide ik donderdagavond alvast in de pot; vrijdagochtend stopte ik het gehakt erbij en zette ik de pot aan. Ideaal hoor, als het eten gewoon praktisch klaar is als we thuiskomen. We aten chili con carne, losjes gebaseerd op dit recept, met een klein beetje rijst, frisse yoghurtsaus en avocado. – 7 SP, ik tel geen punten voor avocado

Ik moest even in mijn agenda kijken om te zien hoe mijn aankomende week eruit ziet. De echt hele rustige weken zijn wel weer voorbij zie ik, er staan steeds iets meer afspraken in mijn agenda. Lekker! Qua eten gebeuren er weinig spannende dingen aankomende week. Zoals het er nu uitziet ben ik gewoon iedere dag voor het eten thuis en kook ik dus ook zelf.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close