Wat stond er op tafel week 50

De setting waarin ik dit artikel typ is even wat anders. Grappig wel, want op het moment dat ik dit stukje aan het typen bent staan er drie mensen over mijn schouder mee te kijken. Een geluidsman, cameravrouw en regisseur en dus ook een dikke camera, want we zijn opnames aan het maken voor het programma Man Bijt Hond dat in januari op de buis verschijnt. Het is een item over de ‘foodtrends van 2015′ en ze hebben mij gevraagd daar meer over te vertellen. Hilarisch dus, want ik moet dit artikel schrijven zonder al teveel af te wijken van hetgeen ik eigenlijk wil zeggen. De afgelopen weken hebben jullie veel kerstgerechten voorbij zien komen, maar nu wordt het allemaal weer wat makkelijker. Campagnes moeten worden opgezet en ik ben vooral bezig met ad hoc dingen regelen. Makkelijke en bekende gerechten dus, dat is het kenmerk van deze editie van Wat stond er op tafel. Hope you don’t mind!

Zondag

Zalm en croute

Zondag moest ik bij thuiskomst uit Düsseldorf nog een campagne in elkaar draaien. Gelukkig kon ik dat lekker tijdens het avondeten doen! Voor de Kerst maakte ik nog een hoofdgerecht met vis: zalm en croûte. Belachelijk eenvoudig maar wel super lekker, een heerlijk gerecht voor bij het kerstdiner. We aten er een paar ovenfrietjes bij, maar veel hadden we niet nodig. Zo’n portie zalm vult flink! Ik ga het recept binnenkort nog met jullie delen.

Maandag

Gebakken rijst

Maandag kwam ik tot het briljante idee om de voorraadkast leeg te eten en daarmee ook direct de diepvries. Van de webshop Surinaamsevleeswaren.nl hadden we nog Fa Chong liggen en na wat Googelen bleek dit een worst te zijn die erg lekker is met gebakken rijst. Prima! Afgelopen maandag maakte ik dus gebakken rijst met Fa Chong. Ideaal, zo kon ik ook weer wat restjes rijst opmaken en een blikje doperwtjes dat nog in de voorraadkast stond.

Dinsdag

kippensoep

Afgelopen dinsdag gingen we wederom naar een filmmarathon in de bioscoop, deze keer die van The Hobbit! De marathon begon al om 18.00 uur en dus aten we voor die tijd iets makkelijks. Onder het mom van ‘voorraadkast leegeten’ gebruikte ik een soepmix voor Kippensoep en aten we er broodjes met rookworst en honing-mosterddressing mee. Ik blijf fan van de soepmixen van Honig. Voor sommigen zijn ze veel te zout, maar zelf ben ik dol op zout eten. De soepjes kun je bovendien makkelijk opkrikken door zelf wat verse ingrediënten toe te voegen, dus ik vind het ideaal voor een doordeweekse dag.

Woensdag

Tagliatelle bolognese

Na een blik in de voorraad kast zag ik dat we nog tagliatelle hadden liggen en een pot (sorry, ook die moeten op!) pastasaus met Pecorino en knoflook. Aangezien er ook nog gehakt in de vriezer lag, was de keus snel gemaakt: ik flanste een eenvoudige pasta in elkaar. Met een beetje parmezaan en verse basilicum was het alsnog een super lekker maaltje.

Donderdag

Pannenkoeken

Donderdag was het boodschappendag en Tim zei dat ‘ie wel weer eens zin had in pannenkoeken. Super goed idee, ik kan me de laatste keer dat we pannenkoeken hebben gegeten namelijk niet herinneren. Pannenkoeken bakken kost normaliter best wel wat tijd, maar door het in twee koekenpannen tegelijk te doen was ik lekker snel klaar. Mijn favoriete pannenkoek is overigens een gewone pannenkoek met spek of witte basterdsuiker. Wat is jouw favoriete smaak?

Vrijdag

Sacchettini

Home alone! Tim had een personeelsetentje en dus moest ik voor mijn eigen eten zorgen. Op de een of andere manier was ik afgelopen vrijdag een bodemloze put ofzo, want ik kon letterlijk alles wel eten. Uiteindelijk maakte ik voor mezelf een bord paddenstoelen/truffel sacchettini met vooral héél veel kaas. Ziet er niet zo appetijtelijk uit op de foto, maar neem van mij aan dat dit het zeker wel was.

Zaterdag

Kalkoenrolletjes

Omdat er iets niet helemaal goed was gegaan met een campagne moest ik zaterdag halsoverkop nog even een kerstgerecht in elkaar draaien. Het was mijn bedoeling om risotto met geroosterde biet te maken, maar dat liep dus net even wat anders. Uiteindelijk maakte ik gevulde kalkoenrolletjes met Boursin en abrikoos, waanzinnig lekker al zeg ik het zelf. Ik kook serieus nooit met abrikoos maar blijkbaar moet ik dat toch vaker gaan doen, wat een heerlijke combi was het! Het recept komt binnenkort online.

In principe ben ik klaar met het koken voor Kerst. Op een aantal snacks en desserts na hoef ik in ieder geval geen warme gerechten meer te bereiden en dus ga ik aankomende week vooral gebruiken om de voorraadkast leeg te eten. Hilarisch trouwens, mijn goede voornemen werd direct even gestimuleerd door het gigantische (food)kerstpakket dat Tim kreeg. Nóg meer eten in de kast. Ah well, komt wel op.

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. Eline says:

  Wat goed dat je je voorraadkast even leeg gaat eten, dat moet ik eigenlijk ook wel doen!

 2. Margot says:

  Pannenkoeken zijn zo lekker af en toe!

 3. Diana says:

  Ik ben heel benieuwd nr de zalm en croute, het ziet er zo smakelijk uit!

 4. Nathalie says:

  Wat goed om de voorraadkast eens leeg te eten. Wij eten nu wel regelmatig restjes!

 5. Susanne says:

  ik hou zelf helemaal niet van zalm maar vind het er wel super mooi uit zien! Lijkt me trouwens wel lastig om hetzelfde te doen als normaal als er mensen in je net zitten te ”hijgen” ;p

 6. Marijke says:

  Hopelijk ga je die risotto met geroosterde biet alsnog maken, want dat klinkt echt héérlijk. Ik heb zelf nog nooit biet geroosterd, dus ben wel eens benieuwd naar het resultaat !

  1. Sabine Author says:

   Recept daarvoor staat al op de site!

 7. nadine says:

  mijn favo pannenkoek is ook gewoon simpel met gewone suiker

 8. Marjoleine says:

  Het ziet er zoals altijd weer heerlijk uit!

 9. Roxanne says:

  Wij zijn ook bezig met diepvries en voorraadkast leegmaken. Het kerstpakket van mijn vriend werd meteen gebruikt als inspiratie voor het weekmenu, en de inhoud van de diepvries en voorraadkast dus. Nog even en er ligt zo veel dat ik niet meer weet wat er allemaal ligt. Daarbij staat een verhuizing op de planning, en is dat hele goede motivatie om dingen op te maken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close