Wat stond er op tafel week 11 – 2014

Langzaamaan beginnen we weer een beetje in een ritme te komen. De grootste klussen in het nieuwe huis zijn gedaan, het is nu een kwestie van dingen ophangen, verlichting aansluiten, meubels in elkaar zetten en verhuizen. Klusjes die je tussendoor kunt doen en waar je niet hele dagen mee bezig bent. Dit zorgde ervoor dat ik afgelopen week weer redelijk wat heb kunnen koken. Nog wel in het oude huis maar dat geeft niet. Wat heb ik het kokkerellen gemist! Deze editie van Wat stond er op tafel is voor jullie dus hopelijk ook weer wat spannender dan die van vorige week.

loempia van de chineesZondag
Vorige week zondag stonden de loempia’s van de Chinees op tafel, hier heb je afgelopen vrijdag het recept al van kunnen zien.

verse loempia'sMaandag
Meestal update ik de Wat stond er op tafel gedurende de week en daarom vergeet ik ook nooit wat ik heb gegeten. Deze keer maakte ik de eerste update echter veel later en daarom was ik compleet vergeten wat we maandag aten. Ik moest echt even de foto terugzoeken. Maar wauw, waarom was ik dit vergeten? We aten namelijk zo lekker! Verse loempia’s met pulled pork en shiitake en een eenvoudig misosoepje. Perfect na een lange dag werken en klussen.

pittige tricoloreDinsdag
Omdat we nu min of meer per dag kijken wat we eten is het de laatste tijd allemaal ook niet zo ingewikkeld. Niet ingewikkelde gerechten kunnen echter wel heel lekker zijn, dat bewijst deze Pittige Tricolore wel. Pasta met kip en chorizo, oh my… <3

Woensdag
Voor het gemak at ik ’s avonds mee op het werk. Aangezien tijd al schaars is deze dagen zie ik het niet zo zitten om overdag mijn eten klaar te moeten maken voor ’s avonds, terwijl ik ook gewoon aan kan schuiven. We aten nasi met kippendijen en gebakken ei. Helaas ben ik vergeten een foto te maken. Portie was zoals altijd veel te groot, maar het smaakte wel.

supersnelle bamiDonderdag
Donderdag ging ik aan de slag voor OMF’s Studentenkeuken, ideaal zo tijdens het klussen. Ik maakte een supersnelle bami die binnen twintig minuten op tafel stond maar wel erg lekker was. En bovendien goed gevuld met groenten, ook iets dat best welkom was.

babi ketjapVrijdag
Omdat ik ze toch al wilde testen voor de site en omdat we direct na het werk van Tim de huurauto gingen ophalen en naar Ikea zouden rijden, kocht ik de Aziatische stoommaaltijden van Albert Heijn. Niet alleen zien ze er erg leuk uit in hun rieten mandjes (waar je helaas helemaal niets mee doet), de smaken vind ik ook erg verrassend. Wij aten de Babi Ketjap en Ajam Rica. Binnenkort meer over deze maaltijden.

pizzaZaterdag
Ik maakte een eetplanning maar gisteren verhuisden we onze grote spullen over en hadden we een hóóp in elkaar te zetten. De keuken in het oude huis was een grote rotzooi, de keuken in het nieuwe huis idem dito. Koken zat er niet in en dus bestelden we pizza. Het ideale voer tijdens een bomvolle klusdag. De pizzaboer zit nu praktisch bij ons om de hoek, de pizza was dus nog super warm. Ook wel eens lekker!

Ik heb geen idee hoe aankomende week gaat verlopen. Eind van deze week gaan we definitief verhuizen en dus zullen het nog een paar bomvolle dagen zijn. Ik heb wel een eetplanning gemaakt, maar zolang beide keukens nog een chaos zijn, komt er van koken misschien niet veel terecht. Misschien is het beter om de nieuwe keuken van boven tot onder te poetsen en daar steeds te koken. We’ll see. Na deze week kan er in ieder geval weer gewoon gekookt worden, in het nieuwe huis. Yes!

Fijne zondag!

 

Join the Conversation

 1. Manon says:

  dat ziet er allemaal lekker uit!

 2. Debbie says:

  Die Aziatische stoommaaltijden lijken me ook wel lekker, maar ik vind ze eigenlijk nogal duur om ze te kopen.

 3. De loempias zien er heerlijk uit. En gezond met al die ingredienten :)

 4. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit!

 5. My happy kitchdn says:

  Nog even doorbijten! Al kan een mens soms ook heel blij worden van een pizza! Heb je die met truffel al geprobeerd?

  1. Sabine Author says:

   Nee, die heb ik nog niet gegeten. Jij wel?

   1. My happy kitchdn says:

    Ja, is best lekker!

 6. Kimberley says:

  Die bami met groente ziet er lekker uit!

 7. Susanne says:

  Gaat echt snel met het huis zo te horen! Wel fijn dat je weer wat hebt kunnen koken, ga je toch snel missen! Bami/nasi met ei is mijn favo super snelle, super goedkope maaltijd, ideaal voor de student inderdaad!

 8. Roxanne says:

  Lekker gegeten weer! De pittige tricolore lijkt me ook erg lekker :) Receptje? ;)

  1. Sabine Author says:

   Komt eraan! ;)

 9. Nadia says:

  Mmm, ik vind het er erg lekker uitzien allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close