OMF’s Eetoverzicht week 1

Jaaaaa, daar zijn we weer met een heel nieuw OMF’s Eetoverzicht! Hebben jullie het gemist? Ik stiekem best wel een beetje want tijdens mijn vakantie heb ik een paar keer gehad dat ik iets wilde delen in het wekelijkse overzicht. Maar goed, ik had mezelf echt een vakantie opgelegd en dit betekent ook niet bloggen in weekenden. Achteraf vond ik het wel lekker hoor, maar ik ben blij dat we een nieuw jaar eetoverzichten nu weer kunnen aftrappen. En het is precies zo uitgekiend, vorige week was het officieel week 1 (wat ik best een beetje gek vond, die week ervoor bleek nog week 53 te zijn) en vandaag ga ik aan jullie laten zien wat we die week hebben gegeten. Na al het gesnoep en gecheat zijn we weer gezond en uitgebalanceerd gaan eten al sloten we onze vakantie natuurlijk nog wel even in stijl af.

the_hangar

Zondag

En dat afsluiten deden we bij restaurant The Hangar in Teuge door lekker uitgebreid te eten. Tim en ik deelden vooraf de Club Starter, een proeverij van nagenoeg alle voorgerechten. Was echt heel lekker! Als hoofdgerecht koos ik voor de spareribs, deze waren afgelopen zondag onbeperkt maar ik kon net de helft van wat er op mijn bord lag op. Mijn hemel wat een stapel! En mijn nagerecht (want die slaan we natuurlijk niet over): een witte chocoladecheesecake met Bastognebodem. Jaaaammie.

tacos

Maandag

Maar op maandag trokken we de broekriem weer aan. Voor een campagne met Santa Maria moest ik nog aan de slag met taco’s en daar maakte ik drie verschillende vullingen voor (die je heel makkelijk al van te voren kunt maken!).

hongaarse_goulash

Dinsdag

Ik had een foto van mijn bord gemaakt maar tja… dat zag er gewoon niet toonbaar uit. Ik besef dat de inhoud van de pan er ook niet helemaal je-van-het uitziet maar ik wilde jullie toch iets laten zien. Voor dinsdag kookte ik een Weight Watchers recept maar uiteindelijk heb ik er zelf nog zóveel aan toegevoegd dat het meer iets van mezelf werd, haha. Het uitgangspunt was in ieder geval een Hongaarse goulash welke we aten met rijst, maar die goulash heb ik flink gepimpt met een hoeveelheid specerijen. Lekker was het uiteindelijk gelukkig wel.

spaghetti_in_tomatenroomsaus

Woensdag

Vriendinnetje Annemie kwam woensdag gezellig eten en ik besloot deze spaghetti met tomatenroomsaus gezonder te maken door rundertartaar en kookroom light (ik vind dat best een heel fijn product als ik eerlijk moet zijn!) te gebruiken in plaats van worstjes en slagroom. Ik maakte er een simpele salade bij, dat eet ik de laatste weken erg graag. Volgens mij viel het in de smaak. Ik vond het in ieder geval weer een geslaagd gerecht.

courghetti_met_kabeljauw

Donderdag

Het avondeten van donderdag was vooral heel groen. Dat bedoel ik overigens niet negatief want ik heb gesmuld. Ik maakte kabeljauw uit de oven met krokante kruidenkorst (hier komt binnenkort het recept nog van online) en maakte daarbij knoflookcourghetti met parmezaan. Normaal neem ik voor de courghetti altijd twee kleine courgettes mee maar altijd is dit teveel. Nu koos ik voor één grote courgette maar dit was toch net te weinig. Meh. Voor extra vulling bakte ik er een eitje bij. Bijzondere combinatie, maar het smaakte wel. En die kabeljauw was heerlijk trouwens.

kip_in_preisaus

Vrijdag

Ik geef toe dat het er op de foto niet appetijtelijk uit ziet maar om heel eerlijk te zijn: met het licht ’s avonds is het ook niet mogelijk om iets er lekker uit te laten zien. Voor jullie is het wellicht wel grappig want hoewel ik gerechten afzonderlijk (zo ook deze geroosterde zoete aardappel met ui en kip met preisaus uit de slowcooker) met mijn daglichtlampen op de foto zet, belandt het uiteindelijk op deze manier op mijn bord. That’s real life folks! ;) Het wordt weer tijd voor de zomermaanden, dan kun je tot 21.00 uur ’s avonds nog lekker fotograferen.

mozzarellaburger

Zaterdag

Burgertime! Gisteren maakte ik een mozzarellaburger (recept volgt want het is niet helemaal zoals je waarschijnlijk denkt) en daarbij aten we frietjes uit de Airfryer. Ik wilde zoete aardappelchips maken uit de Airfryer maar op internet las ik overal dat dit echt onmogelijk zou zijn dus ik besloot de proef niet op de som te nemen.

Dat was een hele fijne eerste volledige eetweek van 2016 vind ik zelf. Lekker gevarieerd, eindelijk weer veel groenten want die heb ik echt gemist de afgelopen weken. Voor aankomende week staat er nog veel open. Dinsdag ben ik op de Vakantiebeurs en denk ik dat ik de slowcooker aanzet zodat we ’s avonds direct kunnen eten en vrijdag vieren we Monique (Culy’s Monique) haar verjaardag bij Hutspot in Amsterdam. Daar ben ik nog nooit geweest, dus heel nieuwsgierig naar!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Ik zag laatst nog ergens staan dat iemand zoete aardappel friet in de airfryer (of een andere versie van hetzelfde apparaat) heeft gedaan, kom er alleen niet op waar dat nou was.. Het ziet er wel allemaal heel lekker uit!

  1. Sabine Author says:

   Zoete aardappelfrieten kunnen inderdaad prima. Met chips is het een ander verhaal ;)

 2. Taco’s is lang geleden… binnenkort toch maar eens maken!

 3. Margot says:

  Haha sommige gerechten zijn inderdaad lastig te fotograferen, maar het ziet er nog steeds lekker uit allemaal.

 4. Cheese and Chinese says:

  Ziet er allemaal weer lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close