OMF’s Eetoverzicht week 37

Maaaaan wat een warme dagen de afgelopen week hè? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het met zúlke warme dagen niet zie zitten om te koken. Vanaf een uur of twaalf ’s middags schijnt de zon tot een uur of acht ’s avonds op onze keuken. Resultaat? Een sauna. Helaas ontkwam ik er niet aan afgelopen week. In verband met aankomende persreizen heeft mijn septembermaand nog maar (erg) weinig werkdagen en dus moest ik voor OMF aan de gang. Daarnaast moest er gekookt worden voor een campagne dus ja, 34 graden of niet, de oven moest aan en ik stond bij het gasfornuis. Zwéten. Hierdoor is dit OMF’s Eetoverzicht wellicht wel een stukje leuker om te zien dan wanneer ik enkel salades had gegeten. Toch?

chinees1

Zondag

Jaaaa, eindelijk Chinees! Ik had al wéken zin in Chinees eten (zwangerschapscravings ofzo) maar iedere keer kwam het er maar niet van. Nu had het lang genoeg geduurd en haalden we Chinees. Véél te veel zoals gewoonlijk, maar dat konden we mooi bewaren voor later in de week. Ik bestelde mijn favoriete dingetjes: koe loe yuk en siew yuk, krokante varkensbuik. Hemels. Ik ben overigens ook gek op de bami van de Chinees, haha.

pastaschelpjes

Maandag

Ik besloot maandag eens te koken uit een kookboek van Donna Hay. Ik moet van mezelf iets meer met al mijn kookboeken gaan doen, dus dit was een mooie gelegenheid. Ik maakte ricotta pastaschelpjes uit de oven, maar ik was geen fan. Jep, geen fan van een Donna Hay gerecht. Shit! De smaak was waanzinnig, maar het gerecht was extreem waterig en bij een aantal ingrediënten die ik moest toevoegen plaatste ik vraagtekens. Omdat de smaak dus wel top was, maak ik het gerecht volgende week gewoon nog een keer maar dan op mijn eigen manier.

tian_de_courgettes

Dinsdag

Toen we net terugkwamen uit Italië heb ik mijn weekend besteed aan het kijken van Chef en Julie & Julia. Het werd écht een keer tijd om een gerecht van Julia Child te maken en dat werd Tian de courgettes au riz. Het had wel wat weg van risotto maar dan gezonder en met véél courgette. Ik bakte er zelf roodbaarsfilets bij. Recept van de tian ga ik nog delen.

kip

Woensdag

Zoals ik al zei moest er gekookt worden voor een campagne. En dit was wat ik maakte: Citroen-witte peperkip met romige knoflooksaus. Ik maakte er rijst bij en schaafde komkommer. Het was de warmste dag van de week woensdag en dat merkte ik toen de oven aan stond. Poeh! Maar gelukkig hebben we wél heel lekker gegeten. Het recept komt binnenkort online.

chinees2

Donderdag

Donderdag was ik aanwezig bij de boeklancering van Laura! Hiervoor moest ik naar Haarlem (dat is voor mij een flink eind weg), dus het Chinese eten dat we overhadden van zondag aten we donderdag. Ideaal als je na 1 uur en 45 minuten inclusief filerijden gewoon kliekjes op een bord kunt doen, het bord in de magnetron kunt schuiven en direct kunt eten. Lang leven restjes!

risotto

Vrijdag

Na het er honderd jaar over te hebben gehad at ik vrijdag eindelijk een keertje bij Nanda thuis. Geen idee waarom dat er nog niet eerder van is gekomen maar goed, vrijdag was het zover. Van ons tripje naar Turijn vorig jaar had ze nog truffelrisotto in huis en dat maakte ze klaar. Lékker. Ik ben zo gek op risotto. Als ik dit typ heb ik direct zin in prei-risotto met geitenkaas, risotto al funghi… Oef.

diner_tim1

diner_tim2
diner_tim3

Zaterdag

Tim had zin om met z’n tweeën gezellig te eten. Ik dacht dat dit uit eten betekende, maar hij had zin om zelf te koken. Ja, in z’n up! En wow wat ben ik verwend gisteren! Als voorgerecht had hij zelf inktvisringen gemaakt. Van verse inktvis van de markt dus niets voorverpakt of uit de diepvries. Het hoofdgerecht bestond uit zelfgemaakte dikke friet (ZO lekker) met kiprollade. Wat er niet op de foto stond maar wat wel echt gruwelijk lekker was: champignons. Deze had hij de laatste 20 minuten laten meestoven in de pan bij de kiprollade. NOM. We aten er ook nog salade bij. Het dessert was er eentje van Gü: salted caramel en chocolade cheesecake. Fijn hoor, die man van mij!

Aankomende week eet ik maar vier dagen thuis! Vandaag t/m woensdag kan ik nog zelf koken maar daarna stap ik weer in het vliegtuig. Deze keer vlieg ik naar Belfast in Noord-Ierland. Ik ben zó benieuwd. Ik ga op Bread & Baking trip en het programma zit vol culinaire activiteiten. Ik deel het programma trouwens aanstaande woensdag met jullie op OMF. Ik had geen idee dat Noord-Ierland zo culinair verantwoord was, dus ik ben enorm benieuwd.

Tot volgende week! x

Join the Conversation

 1. Nicole says:

  Wat leuk dat je naar Noord-Ierland gaat, dat lijkt me zo’n mooie omgeving! Ben benieuwd wat voor lekkers je daar voorgeschoteld krijgt ;) Dat recept met de rijst en courgette lijkt me super. Wij hebben een paar courgetteplanten die heel veel oogst geven en het is altijd fijn om een nieuw recept daarmee te kunnen maken :)

  1. Sabine Author says:

   Oh, daar is het recept voor de Tian inderdaad per-fect voor haha.

 2. Daniëlle says:

  Dat ziet er weer heerlijk uit!

 3. Wat grappig, sinds ik jouw versie van de bami van de Chinees heb gemaakt, maak ik het veel als bijgerecht als het ergens bij past. Super lekker.

  Grappig 2: dat gerecht van Donna Hay zit bij mij een gele post-it om nog eens te maken, begin nu te twijfelen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close