OMF’s Eetoverzicht week 9

Zoals bijna iedere week was afgelopen week qua eten ook weer flink gevarieerd. Ik kan wel zien dat het drukke dagen zijn. De maaltijden zijn wat simpeler, afhaal en fastfood wordt er makkelijker tussendoor gefietst (makkelijker dan ik zou willen) en het is allemaal toch een beetje inspiratieloos. Geeft niet, zo af en toe zitten die weken er tussen en ik geef er dan ook gewoon aan toe. Over een paar weken is het allemaal wat rustiger en zodra de lente echt haar intrede doet kan ik me voorstellen dat het avondeten (en dus ook OMF’s Eetoverzicht) ook wat spannender gaat worden. Ik kan niet wachten op alle verse lentegroenten (ASPERGES!) en het verse fruit. Wat jullie?

sushi

Zondag

Sushiiiii! Al weken had ik zin in sushi en hoewel ik het vanavond ga eten met Nanda, kon ik niet meer wachten. Tim had zin in sushi, schoonzusje Lotte ook en dus gingen we met z’n drieën eten. Bij Shabu Shabu weer eens, daar zijn we maanden niet geweest aangezien ik de laatste keer goed ziek werd van eten. Inmiddels hebben ze de kaart (in ieder geval in Apeldoorn) veranderd en deze keer was ik erg enthousiast. Lekker was het!

plaattaart

Maandag

Na een avondje sushi schransen (want je eet altijd teveel) deden we maandag weer wat gezonder hoor. Ik maakte een plaattaart van filodeeg en belegde deze met veel groenten. Vega eten dus! Doen we niet zo vaak, hoeft van mij ook niet per se maar soms komt het gewoon zo uit. Het recept voor deze plaattaart komt binnenkort online.

kapucijnerschotel

Dinsdag

Mijn bordje ziet er op de foto zo troosteloos uit maar het was echt wel lekker! Ik maakte sinds jaren een van de eerste recepten op OMF klaar: de kapucijnerschotel. Daarbij aten we een kipschnitzel want daar had ik zin in. Ook lang niet meer gegeten namelijk. Het was de bedoeling om die schnitzel eerst zelf te maken, maar dit ging me qua tijd en avondplannen (ik train dinsdag altijd om 19.00 uur, moet daarvoor om 18.30 uur weg, en Tim is pas om 17.30 uur thuis) niet meer lukken. Dan maar een keer makkelijk.

salade_met_zalm

Woensdag

Het avondeten van woensdag was érg lekker en het recept hiervoor komt dan ook nog op OMF. Ik maakte een soort van Mexicaanse salade en bakte daarbij een Chili & Lime zalmmoot. Perfecte combi!

mcdonalds

Donderdag

Chaos, dierenarts, laat thuis. Shit happens.

gehaktballetjes

Vrijdag

Op het bord ziet het eruit als een bij elkaar geraapt zooitje en dat was het ook. Maar wonder boven wonder wél erg lekker! Ik maakte pittige gehaktballetjes in tomatensaus en daarbij maakte ik was restjes eten op. Ik kookte Thaise Jasmijnrijst en wokte dit met doperwtjes en een paar scheppen atjar. Lékker! Sowieso is Thaise Jasmijnrijst lekker maar Atjar mee wokken bleek ook goed uit te pakken.

hapjesdiner

Zaterdag

Gisteren was ik vrijwel de hele dag van huis, ik was namelijk uitgenodigd voor de Weber Grill Academy (heel leerzaam, binnenkort meer hierover). Tim had besloten dat we wel weer eens hapjes konden eten als avondeten dus dat deden we. Vrij sober hoor, maar wel lekker. We hadden een kaasplankje die ik heb gekregen van Kaas uit Kollum, stokbroodje, worst en wat dips. Prima voor een zaterdag.

Laatste weekje thuis eten aankomende week voordat ik me een week lang stort in Japanse overdaad. Zóveel zin in. In de hele reis maar ook heel erg in het eten. Hopelijk lukt het om een cooking class te volgen, dat lijkt me zo bijzonder. Bij het maken van de eetplanning kwam ik erachter dat ik nog maar bizar weinig hoef te koken deze week. Vanavond ga ik met Nanda sushi eten, donderdag is (eindelijk!) het eerste Foodiner met mijn vriendinnetjes en zaterdag eten Tim en ik nog een hapje buiten de deur voordat ik naar Japan vertrek. Dit laat de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag over om zelf te koken en aangezien de hele week nog schreeuwend druk is, ben ik benieuwd wat daarvan terecht gaat komen. We gaan het zien!

Fijne zondag voor nu! x

Join the Conversation

 1. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Ziet er toch allemaal hartstikke lekker uit hoor! Herkenbaar dat van de sushi – ik eet altijd zo veel dat ik daarna nooit meer sushi wil. Tot ik weer ga. Repeat. Haha!
  Jij ook een fijne zondag :)

 2. Zo af en toe moet McDonalds gewoon kunnen hoor! :)

 3. Cheese and Chinese says:

  Ben erg benieuwd naar die chili & lime zalm, lijkt me erg lekker!

 4. Margot says:

  Lekker zo’n diner van hapjes, dat moet ik ook snel weer eens doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close