Wat stond er op tafel week 47

Wat betreft mijn kookkunsten was het afgelopen week dramatisch. Ik stond welgeteld twee keer zelf in de keuken waarvan ik slechts één keer een nieuw gerecht kookte. Gelukkig wordt dit de komende weken nog wel anders als ik voor Kerst aan de slag ga, want dit kan als foodie natuurlijk niet. Het is de laatste tijd sowieso een gaan en komen van thuis eten en buiten de deur. Een leuke afwisseling daarin vind ik niet erg, maar voor jullie lijkt het net alsof ik nu helemaal niet meer zelf kook. Valt wel mee hoor, ik breng overdag nog genoeg tijd in de keuken door maar dan niet voor het avondeten. Maar goed, in deze Wat stond er op tafel zoals iedere week weer een overzicht van onze diners!

Zondag

Pinda-noedelsoep

Deze pinda-noedelsoep stond alweer een tijdje op de eetplanning maar om verschillende redenen werd ‘ie steeds verschoven. Uiteindelijk aten we hem vorige week zondag en een betere dag is er eigenlijk niet voor dit gerecht. Ultiem comfortfood, erg lekker met het koude weer van deze dagen en bovendien lekker makkelijk om te maken.

Maandag

Zuurkoolstamppot

Hoewel ik vorige week nog zei dat ik niet meer in hotel mee moest eten dacht ik deze week ‘Ach, die drie keer dat ik nog mee moet eten is nog wel te overzien. Wonder boven wonder kregen we deze week geen friet voorgeschoteld, hurray! Hoewel het er op de foto niet uit ziet vond ik het wel erg lekker! We kregen zuurkoolstamppot met rozijntjes en slavinken voorgeschoteld. Ik heb nog nooit zuurkool met rozijnen gegeten, maar ik vond het verrassend lekker. Maakte het gerecht een beetje zoetig.

Dinsdag

Pizza

Na wéken wachten was het afgelopen dinsdag eindelijk tijd voor de Hunger Games marathon. Om 18.45 uur werd ‘ie afgetrapt met het eerste deel en om 00.01 startte het derde deel. Wij waren van mening dat we best pizza mochten eten met het vooruitzicht om meer dan zeven uur in de bioscoop, haha.

Woensdag

Citroenrisotto

Om mijn eer nog een klein beetje hoog te houden deze week dook ik woensdag de keuken in voor een nieuw gerecht dat in de weken voor Kerst op OMF gepubliceerd gaat worden: Citroenrisotto met rivierkreeftjes. Ik heb het nooit heel erg op citrusvruchten in mijn avondeten, maar deze risotto was érg lekker en dus ideaal als voorgerecht voor het kerstdiner. Nog even geduld dus, het recept publiceer ik over enkele weken.

Donderdag

Nasi

Donderdag was het de tweede dag dat ik in het hotel mee at en direct de op een na laatste keer. We kregen nasi met kipsaté, een eitje en kroepoek. Lekker simpel en een gerecht dat ook koud/lauw nog prima te eten is, ik werd namelijk continu weggeroepen tijdens het eten. Dat is het nadeel van ’s avonds werken.. Maar het smaakte gelukkig prima.

Vrijdag

Restaurant Vrijdag

Dinnertime met collega’s van het hotel! Eens in de zoveel tijd gaan we met alle collega’s van de Front Office een avondje uit van het fooi dat we in die periode hebben ontvangen en afgelopen vrijdag was het weer zover. Kwam prima uit, precies een week voor mijn vertrek en zo kon ik mooi iedereen nog een keer zien. We dineerden bij restaurant Vrijdag in Deventer, een All-you-can-eat Wereldrestaurant. Hoewel ik bang was voor een vreetschuurgehalte viel dat enorm mee en was het eten ook erg lekker! Ik viel aan op de sushi en de Indonesische gerechten, maar er was keuze zat voor iedereen. Leuk restaurant om met een groep te eten.

Zaterdag

ramblas

Twee dagen achter elkaar uit eten, lekker decadent. MAAR! We hadden wat te vieren want Tim heeft afgelopen week promotie gemaakt en dat is een feestje waard. We stapten ’s avonds op de fiets richting de stad en streken uiteindelijk neer bij restaurant Ramblas voor Spaanse tapas. Tim had daar zin in en aangezien ik nergens specifiek zin in had, vond ik het prima. Lekker weer, zoals altijd. En dan met name de chocoladetaart die exact hetzelfde smaakt als mijn chocolade-fudgetaart.

Aankomende week wordt vergelijkbaar met afgelopen week. Dinsdag heb ik een etentje met mijn liefste Foodie collega’s, vrijdag werk ik mijn laatste avonddienst in het hotel en eet ik daar dus ook voor het laatst mee en vervolgens gaan we zaterdagavond proefslapen in het nieuwe Van der Valk hotel in Veenendaal waar we ook een vorkje mee mogen prikken. Vooralsnog kook ik dus vier van de zeven dagen zelf, maar voor het zelfde geld verandert dit allemaal weer op het laatste moment. We gaan het zien!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Die citroenrisotto met rivierkreeftjes ziet er echt lekker uit, ben benieuwd naar het recept!

 2. Eline says:

  J hebt weer lekker gegeten deze week!

 3. Karin says:

  Heerlijke gerechten zie ik weer voorbij komen. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar de citroenrisotto, mjam!

 4. Thefoodiary says:

  Die pindasoep blijft er onwijs lekker uitzien! En zuurkool! Je kon je geluk vast niet op haha.

  1. Sabine Author says:

   Haha! Ik vond het inderdaad geen probleem om te eten ;)

 5. Margot says:

  Ik ben heel benieuwd naar die risotto!

 6. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close