OMF’s Eetoverzicht week 40

Zo, ik ben weer op Nederlandse bodem jongens. En daar blijf ik voorlopig ook. In ieder geval tot de Kerst want het is wel even genoeg met al die reisjes. Begrijp me niet verkeerd hoor, reizen is héérlijk en eten in het buitenland ook, maar vooral nu met de zwangerschap gaan die ellenlange dagen me niet in de koude kleren zitten. Bovendien moet er een boek afgemaakt worden en moeten de voorbereidingen voor Kerst getroffen worden en voor dat alles hebben we eigenlijk nog maar 7 weken de tijd. Oef, dat wordt flink doorbuffelen. In ieder geval is dit OMF’s Eetoverzicht weer een bonte verzameling van verschillende gerechten. Zo at ik op zondag en maandag nog op Malta, dineerde ik donderdag met gerechten van vriendinnetje Pauline tijdens haar boeklancering en gingen we gisteren uit eten met Ken en Annemie. Er werd dus inderdaad niet heel veel gekookt, maar daar gaat de komende weken flink verandering in komen. Hopelijk dan ook weer wat meer inspiratie voor jullie!

roomservice

Zondag

Een unicum tijdens persreizen: een avond voor jezelf hebben. Geloof mij, dat is écht een luxe. Normaliter zijn onze dagen gevuld tot een uur of elf ’s avonds maar zondagavond stond er geen diner gepland en mochten we zelf weten wat we deden. Samen met twee anderen van onze groep besloten we het er van te nemen en onze avond te vullen met Netflix en… ROOMSERVICE! Ik vind roomservice altijd zo’n (achterlijke) luxe. Ik voel me altijd enórm verwend als ik een keer roomservice bestel maar lekker was het wel. Mijn diner (en die van de anderen toevallig ook, haha) bestond uit pizza funghi en een stuk cheesecake. Die laatste heb ik helaas na één hapje laten staan, de taart was verbrand. Meh.

maltese_pizza

Maandag

Ons laatste diner op Malta maandagavond! We lunchten op maandag héél laat en hadden eigenlijk allemaal geen honger. Omdat we allemaal wel nog iets authentieks Maltees wilden proeven bestelden we Ftira, een soort pizza. Ik nam die met tomaatjes, kip en gekarameliseerde ui maar helaas was ‘ie niet heel smaakvol. Uiteindelijk at ik er ook maar twee stukjes van want ik ontplofte echt.

zwarte_pasta

Dinsdag

Eeeeen toen was ik weer thuis. Door vertragingen en niet rijdende treinen was ik een stuk later thuis dan ik had gedacht en had ik absoluut geen zin meer om nog boodschappen te doen. Vandaar dat ik maar een maaltje in elkaar flanste met de dingen die we nog in huis hadden. Ik geef toe dat het er niet heel appetijtelijk uit ziet, maar lekker was het wel. Ik gebruikte de zwarte tagliatelle die ik van Viv heb gekregen en mengde deze met chorizo, ui, goed veel knoflook, truffelolie en Parmezaanse kaas.

poke-bowl

Woensdag

Wat een kleurrijk bordje zo! Ik had zin in een sushi-achtig iets maar kwam ook ideeën tegen voor poke-bowl. Hmm, lastig. Uiteindelijk werd het avondeten van woensdag een mixje van sushisalade, een warm rijstgerecht en een poke-bowl. We aten zilvervliesrijst, op smaak gebracht met nori, met wakame, edamame’s, avocado, tonijn-wasabisalade en gebakken zalm. Erg lekker.

pauline_diner

Donderdag

Donderdag vierde Pauline de lancering van alweer haar derde kookboek. Time flies! We waren uitgenodigd bij Lavinia in Amsterdam en zij schotelden ons gerechten voor uit Pauline haar boek. We begonnen met een doperwtensoepje met makreel, gevolgd door schalen met gerechten (boekweitsalade – mijn favoriet! -, Fatoush, hele zalm). Heerlijk allemaal! Ook het dessert was lekker, een chocoladetaartje met vers fruit.

pancakes

Vrijdag

Tim had eigenlijk woensdag al zin in pannenkoeken maar aangezien ik al iets anders op de planning had staan, hebben we dit verplaatst naar vrijdag. Het was lang geleden dat ik pannenkoeken stond te bakken! Soms kan het zo lekker zijn he. Mijn favoriete pannenkoek is die met spek, jum. Daar kan ik er rustig vijf van op. Zo lekker!

Zaterdag

Nog ter ere van het tienjarig samenzijn van Tim en mij namen Ken en Annemie ons een avondje mee uit. We gingen (voor het eerst) Escape Room doen, waar ik verder geen woorden aan vuil maak – jeetje wat faalden wij, en daarna uit eten bij de Hangar in Teuge. Zo gezellig! Bij de Hangar koos ik als voorgerecht voor de uiensoep en als hoofdgerecht voor de varkanshaaspuntjes met peperroomsaus. Op de foto zag het er alleen ZO smerig uit dat ik die jullie zal besparen. Overigens: lang leven de Hangar die alcoholvrije mojito’s had, jaaaa!

Nu het voorlopig over is met de persreizen gaan we vanaf deze week ook weer lekker normaal doen. Ik heb in heel september geloof ik geen enkele hele week zelf kunnen koken dus ik ben daar wel weer aan toe. Bovendien maken we aankomende week ook een start met de kerstrecepten (NU AL?! Jep, we hebben héle leuke plannen die veel tijd kosten) dus er zullen in de komende weken vast weer een aantal kerstdiners op tafel komen te staan. Tim zijn favoriete periode, haha. Aankomende week kook ik in ieder geval vrijwel uitsluitend uit kookboeken. Er liggen er ZOveel op stapel die ik aan jullie wil laten zien dat ik daar maar eens mee moet beginnen.

Viv zit aankomende week in India voor een persreis, dus ik gok dat zij terug gaat komen met een waanzinnige Foodie in India. Er staat dus nog genoeg lekkers op jullie te wachten dit najaar.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Fijn dat je aankomende week weer lekker zelf kan koken. Kan mij voorstellen dat je daar ook wel weer naar verlangt.
  Verder ziet alles er natuurlijk weer erg lekker uit!

 2. Rosemarijn says:

  Hahahah ik zie een gezicht van een sneeuwpop in het bordje met cheesecake van foto 1!

  1. Sabine Author says:

   Hahahaha!

 3. Rachel says:

  Weer allemaal lekkere recepten, ik vind pannenkoeken met spek het lekkerst of oude kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close