OMF’s Eetoverzicht week 3

Aaah, wat een heerlijke eetweek was het afgelopen week. Als ik het zelf zo mag zeggen. Drie dagen hoefde ik niet te koken (en dat is ook wel eens lekker) maar de overige vier dagen heb ik wel braaf in de keuken gestaan. Hoewel ik toch echt wel toe ben aan barbecuen en zomerse salades sloop er afgelopen week toch nog een stamppotje mijn eetplanning binnen. Tenslotte moeten we echt nog even wachten op het warme weer dus nu kan het nog. In de derde 2016-editie van OMF’s Eetoverzicht zie je een mengelmoesje van fastfood en gerechten met veel groenten. Zolang alles in balans is, is er niets aan de hand wordt wel eens gezegd toch? ;)

pizza

Zondag

Omdat ik doordeweeks al zoveel in de keuken sta vind ik het in het weekend wel fijn om één dag niet te hoeven koken. Of Tim dan iets maakt, we iets halen of iets laten bezorgen maakt mij niet zoveel uit. Uiteindelijk bestelden we zondag een pizzaatje. We deelden één pizza samen deze keer en dat was ook eigenlijk wel genoeg. Het gevaarlijke van pizza is dat je er maar van blijft eten terwijl je eigenlijk allang vol zit. Tenminste, ik heb daar last van aangezien pizza mijn favoriete fastfood is. Overigens hadden we een Double Tasty met de ene helft Ultimate Meatlovers en de andere helft Brooklyn Style. Nom!

teriyaki_courghetti

Maandag

Die pizza van zondag maakten we op maandag goed door bijna alleen maar groenten te eten. Ik kookte op maandag heel simpel Teriyaki-noedels met kip en ham maar verving hierbij de noedels door courgette. Je hoeft die groente namelijk niet alleen te gebruiken als vervanger voor spaghetti! Je kunt er ook bami mee maken. Lekker was het, en ondanks het uitblijven van koolhydraatrijke producten ook vullend genoeg.

pide

kip_koteletten

Dinsdag

Dinsdag bracht ik voor het eerst een bezoekje aan de Markthal, ik schaam mij diep. Ik was er voor een evenement van Florida Grapefruit maar had ’s avonds ook een eetdate gepland staan. We dineerden uiteindelijk bij E&C Meat and Wine. Dit restaurantje vind je naast Jamie’s Italian. Het eten was er best ok! Ik was het meest onder de indruk van de pide met gehakt welke we deelden maar mijn kipkoteletten op Turkse wijze waren ook prima. De patat heb ik overigens niet allemaal opgegeten. Mijn hemel wat een berg.

boerenkool_hachee

Woensdag

Omdat ik veel onderweg zou zijn woensdag en Tim pas laat thuis zou zijn zette ik ’s ochtends lekker de slowcooker aan. Ik maakte weer een keer hachee. Het allerliefst had ik er hutspot bij gegeten maar ineens (dankzij perspakketten en goodiebags) lag mijn koelkast vol met boerenkool dus werd het boerenkoolstamppot. Ook goed hoor. En de volgende dag had ik nog een restje, nóg beter.

kip_piri_piri

Donderdag

Ik maakte flink wat restjes op donderdag maar het resultaat was heerlijk. Ik maakte Kip Piri Piri (recept volgt) met daarbij een puree van zoete aardappel en bloemkool (recept volgt hier ook nog van) en aangezien er nog een stuk komkommer en wat champignons in de koelkast lagen besloot ik die er maar bij te serveren. Ik goot een klein beetje azijn over de komkommer. Mijn moeder deed dat vroeger altijd en hoewel ik dat toen nooit zo lekker vond ga ik dat nu echt vaker doen. Smaken veranderen!

soep_met_pide

Vrijdag

Vrijdag was écht een OMF dag, ik stond de hele dag in de keuken om video’s op te nemen. We aten simpel, maar wel vers. Ik had zelf ’s middags Turkse pides met gehakt gemaakt, de video hiervan komt binnenkort online en ik maakte er een Tomaten-linzensoep bij. Ook die komt nog online. Heerlijk was het!

Zaterdag

Ik hoefde gisteren niet te koken! We aten bij oma en zij maakte haar lasagne die al-tijd lekker is. Geen foto gemaakt, sorry!

Deze week is het een beetje aankijken hoe we het allemaal gaan doen. Ik krijg morgen een plasma-injectie in mijn knie en ik heb geen idee hoe ik daar op reageer. Ik weet in ieder geval dat ik direct na de injecties niet mag autorijden dus ik gok dat het vooral op de bank zitten wordt na mijn bezoek aan het ziekenhuis. Wat we dan met het eten gaan doen is nog even bedenken. Ik zorg gewoon dat ik morgenochtend de weekboodschappen doe, dan hebben we in ieder geval genoeg in huis.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Marije says:

  Hmmm, die Turkse pide met tomaten-linzensoep ga ik van je jatten zodra het recept online staat! De markthal is leuk hè? Beetje een hype en stiekem veel te druk, maar het eten daar is over het algemeen wel verrukkelijk!

 2. Die piri piri ziet er lekker uit! Krijg er gelijk zin in :)

 3. Oh yum kijk nu al uit naar de nieuwe recepten die je gaat delen, klinkt allemaal lekker.

 4. Margot says:

  Leuk om te zien weer en sterkte vanmiddag!

 5. Cheese and Chinese says:

  Wat leuk dat je zelf pide’s hebt gemaakt! Ik heb het laatst voor het eerste gegeten en nu wil ik het zelf ook echt een keer proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close