Sab’s Eetoverzicht #20-2021

We gaan weer verder op de verantwoorde tour. Vorige week mee begonnen en dat beviel eigenlijk hartstikke goed. Ik ben stiekem dol op groenten dus ik vind het helemaal geen probleem om die wat extra in gerechten te verwerken. Ons eten van afgelopen week was heel gevarieerd. We gingen op de ‘Aziatische’ tour met Tjap Tjoy, aten een lekker soepje met pita’s en aten een van mijn favoriete witte aspergerechten.

zondag 3

Zondag

Het was mijn idee om Turkse pizza te eten. Dus we gingen naar Albert Heijn om daar de (heerlijke!) Turkse pizza’s van Marhaba te halen om die te kunnen beleggen met lekker veel groenten, had onze vestiging ze niet meer. Sterker nog, ze leken daar helemaal uit het assortiment te zijn gehaald. Nooooo! Lastminute change of plans dus, súper irritant, en uiteindelijk werden het wraps met gekruide kip en dezelfde hoeveelheid groenten. Ik heb echt lang gebaald, had zoveel zin in Turkse pizza – haha.

maandag 3

Maandag

Tijdens het doen van de boodschappen zondag namen we direct alle ingrediënten mee voor deze pasta. In plaats van scholfilet aten we er (gerookte) zalmfilet bij en ik liet het chorizokruim achterwege. Ik maakte een MEGA pan dus we konden hier dinsdag ook nog lekker een restje van eten tijdens de lunch. De kindjes vonden het ook een succes trouwens, die aten enthousiast ook alle groene groenten op. Toppers.

dinsdag 3

Dinsdag

Ik had met mezelf afgesproken echt nog even witte asperges te eten voordat dit niet meer zou kunnen en dus maakte ik mijn favoriete gerecht: de gegratineerde ovenschotel met witte asperges. In plaats van beenham gebruikte ik gerookte kipfilet. Daarnaast zette ik het sausje aan met iets meer mosterd en een snuf nootmuskaat. Zo lekker.

woensdag 2

Woensdag

Tim had wel weer eens zin om falafel te eten en daar was ik wel voor in. Dit soort broodjes beleggen we altijd pas aan tafel, vandaar het bordje met groenten en feta. Ik maakte als sausje een knoflooksausje van FAGE 0%, knoflook, peterselie en bieslook – yum.  Erbij aten we gele tomaat-paprikasoep uit een verspakket van Albert Heijn. Was een prima soepje om even een flinke hoeveelheid groenten mee naar binnen te werken, maar verder niet heel bijzonder. De pan ging overigens wel leeg.

donderdag 3

Donderdag

Eén van mijn favoriete makkelijke gerechten is deze Tjap Tjoy. Vind de smaak echt waanzinnig en de hoeveelheid groenten die erin zitten zijn fijn. Met een beetje rijst heb je zo een heel eenvoudig maar smaakvol maaltje op tafel staan.

vrijdag 3

Vrijdag

Vrijdag liep de dag even helemaal anders, het was echt rennen, vliegen en springen. Ik deed ’s ochtends examen, deed daarna direct een rondje Apeldoorn om e.e.a. op te halen en zodra we allebei weer thuis waren en een taartje hadden gegeten (want HOERA – geslaagd!) ruimden we de zolder op. Een flinke klus wel, haha. Tussendoor ging ik een uurtje sporten, daarna direct door naar de vuilstort en toen was het alweer tijd om de kindjes op te halen. Ergens tussendoor had ik de slowcooker aan moeten zetten voor soep, maar dat schoot er even bij in. De mannen hadden zin in McDonald’s dus dat werd het dan maar.

zaterdag 3

Zaterdag

Die McDonald’s van vrijdag hebben we gisteren wel even gecompenseerd. Ik zette direct de slowcooker aan ’s ochtends voor deze lekkere detox linzensoep (alleen maar groenten – super fijn). Van The Seafoodbar in Amsterdam kreeg ik een pakket thuisgestuurd met verse vis en aangezien ik er de komende dagen geen ruimte meer voor had in mijn eetplanning, stopte ik de hele dorade in de oven om erbij te eten, samen met een stokbroodje. Na zo’n kom soep en een beetje vis zat ik al vol dus het stokbrood heb ik niet aangeraakt.

Hoewel we morgen allemaal vrij zijn vanwege Pinksteren, ziet de week er verder niet heel anders uit dan normaal. De boodschappen worden gewoon bezorgd morgenavond (zó fijn vind ik dat aan Albert Heijn!) en dus heb ik gewoon een eetplanning kunnen maken. Die is weer lekker gevarieerd geworden.

Fijne Pinksterdag! x

Join the Conversation

 1. Miranda says:

  Hier ook al anderhalve week op zoek maar de Turkse pizza’s bij AH. Vrees dat ze uit het assortiment zijn

  1. Sabine Author says:

   Ik zag ze online nog wel staan maar in de winkel zelf niet kunnen vinden inderdaad!

 2. Rachel says:

  Wat heb je weer lekkere dingen gemaakt en gegeten, looking good! Die soep ziet er ook echt heerlijk uit.

 3. Sabine says:

  Bij Jumbo zijn de lahmacun Turkse pizza’s nog wel online te bestellen. Weet niet of ze ook in de winkel verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close