Sab’s Eetoverzicht #27-2020

Vanuit ons vakantieadres maakte ik de eetplanning dus die was voor afgelopen week niet zo heel bijzonder. Sterker nog, me er echt aan houden lukte ook niet want op een aantal dagen had ik ineens geen zin meer in hetgeen op de planning stond en maakte ik er last minute toch nog iets anders van – herkenbaar? We hebben wel lekker gegeten afgelopen week hoor, maar er stond een Italiaans stamppotje op de planning die we uiteindelijk niet hebben gegeten en ook de pastasalade werd omgetoverd in een ander gerecht. Zo loopt het nou eenmaal soms en dat is helemaal ok.

zondag

Zondag

Het was zondag aan het einde van de dag lekker zonnig en Vic wilde graag naar de speeltuin op de camping. Tim en ik besloten met Cody lekker op het aangrenzende terras te gaan zitten. De tijd ging snel en omdat Vic zo heerlijk aan het spelen was, besloten we maar te blijven zitten voor het avondeten. Voor mij is dat echt ultiem vakantiegevoel: zo op het laatste moment besluiten wat te doen met het eten en lekker op het terras te blijven zitten. Ik koos voor de knoflookgamba’s, Tim ging voor de kipsaté en voor Vic bestelden we poffertjes. Genieten zo!

maandag

Maandag

We sloten onze mini vakantie af in De Efteling en op de terugweg naar huis besloten we bij het Pannenkoekenhuis in Apeldoorn pannenkoeken af te halen. Dat hadden we nog nooit gedaan maar omdat we echt geen zin meer hadden om nog met de kindjes in een restaurant te zitten na zo’n lange dag, deden we het deze keer voor het eerst. En dat beviel echt heel goed! Vic vond het ook fantastisch, die had natuurlijk de dag van zijn leven gehad en om dan ook nog af te sluiten met pannenkoeken maakt het plaatje compleet.

dinsdag

Dinsdag

Dinsdag was het wel weer even uit met de pret hoor, al kookte ik wel héél simpel. Ik mikte een zak vegetarische groenteschotel van Aviko in de koekenpan en bakte daarbij een vegetarische kaasschnitzel van Vivera. Die laatste vind ik trouwens enórm lekker. Sowieso is alles met kaas de hemel.

woensdag

Woensdag

Tim wilde deze week zelfgemaakte gehaktballen eten en die had ik in eerste instantie bedacht in combinatie met een stamppotje. In dat stamppotje had ik op het laatste moment echter geen zin meer en dus mikte ik de aardappels in de oven om te roosteren en wokte ik er spinazie en broccoli met knoflook en ui bij. Wederom een simpel maaltje maar heel prima.

donderdag

Donderdag

Halverwege de dag had ik donderdag al besloten toch geen zin meer te hebben in een pastasalade ’s avonds, maar gelukkig kun je met pasta alle kanten op. Ik had nog ingrediënten liggen van het bedachte stamppotje van woensdag en daarmee maakte ik een simpele pasta. Met Heinz Tomato Frito als basis (blijft echt zo smaakvol!), courgette, aubergine, salami en oude kaas bovenop was het echt een heerlijk gerecht.

vrijdag

Vrijdag

Vrijdag stond er een gerecht van Viv bij ons op tafel, eentje die we al vaker hebben gegeten trouwens. Ik maakte de ovenschotel met aardappel, tonijn uit blik en Cheddar. Jummm! Wel een tikkeltje anders overigens, ik had nog wat restjes in de koelkast liggen die ik graag op wilde maken, dus die gingen ook door het gerecht.

zaterda

Zaterdag

Gisteren zaten we met zijn zevenen aan tafel, Annemie kwam met haar twee kleintjes langs en bleef eten. Gezellige boel dus we maakten een ‘friettafel’. Alle gebakken frietjes op tafel, hamburgers erbij om zelf te bouwen, perfect voor de zaterdagavond.

Aankomende week wordt vrij normaal, met uitzondering van de vrijdag want dan ben ik niet thuis. Ik blijf een nachtje bij Nanda slapen in Amsterdam en wat we met het eten gaan doen die avond weet ik niet. Misschien ergens een hapje eten of anders samen koken… het kan allemaal! De rest van de week ben ik er in ieder geval wel gewoon en kan er ook gekookt worden. Ik duik denk ik maar eens mijn kookboeken in want ik heb zin in Aziatisch comfort food.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close