Wat stond er op tafel week 10- 2013

Week 10: ik ging even terug naar mijn jeugd met de old-school macaroni die ik maakte zoals mijn moeder het altijd deed. Ik volgde een sushiworkshop bij Hotel Okura wat ervoor zorgde dat ik twee keer per dag sushi at, wat een straf. En natuurlijk stond er weer genoeg ander lekkers op tafel. Wat stond er op tafel, week 10.

wraptaartZondag
Deze Mexicaanse wraptaart van Brenda stond al even op mijn t0-make lijstje, maar aangezien ik het echt weekend eten vind en de afgelopen weekenden al waren gepland, aten we de taart vandaag pas. Denk aan een mix van taco’s en burrito’s, maar dan in een taartvorm. Heerlijk was het. Meer dan genoeg ook, er is weer een kliekje de vriezer in gegaan. Ik heb het recept hier en daar iets aangepast, maar zal hem binnenkort met jullie delen. Ik maakte er overigens mijn kruidige knoflooksaus bij, uiteraard.

old school macaroni Maandag
Ineens had ik zoveel zin in de old school macaroni zoals mijn moeder hem altijd maakte, dat ik hem zelf ook maar weer eens heb gemaakt. Het gerecht komt bijna volledig uit pakjes en zakjes, maar het is zo op zijn tijd wel gewoon erg lekker. En makkelijk natuurlijk, laten we dat niet vergeten. Heerlijk met een klodder ketchup en wat kaas.

sushiDinsdag
Dinsdag had ik een sushi workshop in Hotel Okura waar jullie al over hebben kunnen lezen, en ik ging er vanuit dat ik ’s avonds niet zoveel trek zou hebben. Er stonden dus broodjes met gegrilde kip op het menu, maar tijdens de workshop bleken we zóveel sushi te maken dat we daar ’s avonds ook nog genoeg aan hadden. Sushi dus en we aten er een soepje bij met gegrilde kipreepjes. Want die kip had ik natuurlijk al ontdooid.

beef taco Woensdag
Toen wij in september in Los Angeles waren, aten wij dagelijks bij Cabo Cantina. Voor lunch, een snack of het avondeten. Eén avond was het daar Taco Night waarop je onbeperkt taco’s kon eten. Ze hadden daar overheerlijke beef taco’s en ik besloot zoiets vergelijkbaars ook thuis te proberen. En dit was het resultaat. Niet te vergelijken met de taco’s van Cabo Cantina (helaas), maar wel érg lekker én gezond! Ik zal binnenkort het recept publiceren.

kip jambalayaDonderdag
Tim en ik zijn allebei dol op chorizo alleen eten we het niet heel vaak. Donderdag besloot ik Kip Jambalaya te maken en daar kwam de terug, yes! Kip Jambalaya kun je aan de hand van de maaltijdpakketten van Knorr maken, maar eigenlijk is het net zo makkelijk om het helemaal zelf te doen. Ik zal je binnenkort laten zien hoe, het was namelijk erg lekker.

vispannetjeVrijdag
Al tijden had ik het Vispannetje van Chickslovefood op mijn to-make lijstje staan en eindelijk kwam het er dan van om hem te maken. Ik kocht witvis bij Lidl en knoflookgarnalen bij de Albert Heijn en maakte hier een vispannetje mee. Ik heb het recept hier en daar wel iets aangepast, zal hem binnenkort plaatsen, en serveerde het met plukbrood. Lekker! Op de foto hierboven stond het nog lekker te pruttelen.

pannenkoekenZaterdag
Het is zeker maanden geleden dat we pannenkoeken hebben gegeten en ik had er echt wel weer eens zin in. Het weekend is daarvoor de speciale gelegenheid als je het mij vraagt. In eerste instantie was het de bedoeling om uit eten te gaan vandaag, maar dit bleek niet te kunnen in verband met de restaurantweek in Apeldoorn (we wilden gebruik maken van een Groupon). Pannenkoeken dan maar, altijd lekker!

De komende week wordt een beetje rommelig wat betreft eten, ik hoef namelijk bijna niet zelf te koken. Ik vertrek straks met de Thalys naar Brussel om van daaruit morgenochtend naar Zweden te vliegen. Samen met 15 andere foodies mag ik samen met een Belgisch PR bureau en Belgisch barbecuemerk Lapland verkennen. Woensdagavond kom ik weer thuis en in de tussentijd staan er veel activiteiten en veel lekker eten op het programma. Heerlijk. Ik ga proberen zoveel mogelijk te filmen tijdens de trip (en foto’s maken natuurlijk) zodat ik jullie daar later ook meer van kan laten zien.

Geniet nog even van je zondag!

Join the Conversation

 1. Sandra says:

  Oei dat ziet er allemaal heerlijk uit! Ik ben erg benieuwd naar het recept van het vispannetje (ik ben pas onlangs begonnen met het eten van vis (als je kibbeling en lekkerbekkies niet meerekent), de taco’s en de wrap taart, zien er allen smakelijk uit.

 2. Christa says:

  Zweeds Lapland is geweldig, heel veel plezier! En ik kijk uit naar je recept van de kip Jambalaya! :)

 3. Marita says:

  Oooh Lapland! Ik ben jaloers! Daar wil ik zo graag een keer naar toe. Heel veel plezier!

 4. Sanne says:

  Veel plezier in Lapland, ben heel benieuwd naar de foto’s en wat je daar allemaal meemaakt!

 5. Linda Douma says:

  Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close