Foodie in Barcelona

Er zitten zóveel voordelen aan het op reis gaan met een andere foodie. Maar echt. Een paar weken geleden was ik met Vivian in Barcelona voor de covershoot van Reishonger en ik hoef jullie inmiddels niet meer te vertellen dat Viv net zo’n grote foodie is als ik. En met groot bedoel ik net zo makkelijk een stuk taart, cake of iets anders lekkers naar binnen kunnen proppen na een maaltijd. Want hallo, het maakt geen reet uit of je net hebt gegeten, alles dat écht lekker is of er lekker uit ziet moet gewoon geproefd worden. En daarom hebben we in die drie dagen, wat in de praktijk eigenlijk anderhalve dag was, die we in Barcelona waren, flink gegeten. Spaans welteverstaan, want je gaat natuurlijk niet langs bij Friet van Piet als je in Spanje zit. Ik had nooit gedacht dat ik van dat korte tripje een Foodie in… zou kunnen maken, maar toch is het ons gelukt, *schouderklopt*. Dus zie hier Foodie in Barcelona, ons eetverslag van die paar daagjes in Spanje.

sapje

Met ons appartement op nog geen 30 meter afstand van La Boquería, de allertofste foodmarkt in Barcelona, konden we natuurlijk niet anders dan aftrappen met iets van die kraam. Sowieso hadden we na de reis een beetje dorst en honger, dus dan is het ideaal om zo even de markt op te lopen. Bij één van de vele sapkraampjes haalden we een sapje. Ik koos voor kokosmelk met kiwi, een bijzonder lekkere en frisse combinatie! En geen geld he, we betaalden € 1,50 per natuurlijke, zonder toegevoegde troep drankje. Tip: ga aan het einde van de dag, dan zijn ze helemaal goedkoop.

pinchos

Inmiddels was het 17.00 uur en hadden we toch écht wel trek. Maar 17.00 uur is in Barcelona veel te vroeg om te gaan dineren. Wat doe je dan? Aanschuiven in één van de vele pinchosbarretjes, vergezeld door een lekker drankje. Deze pinchos aten we voor €1,50 per stuk bij Orio. Op de foto onder andere Spaanse tortilla met gerookte vismousse, een croquetta met ham, een gefrituurd gehaktballetje met augurk en aïoli en een crostini met een of andere salade. Jum! Ik ben gek op pinchos.

tapas_voor_paella

Hoewel je van alle kanten hoort dat je nóóit in de restaurants op de Ramblas moet eten, ben ik het daar absoluut niet mee eens. De aanbiedingen zijn goed en het eten is er prima. Zo streken wij neer bij een restaurants waar een menu namen met tapas en paëlla. Ok, het is dan niet de allerlekkerste paëlla die ik ooit gegeten heb, maar wel lekker genoeg. Zeker voor de prijs van €14,00 die we voor twee tapas + een pan paëlla per persoon betaalden. Als tapas kregen we calamaris, kikkererwtensalade, mozzarellaballetjes met groenten en pimientos de padron, zachte gezouten Spaanse pepertjes (mijn favoriet!).

paella

Als paëlla koos ik voor die met seafood en kip. Veel te grote pan voor één persoon, maar wel smakelijk.

frozen_yoghurt

Als je op de heenweg naar het diner al langs een ijs-/frozen yoghurt shop loopt weet je dat je daar op de terugweg niet zomaar aan voorbij kunt. Dus als toetje haalden we een ijsje. In mijn geval Frozen Yoghurt met butter cookies, brownie en salted caramel sprinkles. Oef.

la_boqueria_lunch

Op vrijdag gingen we echt shooten voor het boek en onze lunch bestond uit snacks die we hadden gekocht om tevens op de foto te zetten. Op de foto onder andere hartige taartjes waar we niet heel erg fan van waren, maar ook een tomatenempanade. Die laatste was echt een succes! Alles kochten we overigens op La Boquería.

cheesecakes

Om te vieren dat de shoot erop zat kochten we bij een bakker/patisseriezaakje op de Ramblas deze waanzinnige cheesecakes met witte chocolade. Ik zei toch dat we ons best hadden gedaan om goed te eten?

pulpo

Na een paar uur gewerkt te hebben zochten we een gezellig terrasje op. Op de kaart stond Pulpo, iets waar ik gék op ben en waarvan ik vond dat Viv het moest proeven.

chocolade

Op de terugweg naar ons appartement liepen we nogmaals over La Boquería, die hadden we immers nog niet gezien vandaag, want deze chocoladekraam mochten we niet overslaan. Je vindt hem ongeveer in het midden van de markt. Niet te missen, het is de enige chocolade kraam op de markt. Ze verkopen ook noten en gedroogd fruit.

tapas

Deze Foodie in Barcelona kan natuurlijk niet eindigen zonder tapas, dus dat aten we op vrijdagavond. We liepen door een enorm leuk tapaswijkje en daar aten we: Pan con Tomate (zooooo lekker en zo simpel), Ibéricokroketjes, uiteraard Patatas Bravas en gebakken chorizoworstjes. Zo simpel allemaal, maar stuk voor stuk smaakbommetjes.

En dat was ‘em! Natuurlijk is het geen súper uitgebreid verslag van tientallen maaltijden, maar ik vind dat we heel goed ons best hebben gedaan gezien de beperkte tijd die we doorbrachten in Barcelona. Ook als je op of rondom de Ramblas zit kun je heel goed eten zoals je ziet. Gezien de beperkte tijd die we hadden zijn we namelijk niet verder Barcelona ingegaan en zijn we dwars tegen alle anti-Ramblas tips ingegaan. En gelukkig maar, als je goed zoekt kom je echt wel leuke plekjes tegen namelijk!

Wat is het lekkerste dat jij hebt gegeten in Barcelona of Spanje?

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Wat een lekkers allemaal, ik moet snel maar eens tapas gaan eten!

  2. Nicole says:

    Ik krijg er gewoon honger van! En zeker zin om terug te gaan naar Barcelona :)

  3. Marleen says:

    September vorig jaar was ik op werkweek in Barcelona, het lekkerste wat ik toen gegeten heb is tapas bij een heel leuk restaurant. Het was op de enige avond dat we zelf op pad mochten om te eten – de andere dagen aten we in restaurants waar we een bepaald menu kregen – dus hebben mijn vriendinnen ons geld bij elkaar gedaan en een tafel vol lekkere tapa besteld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close