Bbq gerechten makkelijk

Breekt het bbq seizoen weer aan en heb je zin in lekkere bbq gerechten? Laat mij je inspireren! Op deze pagina hebben wij een verzameling gemaakt van allerlei bbq gerechten die op OMF staan. Van lekkere stukken vlees (ken je picanha van de bbq al?) met zomerse sausjes tot groenten die heerlijk zijn om te roosteren op de bbq. 

BBQ recepten inspiratie

Ik deel graag mijn favoriete bbq recepten met jou! Deze pulled pork van de bbq is een aanrader! Als je mijn blog vaker leest, dan weet je dat ik echt gek ben van alles wat met pulled pork gemaakt wordt. Dit recept is ook ideaal voor een tuinfeestje! Kant en klare bolletjes kopen en serveren met pulled pork erop. Wat lekkere toppings die iedereen zelf kan pakken en klaar!

Ben je meer van vis dan van vlees? Probeer eens deze calamares van de bbq . Ook echt heel lekker! Sowieso vind ik iets wat je buiten op de bbq klaar maakt, al snel lekkerder smaken. Deze calamares krijgt een licht rokerige smaak. Dit is samen met de citroen-knoflookolie een hele goede combinatie!

Weet jij ook nooit wat je aan bijgerechten moet serveren tijdens een bbq? Ik snap dat! Ik had ook altijd dezelfde struggle. Daardoor heb ik 30 makkelijke bbq bijgerechten in 1 overzicht gezet. Zodat je een keer iets anders serveert dan salades, stokbroodje met kruidenboter of salade caprese!

Bbq schoonmaken? 3 handige tips!

  • Laat de roosters van de bbq in een warm sopje weken voor 20 minuten. Schrob vervolgens de roosters met een speciale staalborstel. Neem ze daarna af met een natte keukendoek met afwasmiddel. Doe een beetje zonnebloemolie op een watje en neem ze nog een laatste keer af. Hiermee voorkom je aangebrande etensresten.
  • Ken je The Pink Stuff al? Dit schoonmaakmiddel ging viral op social media en dat is niet voor niets. In dit artikel gebruikte ik het voor het eerst en sindsdien ben ik fan! Je kunt het dus ook heel goed gebruiken voor je bbq. Voor zowel het rooster als de binnenkant van de bbq. 
  • Wist je dat je de barbecue ook kunt schoonmaken in het gras? Na het barbecuen pak je het nog warme rooster op en leg je dat in het gras. Dankzij de dauw weken de aangebrande etensresten los en kun je het de volgende dag gemakkelijk wegpoetsen! Is je bbq heel erg vies? Dan zou ik dit altijd eerst doen voordat je met een sopje of the pink stuff aan de gang gaat. 

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close