Calamares van de BBQ met citroen-knoflookolie

Ik ben dól op calamares. Zelfs van die voorverpakte tot rubber gefrituurde inktvisringen heb ik altijd lekker gevonden. Maar er gaat eerlijk gezegd niets boven zelfgemaakte calamares van de BBQ als je het mij vraagt. Licht rokerig smaakje en helemaal als je het hebt ingewreven met citroen-knoflookolie heb je in no-time een heerlijk gerecht op tafel getoverd.

Calamares is niet per se heel eenvoudig om aan te komen. Op de markt bij de viskraam heb je nog de meeste kans. Voordeel is dan weer wel dat inktvis vaak heel goedkoop is en dat de visboer ze ook wel vast even voor je wil schoonmaken. Waar je wel even rekening mee moet houden is dat er na het grillen maar bijzonder weinig van de inktvis overblijft. Het krimpt namelijk enórm dus zorg dat je een flinke hoeveelheid koopt. Het is wat lastig om een juiste hoeveelheid aan te geven omdat inktvissen in verschillende groottes verkrijgbaar zijn, maar ik zou uitgaan van 4 inktvissen per persoon denk ik. En mocht je de keuze hebben: kies ze dan zo groot mogelijk! Dan heb je een grotere kans dat de calamares lekker zacht blijft en niet die nare chewy textuur krijgt.

Mocht je nou een visboer tegenkomen die geen tijd heeft om de inktvis voor je schoon te maken, ga dan naar een ander. Haha, nee grapje! Het schoonmaken van inktvis is niet zo heel erg lastig. Ik heb even een filmpje voor je opgesnord waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe het moet. Het is in het begin misschien even een gepier, maar na de eerste inktvis weet je niet beter.

Je kunt ervoor kiezen om de calamares in zijn geheel te serveren, maar ik heb ze zelf na het grillen in ringen gesneden. Puur omdat ik zo’n bordje vol er zo gezellig uit vind zien.

Calamares van de bbq

Calamares van de bbq

No ratings yet

Calamares van de BBQ

Calamares van de BBQ is ontzettend eenvoudig te bereiden. Vraag de visboer of hij de inktvissen alvast voor je kan schoonmaken, dan hoef je dat thuis allemaal niet meer te doen.
Porties1 persoon
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 11 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Ingrediënten

  • 4 inktvissen - schoongemaakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 el verse peterselie

Garneren

  • extra vergine olijfolie
  • verse peterselie - fijngehakt
  • citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een stapeltje kolen op de barbecue (of gebruik een grillpan, mag ook!).
  • Dep de inktvissen van binnen en buiten droog met een vel keukenrol.
  • Roer de olijfolie, knoflook, citroenrasp en peterselie door elkaar en smeer hier de inktvissen mee in.
  • Leg de inktvis direct boven de kolen en grill ze 3 minuten per kant.
  • Snijd de gegrilde inktvis in ringen en garneer met olijfolie, peterselie, citroensap, peper en zout.
Gang: vis
Trefwoord: barbecue, bbq, calamares, gegrilde inktvis, inktvis, vis van de bbq

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Calamares van de bbq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close