Calamares van de BBQ
Calamares van de BBQ is ontzettend eenvoudig te bereiden. Vraag de visboer of hij de inktvissen alvast voor je kan schoonmaken, dan hoef je dat thuis allemaal niet meer te doen.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd6 minuten min
Totale tijd11 minuten min
Trefwoord: barbecue, bbq, calamares, gegrilde inktvis, inktvis, vis van de bbq
Servings: 1 persoon
- 4 inktvissen - schoongemaakt
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- rasp van 1/2 citroen
- 1 el verse peterselie
Garneren
- extra vergine olijfolie
- verse peterselie - fijngehakt
- citroensap
- peper en zout
Verhit een stapeltje kolen op de barbecue (of gebruik een grillpan, mag ook!).
Dep de inktvissen van binnen en buiten droog met een vel keukenrol.
Roer de olijfolie, knoflook, citroenrasp en peterselie door elkaar en smeer hier de inktvissen mee in.
Leg de inktvis direct boven de kolen en grill ze 3 minuten per kant.
Snijd de gegrilde inktvis in ringen en garneer met olijfolie, peterselie, citroensap, peper en zout.