Video: Tomatensoep met balletjes

Ik kreeg op YouTube al een aantal keer de vraag of ik een keertje kon laten zien hoe je tomatensoep kunt maken. Nu staan er op OMF al een aantal recepten voor tomatensoep (kijk maar!), maar ik besefte me dat ik nog nooit een basisrecept heb gedeeld voor tomatensoep met balletjes. En dat terwijl juist zo’n simpel tomatensoepje mij het meest blij maakt. Uiteindelijk ging ik op een fijne lente-dag dus lekker aan de slag met het maken van een soepje en daar is deze video uit komen rollen.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 liter soep)

 • 1 kilogram vleestomaten
 • 250 gram gehaktballetjes
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 100 gram vermicelli of soeppasta
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 2 bouillonblokjes voor groentebouillon
 • 1 liter water
 • peper en zout

1. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een beetje olie in een diepe pan aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit zo’n 2 minuten zachtjes meebakken.

2. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze aan de ui en knoflook toe. Schep even om.

3. Doe de bouillonblokjes samen met het water bij de tomaten in de pan en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes doorkoken.

4. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

5. Zet de pan terug op het vuur, voeg de gehaktballetjes en de soeppasta toe en kook de soep met de deksel op de pan nog 10 minuten zachtjes door.

Wat is jouw favoriete soepje?

Tomatensoep met balletjes

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Lekker! Dit is echt zo’n altijd goed recept.

 2. Linda Delichef says:

  Hmmm, een lekkere basis tomatensoep is altijd goed!

 3. Ellen says:

  Toppertje! :) Altijd een winner zo’n soepje

 4. Jammie!

 5. Iffy | DiaryOfAMua says:

  Dat ziet er heerlijk uit!

  XO

 6. Catho says:

  Hoi Sabine
  Ik reageer eigenlijk nooit op een blogpost, maar nu wilde ik toch even zeggen dat ik altijd super vrolijk word van je filmpjes! Je hebt zo’n vrolijke stem en door je enthousiasme heb ik zóveel zin om zelf ook aan de slag te gaan :)
  En ohja, je ‘nieuwe’ haar staat je echt heel erg goed!
  Liefs, Catho

  1. Sabine Author says:

   Wat een lieve comment, dankjewel Catho! Daar word ik weer blij van ^^

 7. Roxanne says:

  Ik heb eigenlijk nog nooit zelf tomatensoep gemaakt, en nu vraag ik me af waarom. Zo makkelijk! Dat wordt binnenkort dus een lekker tomatensoepje op tafel toveren :)

 8. Nathalie says:

  Oooh, dat is helemaal niet moeilijk! Ik koop eigenlijk altijd een specifieke tomatensoep uit blik omdat ik die stiekem het lekkerst vind. Maar die balletjes klinken zo aanlokkelijk dat ik het ook maar eens ga proberen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close