Prei en groene asperges van de BBQ

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons heeft de barbecue alweer zeer regelmatig aangestaan hoor! Er zijn alweer een aantal heerlijke recepten uit mijn mouw geschud die ik de komende tijd allemaal met jullie ga delen. Neem nou deze prei en groene asperges van de BBQ. Een perfect bijgerecht en ik weet zeker dat je prei niet meer op een andere manier wilt eten als je het eenmaal op deze manier hebt bereid. De prei wordt namelijk boterzacht en zó smaakvol als je hem op de juiste manier klaarmaakt. Om het bijgerecht wat op te frissen maakte ik er een lekkere citroendressing bij die na het grillen over de groenten ging. Toppertje hoor!

In het recept ga je zometeen lezen dat je de prei tussen de kolen moet leggen. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het klopt wel. De buitenkant van de prei blakert helemaal zwart en dat is precies de bedoeling. Straks pel je het zwarte laagje weer van de prei af en wat overblijft is een boterzachte binnenkant.

De asperges bereid je wel op het grillrooster. Dit gaat het makkelijkst door de groene asperges aan een satéprikker te rijgen. Zo kun je ze allemaal in een keer omdraaien en glippen ze niet door het barbecuerooster heen; wel zo fijn natuurlijk. Eventueel kun je ook een groenteklem gebruiken als je dat fijner vindt.

Heb je geen barbecue maar wil je dit gerecht toch maken; de groenten zijn ook heel lekker van de grillplaat of uit de oven. De prei wordt daar alleen wel wat anders van qua smaak, maar dat zul je voor lief moeten nemen.

Naast deze prei en groene asperges van de BBQ nog meer groente-inspiratie nodig? Check al onze barbecuerecepten; daar staan ook voldoende groente-opties tussen!

prei & groene asperges van de BBQ

prei & groene asperges van de BBQ

No ratings yet

Prei en groene asperges van de BBQ

Eén van de lekkerste groentegerechten van de barbecue moet toch wel deze prei & groene asperges van de BBQ zijn. Fijn om te serveren met een frisse citroendressing.
Porties4 personen (bijgerecht)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

 • kolenbarbecue
 • satéprikkers voor de asperges

Ingrediënten

 • 3 stronken prei
 • 300 g groene asperges
 • sap van 1/2 citroen
 • 4 el goede olijfolie
 • 1 el verse peterselie - fijngehakt
 • peper en zout

Instructies

 • Stook de barbecue lekker hoog op en vet het grillrooster in.
 • Snij het groene blad en het kontje van de prei af en was de stronken even goed. Leg de stronken prei tussen de kolen.
 • Was de groene asperges en rijg ze aan een satéprikker. Leg de groene asperges op het grillrooster boven de kolen.
 • Draai de groenten regelmatig even om. Zorg dat de prei zacht wordt en van buiten goed zwart blakert. De groene asperges moeten zacht worden en voorzien zijn van een lekker grillstreepje.
 • Haal de groenten van de barbecue en verwijder de zwartgeblakerde buitenkant van de prei. Halveer de zachte binnenkant van de prei en verdeel deze samen met de gegrilde asperges over een bord.
 • Roer het citroensap, de olie, peterselie, peper en zout door elkaar en schenk de dressing over de gegrilde groenten.
Gang: bijgerecht
Trefwoord: barbecue, bbq, citroendressing, geblakerde prei, gegrilde groenten, groene asperges, groenten, vegetarisch

Zin in meer? Ga dan direct naar alle bbq gerechten!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

prei & groene asperges van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close