Surf & turf spiesjes met worst en garnalen

Spiesjes doen het op de barbecue altijd wel goed. Zeker bij ons thuis vinden de kinderen het altijd heel leuk om ‘eten van een stokje’ af te eten. Ik denk dat het komt omdat ze het dan met hun handen mogen eten, haha. Hoewel een lekker sateetje er altijd wel ingaat, vond ik het deze zomer ook wel leuk om iets anders te proberen en dat werden deze surf & turf spiesjes met worst en garnalen. Als je graag vlees en vis eet hoef je met deze spiesjes in ieder geval niet te kiezen!

Ik heb er zelf voor gekozen om het velletje aan de garnalen te laten. Van te voren heb ik de garnalen uiteraard wel even schoongemaakt dus de darmkanaaltjes zijn verwijderd. De worst heeft iets langer de tijd nodig om te garen en door het velletje aan de garnalen te laten zitten, voorkom je ook een beetje dat de garnalen te droog worden.

Wat betreft de worstjes kun je natuurlijk alle kanten op. Ik heb zelf de Iberico braadworstjes van BBQuality gebruikt, maar je zou ieder ander smaakvol (gekruid) worstje ervoor kunnen gebruiken. Het maakt voor het eindresultaat ook niet zoveel uit of je verse of reeds voorgegaarde worstjes gebruikt voor deze surf & turf spiesjes.

Pro tip: week de prikkers van tevoren minimaal een uur in water om ervoor te zorgen dat het hout niet verbrandt op de barbecue.

Surf & turf spiesjes met worst en garnalen

No ratings yet

Surf & Turf spiesjes van de bbq

Liefhebbers van vlees en vis hoeven met deze surf & turf spiesjes niet te kiezen. Aan de spiesjes zitten gemarineerde knoflookgarnalen en stukjes gekruide worst. Ideaal als je wel de bbq aan wilt slingeren maar niet te lang wilt wachten met eten.
Porties10 spiesjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Marineren 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Waar te bewaren in de koelkast*
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

 • 10 satéprikkers/spiesjes
 • barbecue of grillpan

Ingrediënten

 • 500 g gamba's - schoongemaakt
 • 4 el olijfolie
 • 1 el cajunkruiden
 • 1 el verse peterselie - fijngehakt
 • 1 teentje knoflook - geperst
 • 250 g gekruide braadworstjes - in plakken

Instructies

 • Doe de gamba's in een kom en voeg hier de olijfolie, cajunkruiden, verse peterselie en knoflook aan toe. Schep het geheel even goed om, dek de kom af en laat de gamba's minimaal een uur in de koelkast marineren.
 • Rijg de plakjes worst en de gamba's om en om aan de satéprikkers.
 • Grill de surf & turf spiesjes in 7-10 minuten aan weerszijden goudbruin en helemaal gaar.

Notities

*Bewaar de surf & turf spiesjes bij voorkeur rauw in de koelkast.
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: barbecue, bbq, braadworst, garnalen, gekruide worst, knoflookgarnalen, spiesen van de grill, spiesjes, surf & turf, surf & turf spiesjes, vis

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Surf & turf spiesjes met worst en garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close