Als het even kan stop ik op doordeweekse dagen het liefst een gerecht in de oven. Dit geeft mij de tijd om tijdens het koken direct de tafel te dekken, speelgoed op te ruimen, kindjes te verschonen – serieus, die jongens van mij presteren het altijd om tijdens het koken te… je weet wel. Maar goed, daar moet ik het helemaal niet over willen hebben nu.
Het recept dat ik vandaag met je ga delen is ideaal voor na een lange werkdag. Deze balsamicokip met mozzarella en tomaatjes zit zo bomvol smaak, mede dankzij de Heinz Tomato Frito die gemaakt is van knoflook en ui die 2,5 uur in olie hebben gesudderd en zongerijpte tomaten. Die rijke smaak, dat proef je echt terug.
Wat ik ook erg fijn vind aan dit gerecht is dat het zich er ideaal voor leent om restjes op te maken. De mozzarella kun je prima vervangen voor een restje kaas uit jouw koelkast en mocht je nog andere groentes in huis hebben: mik ze lekker bij de ovenschaal in!
Zelf eet ik deze balsamicokip het liefst met pasta, maar rijst is een goed alternatief en couscous zou ook zelfs kunnen. Wil je helemaal makkelijk doen, koop dan een lekker brood – ciabatta bijvoorbeeld – en gebruik dit om in de saus te dippen die achterblijft in de ovenschaal. Veel te lekker om weg te doen namelijk!
P.S: in het recept raad ik je aan de kip minimaal twee uur te laten marineren. Langer marineren komt de smaak van vlees altijd ten goede maar ik snap het compleet als je er tijdens het koken pas achterkomt dat je dit nou net even bent vergeten. Geen nood! Schep de kip even goed door de marinade en sla het marineren over. Ik zal het niet verder vertellen.
In samenwerking met Heinz

Balsamicokip met mozzarella en cherrytomaatjes
Ingrediënten
- 4 kipfilets - à 150 gr
- 200 gr Heinz Tomato Frito
- 50 ml balsamico-azijn - + extra
- sap van 1/2 citroen
- 250 gr cherrytomaatjes - gehalveerd
- 125 gr mozzarella - gescheurd
- verse basilicum - fijngesneden
- zwarte peper
Instructies
- Roer de Heinz Tomato Frito, balsamico-azijn en het citroensap door elkaar. Doe de kipfilets in een ziplockbag of kom en schenk de marinade erbij. Zorg ervoor dat de kip volledig door de marinade wordt bedekt en laat de kip bij voorkeur twee uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een ovenschaal in.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet rondom aan zodat deze een beetje bruin kleurt. Het vlees hoeft nog niet gaar te worden.
- Leg de kipfilets in de ovenschaal en schenk het restantje marinade erbij. Verdeel de mozzarella en cherrytomaatjes over de kip.
- Bak de kip in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
- Besprenkel de kipfilets met extra balsamico-azijn en verdeel er zwarte peper en verse basilicum overheen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Heerlijk recept! Heb het met de echte 15 jaar oude balsamico azijn gemaakt… smullen! Bedankt voor je recept!
Welke balsamico is het beste erbij? Witte of rode? Want ik zie op de foto rode..
Rode!
Ziet er goed uit. Kan dit ook met kippen dijen?
Dat kan zeker!
Dit was absoluut een heerlijk gerecht. Ik heb er nog wat groentes aan toegevoegd. Ui, paprika, klein beetje chilipeper en courgette klein gesneden en even voorgebakken. Dit ook over de kipfilet samen met de tomaatjes en mozzarella. Was heerlijk. Bedankt voor het recept.
Ga het zeker maken, al gauw!
Reactie volgt