Voorgerecht recepten

Waarschijnlijk kom je op deze pagina met voorgerecht recepten omdat je een etentje organiseert. Ik ken maar weinig mensen in mijn omgeving die thuis met regelmaat voorgerechten maken. Zonde eigenlijk! Een goed voorgerecht maakt het hoofdgerecht nog lekkerder. Als het maar niet te zwaar is en je eters nog meer zin krijgen in het hoofdgerecht. Je kunt je voorgerecht recept goed afstemmen op het seizoen. In de zomer serveer ik vaak iets lichts, bijvoorbeeld een frisse salade. En in de winter kies ik eerder voor een zwaarder, warm en kruidig voorgerecht. Deze Franse uiensoep vind ik een typisch winters recept. Serveer je een hoofdgerecht met vlees? Kies dan voor een voorgerecht met vis of een vega voorgerecht. Voor voorgerechten reken je gemiddeld 75-100 gram per persoon aan vlees/vis.

Voor kerst heb ik een speciale pagina geschreven, namelijk deze met 15 x kerstmis voorgerechten!

Koude voorgerechten

Wil je een voorgerecht serveren, maar weet je niet of je een koud voorgerecht of een warm voorgerecht moet klaarmaken? Een warm voorgerecht kost over het algemeen meer tijd dan een koud voorgerecht. Bij koude voorgerechten denk ik snel aan zomerse gerechten, zoals een garnalencocktail of een caprese salade. Maar je hebt ook heel veel lekkere koude winterse voorgerechten. Denk aan een lekkere eendenborst carpaccio, een gerookte zalmtartaar of een gezonde carpaccio van biet. Een groot voordeel van koude voorgerechten vind ik dat je het al van tevoren klaar kunt maken. En dus minder stress op de avond zelf!

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten kosten net iets meer voorbereiding. Zeker als je voorgerechten voor een grote groep maakt. Je wilt het liefst alle voorgerechten tegelijk en warm serveren. Één van mijn favoriete warme voorgerechten zijn de zalmbuideltjes met dillecrème uit de oven. Ze zien er heel feestelijk uit, dus ook top voor kerst! En de porties kun je goed bewaken. Als je één zo’n buideltje per persoon serveert weet je zeker dat iedereen nog ruimte overhoudt voor het hoofdgerecht.

Kook je meer dan 3 gangen? En is één van die gangen ook een soep, dan serveer je de soep voor het voorgerecht.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close