Quiche recepten

Quiche recepten, ook wel hartige taarten genoemd, vind ik echt ideaal comfort food dat makkelijk te maken is. En ze zijn ideaal om restjes mee op te maken. Ik gooi vaak al mijn groenterestjes in de vulling van de quiche! Deze categorie staat vol met quiche recepten. Eigenlijk maak ik ze nog veel te weinig, terwijl het zo makkelijk is. Dankzij deze categorie ga ik het hopelijk weer wat vaker doen. Een quiche kan je (net als met pizza) goed mee variëren qua toppings. Zo kies ik tijdens de herfst bijvoorbeeld graag voor een quiche met spinazie en feta. En in de zomer zou ik eerder een quiche maken met groene asperge en broccoli. Een lekkere combi, want de smaken van geitenkaas en courgette vullen elkaar goed aan. Deze quiche lust vaak iedereen en is daardoor geschikt om te maken voor een groter gezelschap. Hij ziet er ook nog eens mooi uit. Voor ieder jaargetijde staan er meerdere geschikte quiches online.

Wat zijn quiches?

Quiches worden traditioneel bereid met een korst van deeg, waarna ze worden gevuld met een mengsel van eieren, room, en een scala aan ingrediënten zoals groenten, kaas, vlees of vis. Het geheel wordt vervolgens gebakken in de oven of de slowcooker!

Verschillende quiche recepten

Quiches zijn in zoveel smaken en samenstellingen te maken. Van de klassieke quiche lorraine met een mengsel van spek en kaas tot vegetarische varianten die bulken van smaak. Er is een quiche voor elke smaak en gelegenheid. Met mogelijkheden zoals zeevruchtenquiches, gevuld met garnalen en mosselen of quiches met een exotische twist door het gebruik van kruiden uit verschillende culturen. Voor welke kies jij?

Welke quiches zijn koud lekker?

Heel veel quiches zijn ook koud lekker! Wat ik vaak doe, is de quiche als avondeten warm eten en dan bewaar ik ‘m in de koelkast om de dag erna of 2 dagen later nog als lunch (koud) te eten. Een quiche die koud nog steeds heel smaakvol is, is de quiche met spinazie en champignon

Quiche bewaren

Wil je jouw quiche bewaren? In principe zijn er 2 opties om je quiche te bewaren. In de koelkast of in de vriezer. Kies je voor de eerste optie? Dan blijft de quiche twee dagen goed. In de vriezer ca. 3 maanden. In beide gevallen zou ik de quiche opnieuw verwarmen in de oven. Als de quiche uit de vriezer komt, haal ‘m dan een paar uur van tevoren uit de vriezer. Sommige quiches zijn ook heel lekker om onverwarmd te eten!

Terug naar alle recepten

 

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close