Mini quiche Lorraine

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n quiche-bakker.. Er zijn mensen die dól zijn op hartige taart (ja, da’s héél officieel iets anders dan quiche maar ik vind het allemaal een pot nat) maar zelf heb ik er gewoon niet zoveel mee. Ik vind het zo lastig als avondeten! Alleen een punt taart naar binnenwerken vind ik mwah en ik heb ook niet altijd zin in een salade erbij of een soepje. Voor een uitgebreide lunch of als partysnack vind ik echter wél weer ideaal. En bovendien valt het ook altijd in de smaak. Nu kan ik het me voorstellen dat je niet altijd zin hebt om een hele taart op tafel te zetten en daarvoor zijn deze mini quiches ideaal. Ze zijn een stuk sneller klaar in de oven en het presenteert ook net wat leuker vind ik. Ik maakte zelf mini quiche Lorraine omdat ik gek ben op spekjes in hartige taart maar uiteraard kun je erin stoppen wat je maar lekker vindt.

Mocht je de mini quiches van tevoren willen maken dan kan dat. Bewaar ze nadat ze zijn afgekoeld in een luchtdichte verpakking in de koelkast en krik ze vlak voor het serveren nog 5 – 10 minuten op in de oven.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mini quiche Lorraine

Mini quiche Lorraine

3.39 van 44 stemmen

Mini quiche Lorraine

Porties12 stuks

Ingrediënten

 • 3 plakjes hartig taartdeeg
 • 1 el paneermeel
 • 175 gr spekblokjes
 • 3 eieren
 • 150 ml kookroom
 • 75 gr geraspte kaas bijv. gruyère
 • 1 tl provençaalse kruiden
 • peper en zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm in met een beetje olie.
 • Rol de plakjes hartig taartdeeg uit op een licht bebloemd aanrecht tot ze ongeveer twee keer zo groot zijn. Snijd de plakjes in vieren en drapeer ieder kwart in een muffinvormpje.
 • Verdeel het paneermeel over de bodem van de deegcupjes en leg hier vervolgens de spekjes bovenop.
 • Klop de eieren samen met de rest van de ingrediënten op. Zorg ervoor dat je een klein beetje geraspte kaas achterhoudt.
 • Schenk de deegcupjes voor ongeveer 2/3 vol met het eiermengsel.
 • Strooi de overgebleven geraspte kaas over de mini quiches en bak ze vervolgens in het midden van de oven in 20 - 25 minuten helemaal gaar.

Join the Conversation

 1. Ziet er heerlijk uit! ik vind dit ook altijd leuk om te delen op een verjaardag

 2. Ziet er superlekker uit! Wij maken ook vaak quiche. Maar pasta heeft bij ons toch wel de overhand.

 3. Karlijn says:

  Ik heb precies hetzelfde! Ik vind zo’n punt hartige taart veel te zwaar als maaltijd en ik weet ook nooit wat ik erbij moet maken. Maar kleine quiches voor bij een brunch is wel super leuk!

 4. A. van Hal says:

  Handig voor een groot gezin (6 kids) met ieder een andere wens voor de vulling. De een lust geen vis, de ander geen spek… zo heeft ieder wat wils

 5. Pei-Yue says:

  Hoe groot is de doorsnede van jouw deegcupjes?

  1. Ik maak ze in een muffinbakvorm dus ja, wat is daar de doorsnede van… 4-5 cm ongeveer?

 6. Nicole says:

  wat een makkelijk en heerlijk recept Sabine! Zalig waren ze. De tip van het uitrollen van het hartige taartdeeg vond ik super. Niet zo’n dikke deegrand; veel krokanter en minder zwaar. Dit recept ga ik zeker vaker maken. Dank je wel!

  1. Wat fijn om te horen!

 7. Alette says:

  Hoelang van tevoren kun je ze maken? Ik wil ze graag als voorgerecht tijdens de kerstdagen serveren, ze lijken mij heerlijk!

 8. Kan je ook bladerdeeg gebruiken voor de mini quiches?

  1. Jazeker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close